Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Можемо да се надамо на титулу све док имамо трењери како што ги имамо до сга,искључак на Луковиќа што до негде добро гу водеше екипу. Ја незнам сас кој мозак управа га доведе Михајловиќа кд човек се гледа дека нема врску,нема никакву ротацију на играчи и форсира едну исту игру сас 3 играча под рекет.Костовски од 5 утакмице едну утакмицу изигра добро а на тија 4 има 1/10 за три поена.
Да се навратимо на утакмицу сас Карпош соколи,Мандиќ и Костовски имасва 51 поен заедно промашено. Превише се ослонуев на 2ца играчи.
У пар муабета имам слушнато дека наши трењери немале врску до англиски јазик или уопште не га користиле у комуникацију сас странски играчи.Могале су много да извлечев од Хајнса овуј сезону само тој што га запоставива на клупу тој е веќ глупа работа.Дечко у припремну сезону изигра пар добри утакмице,а Михајловски га остави на клупу да си дреме цело време.Како може да очекуев да игра некој добро ако га цело време дискриминираш и га третираш како ѓубре? исто беше и сас претходни амери у Куманово.
Исто мора да напомену зонску одбрану што гу играв наши играчи "професионалци", ја мислу дека да се соберев 5 играча горе од споменик наши американци од град Куманово дека ке изиграв едно 5 пута боље него што играв наши ѕвезде.Мислу дека треба да им се спуштив услови намалив плате и да се стегнев ако сакав да успеев до негде.Доста се задовољувава сас победе на домашан терен,треба да се поработи на гостински малко.

Види нешто си у право нешто не. Не се сложују дека тренер нема врску. Не е мож најдобар ,прв пут води сениорску екипу и сви ќе се сложив ја мислу дека е далеко од тој дека нема врску.

А сви од едн пут сакате да се извадив домашни играчи а не му се дава на човека да направи нешто што ке донесе резултат, што ке донесе играчи што нема да престанев да играв како што беше ситуација кд беше Димитриевиќ тренер, буквално неќесва да играв у 2 половину док не дојде Луковиќ неќу да еду гомна и теорие на завере ама све се тој дешаваше од доваѓање на Луковиќ јуниора поштују га његов допринос у Куманово и све тој ... ама оставите га јуниора и сениора у прошлост овој е нова секвенца и дајте подршку на човека на високу позицију смо и у БИБЛ и у домашну лигу такој да добро е :D

Според мене најмала кривица е до тренера... највише е до куртонски карактер на некои играчи. Не некои него на тија што сметамо дека су најдобри и дека треба да гу водив игру. Курчо не му е џабе надимак... неможе играч да биде над тренера и над клуб. Па и Мандиќ не памту утакмицу да не се курчи и чалми... мани тој што не играв одбрану па и кд не им иде напад они правив некои непромислени потези шут од 10 метра преко играча и тија смешни пасови у празно позади играча. 100 грешке имасва против Работнички... у водење им се лизгаше топка. Туј тренер не е крив ништо... он гу добро поставља игру али они тешко гу реализирав. Тренер не е крив што Мачки промашуе зицер или што Штерјов и Вујошевиќ су шпагете у руке.

Кд ми текне на муабет од пред некоју сезону кд Луковиќ тренер требаше нешто да иде у Београд жену му да гу види а Диме требаше да ги преземе тренинг тија неколко дна... и Курчо викаше ајде бе шо ќе тренираме Диме е тоа. Исто док беше тај ситуација Луковиќ центар и Петровски нејќесва ноге да ги вежбав куде Драпа седесва си на телефони. Њима ваљда им треба јак ќутек за да сфатив авторитет :D

абе можемо сви ми туј да си паламудимо што и како треба, али едно треба да ни биде јасно колко паре толко музика и да не си превише правимо филмови што и како треба, и игор не е глуп што треба и како треба, исто и страшо али тој е, толко ги е дадено сс толко работив

Можемо да се надамо на титулу све док имамо трењери како што ги имамо до сга,искључак на Луковиќа што до негде добро гу водеше екипу. Ја незнам сас кој мозак управа га доведе Михајловиќа кд човек се гледа дека нема врску,нема никакву ротацију на играчи и форсира едну исту игру сас 3 играча под рекет.Костовски од 5 утакмице едну утакмицу изигра добро а на тија 4 има 1/10 за три поена.
Да се навратимо на утакмицу сас Карпош соколи,Мандиќ и Костовски имасва 51 поен заедно промашено. Превише се ослонуев на 2ца играчи.
У пар муабета имам слушнато дека наши трењери немале врску до англиски јазик или уопште не га користиле у комуникацију сас странски играчи.Могале су много да извлечев од Хајнса овуј сезону само тој што га запоставива на клупу тој е веќ глупа работа.Дечко у припремну сезону изигра пар добри утакмице,а Михајловски га остави на клупу да си дреме цело време.Како може да очекуев да игра некој добро ако га цело време дискриминираш и га третираш како ѓубре? исто беше и сас претходни амери у Куманово.
Исто мора да напомену зонску одбрану што гу играв наши играчи "професионалци", ја мислу дека да се соберев 5 играча горе од споменик наши американци од град Куманово дека ке изиграв едно 5 пута боље него што играв наши ѕвезде.Мислу дека треба да им се спуштив услови намалив плате и да се стегнев ако сакав да успеев до негде.Доста се задовољувава сас победе на домашан терен,треба да се поработи на гостински малко.
Ti decko nemas blage veze od kosarku..pljukas ovde ocigledno po nalog na nekoi strukture...tvoj amerikanac Hajnes e obicna drvoseca koj nema mozak i neznae ednu akciju da zapamti..niti si gledaja kosarku u zivot niti znaes sto zboris..pljukas po ljudi koj zivot su ga dale za kosarku..tj tvoj trenjer lukovic niti e bija trenjer nekad niti pa ke bide negde..ako e tolko dobar zasto ne e trenjer u srbiju...ovde ga dovedeva od biznis pricine (i toj sigurno neznaes koi).... Drugo...nemas pojma sto e rotacija i kako se igra zona ..a kazi mi ustvari koju utakmicu e izigraja tj Hajnes... najgolema vrlina mu e sto brat mu igra u CSKA i nisto povise... zatoj zemi pokri se i ne pisuj gluposti ovde...zatoj sto ti nisto ne razbiras od kosarku... Protiv Mihajlovskoga moze da zbori samo covek koj ima povise titule u Makedoniju osvoeno od njega, nekoj koj ima evropsku titulu ss Partizana i nekoj koj ima nad 50 utakmice za reprezentaciju na Makedoniju, a ti ne si tj... bs me interesira ti sto si postignaja u zivot...pa da mozes ovde takoj da pljukas... i na kraj da prasam..kd toj Kumanovo e bilo prvo na tabelu u makedonsku ligu i u BiBLE i ss koga trenjera... najtesko ovde u Kumanovo se oprasta uspeh, i ti si edn takv ...najverovatno zasto nemas nikakv uspeh postignato u zivot a najgolemo dostignuvanje u kosarku ti e sto su ti dale besplatnu kartu od vodovod ili cistocu za da ulegnes bez pare na utakmicu.....

Дечко немаш појма ама баш немаш појма , трескаш глупости како да си се качија на Суму па лупаш без врску некои муабети .
Како прво ако Игор не знае англиски сигурно т,ј твој Луковиќ знае или па Диме или ако сакаш Страшо.
Второ , т,ј Игор с,с деца од 95 годиште улегна у 2 лигу , збору за деца од 18-19 године а играв с,с магариња од 30 год.
Треќо ја како што гледам т,ј твој Хајнс има солигну минутажу за ДРВО , не може да игра некој повише ако на тренинг не научи куде како да се постави за да се одигра акоција и на куде да се трчи и на кога да се направи блок , топке му испадав од руке можда е очекуваја да имав дршку за да гу фати, у напад како да е усерен сам остануе за шут што кој кур не шутне ако е некој играч како што викаш ти .
И последњо од овакви играчи ти да направис тим кој ке е лидер у првенство и у Библ лигу , треба да бидемо и презадовољни

Sga najde vreme da ti doodgovoru na gluposti stogi imas sve napisano:
1.Da ti objasnu sto e rotacija....toj ti e broj na igraci koi ulazav u igru ... a po statistiku Kumanovo u rotaciju ima ondnosno igra s's 10 igraca
2.Forsiranje igra ss 3 igraca POD reket... prvo pod reket e beton, a pod kos e reket... nepostoi igra u kosarku u koju nekoj moze da igra ss 3 igraca u reket...najverovatno si videja nekoju akciju na protivnicki tim kd izveduev aut pod kos..samo tga moze da se desi da ima pa i povise igraca nasi u nas reket...zatoj sto cuvav gi protivnici...druga situacija kd bi mogalo da ima nasi igraca u reket e kd protivnik sutira slobodni bacanja..tga , da,ima 3 nasi igraca ... po stranu od reket, valjda na toj si misleja...
.3.Ja na prenos od utakmice na tajm out samcuja deka igor zbori engleski, a daliHines razbira kosarkaski od toj na engleski sto mu kazue toj samsiguran deka ne razbira..posto e zalutaja u kosarku..promer ss Rilski u pick&roll (ako znaes sto e toj) megju Mandica i Hines-a , Hines kd se otvori zastanamu pred noge na Mandica odnosno mandic se s'pna od Hines-a...!!!!
4. Hines najverovatno e zapostaven na klupu zasto nemanikakv sut i protivnici kd gu primi topku na post ga ostavljav da sutira, a on od sut ke dade kos mozda sledecu sezonu..s's njega u napad igramo 4 protiv petina
5.Dali tretiranje kako gjubre kako sto ti vikas e kd nekoj nema pojma od kosarku a ga cuvas i placas 3 meseca naprotiv toj e velikodusnost
6.Na utakmicu ss sokoli, Kostovski igra loso zatoj stoimase gnojnu anginu i 7 dna pred toj nemase trenjirano..kolko da znaes
7.Inace taj zonska odbrana sto gu igrav nasi se vika zona 1-3-1 koju u ovj moment na Balkan gu igrav 2 ekipe Partizan i kumanovo... u njuma ima jos mnogo rabota ali treba da projde vreme i mnogo trening ...akote interesira kako se igra prasaj ga Vujosevica a mozes i Igora ..
8.Vikas da gi namaliv plate... pa oni i imav najmali plate od 6 prvi favorita za superligu... slusam edev corbe za rucak svak dn ( nesam videja ama ljudi zboriv)

Ako nekoj ti kazaja da pisues protiv KK Kumanovo i igora prenesi mu ga ovoj sto e napisano posto ocigledno te namestija da pisues gluposti, a ako si sam pisuvaja ondak definitivno nemas blage veze ss kosarku. i si se uplasija deka ako drugar ti Hines si otide ke nema koj da te casti kafe...

Sga najde vreme da ti doodgovoru na gluposti stogi imas sve napisano:
1.Da ti objasnu sto e rotacija....toj ti e broj na igraci koi ulazav u igru ... a po statistiku Kumanovo u rotaciju ima ondnosno igra s's 10 igraca
2.Forsiranje igra ss 3 igraca POD reket... prvo pod reket e beton, a pod kos e reket... nepostoi igra u kosarku u koju nekoj moze da igra ss 3 igraca u reket...najverovatno si videja nekoju akciju na protivnicki tim kd izveduev aut pod kos..samo tga moze da se desi da ima pa i povise igraca nasi u nas reket...zatoj sto cuvav gi protivnici...druga situacija kd bi mogalo da ima nasi igraca u reket e kd protivnik sutira slobodni bacanja..tga , da,ima 3 nasi igraca ... po stranu od reket, valjda na toj si misleja...
.3.Ja na prenos od utakmice na tajm out samcuja deka igor zbori engleski, a daliHines razbira kosarkaski od toj na engleski sto mu kazue toj samsiguran deka ne razbira..posto e zalutaja u kosarku..promer ss Rilski u pick&roll (ako znaes sto e toj) megju Mandica i Hines-a , Hines kd se otvori zastanamu pred noge na Mandica odnosno mandic se s'pna od Hines-a...!!!!
4. Hines najverovatno e zapostaven na klupu zasto nemanikakv sut i protivnici kd gu primi topku na post ga ostavljav da sutira, a on od sut ke dade kos mozda sledecu sezonu..s's njega u napad igramo 4 protiv petina
5.Dali tretiranje kako gjubre kako sto ti vikas e kd nekoj nema pojma od kosarku a ga cuvas i placas 3 meseca naprotiv toj e velikodusnost
6.Na utakmicu ss sokoli, Kostovski igra loso zatoj stoimase gnojnu anginu i 7 dna pred toj nemase trenjirano..kolko da znaes
7.Inace taj zonska odbrana sto gu igrav nasi se vika zona 1-3-1 koju u ovj moment na Balkan gu igrav 2 ekipe Partizan i kumanovo... u njuma ima jos mnogo rabota ali treba da projde vreme i mnogo trening ...akote interesira kako se igra prasaj ga Vujosevica a mozes i Igora ..
8.Vikas da gi namaliv plate... pa oni i imav najmali plate od 6 prvi favorita za superligu... slusam edev corbe za rucak svak dn ( nesam videja ama ljudi zboriv)

Ako nekoj ti kazaja da pisues protiv KK Kumanovo i igora prenesi mu ga ovoj sto e napisano posto ocigledno te namestija da pisues gluposti, a ako si sam pisuvaja ondak definitivno nemas blage veze ss kosarku. i si se uplasija deka ako drugar ti Hines si otide ke nema koj da te casti kafe...

Брат , џабе му објаснуеш , платен е да пљука , ја не прочита до с,га на форум некој кумановац да толко пљука по овакву екипу и трењера , очигледно не е кумановац сигурно е некоја Р,ДКВА која до ичера собирала гранке по планину па се симнала у град да истресе кал , много ги има по Куманово такви много кал се донесе види се по улице.

Треќо ја како што гледам т,ј твој Хајнс има солигну минутажу за ДРВО , не може да игра некој повише ако на тренинг не научи куде како да се постави за да се одигра акоција и на куде да се трчи и на кога да се направи блок , топке му испадав од руке можда е очекуваја да имав дршку за да гу фати, у напад како да е усерен сам остануе за шут што кој кур не шутне ако е некој играч како што викаш ти .
Ја колко што се сеќам ти највише га бранеше Хајнса, викаше дека ќе експлодира, дека нема топку кој да му земе и сл. Како од едн пут га промени мислење?

Ја колко што се сеќам ти највише га бранеше Хајнса, викаше дека ќе експлодира, дека нема топку кој да му земе и сл. Како од едн пут га промени мислење?

Ја га бранеше и мислеше дека му треба време за адаптацију имаше он моменти кои ме водесва до так,в закључак како на пример последњи минуте у Тиват , добар дефанзивац е али дефанзива не га прави играча комплетнога ако у напад не одработи оној што му каже трењер.
И још едну работу само да кажу у врску с,с Хајнса он да е квалитетан играч управа би потпишала договор с,с њега овакој завршуе му његова одисеа овдека, а мислу дека следеќи е Вујошевиќ .

Него што правимо јутре сас МЗТ, објективно појак састав имав, нарочно у одбрану ќе имамо проблеми, како ќе ги бранимо Цветковиќа и црнца кој све боље ги игра? Ќе биде густо...

И ја несам задовољан од тренера,али што ако пишу кд веќина овдека ке ме испљукав,те кумановац бија,те за мале паре га клуб водија,те оно те ово.
Па он до сг има 3 промашаја доведено,Оливер,Вујошевиќ и Хајнс,несам ги ја бираја играчи он ги е и мора да се поработи на туј одбрану,толко гу играмо без душу и жељу тешко е и да се објасни.

Trenjer mora da uci od greske, rabotnicki e cista njegova greska, pobedisva ne sas 6 igraca. Mora da ima hrabrost kd ne ide da gi vadi igraci, ne mora vule ili kurco po 40 minuta da igrav, I mora da pokaze autoritet I na njima a ne samo na rusa I na mackita da gi se dere. Inace ja veruju u njega i mislu deka svi mora da ga pidrziv, jos mnogo ima da uci I veruju deka ce ga bide. Toj sto igraja u partizana I negde u portugaliju li bese ne znam nema veze, I drugo e vodenje deca a drugo e profesionalan tim

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom