Насилства во Македонија

V

viktora

Гостин
Meне и понатаму не ми јасно зашто на сајтот на Алат-м нема никаков извештај ни за прободениот ученик во Тетово, ни за прободениот ученик во ГУЦ, ниту за двајцата прободени во Чаир.
@puno, @Dardan-ia, зошто е тоа така?
Зошто они се професионалци,си ги штитат своите.А не како нашиве шљајм од новинари кои нашиве од ѓорче ги нарекоа силеџии,хулигани и што ти не.Па дури и во живо емитувааза да покажат колку се насилни.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.619
Поени од реакции
5.257
Демек треба да ги знаеш повеќето албанци лично за да знаеш дека повеќето од убиствата/нападите/кражбите се извршени од нив? :confused: Многу интересен пристап кој веројатно важи само за албанците.
Не морам да знам ниту еден единствен Албанец, доволно ми е да ги погледнам статистиките и вестите и во краен случај, да поминам низ Бит-пазар, за да знам со што си имам работа.
Треба да ги знаеш сите албанци на планетава за да можеш да кажеш дека албанците не чинат, силеџии се, криминалогени итн.
Медиумите во Македонија се најлоши во Европа сигурно, можеби и пошироко.
И јас читам често за педофилски напади, или тројни убиства но не смеам да генерализирам дека сите македонци се такви, или смеам? Смеам да ги викам македонците коруптивни заради поединци за криминалната приватизација на државниот имот?

Член од
20 мај 2014
Мислења
27
Поени од реакции
24
Треба да ги знаеш сите албанци на планетава за да можеш да кажеш дека албанците не чинат, силеџии се, криминалогени итн.
И јас читам често за педофилски напади, или тројни убиства но не смеам да генерализирам дека сите македонци се такви, или смеам? Смеам да ги викам македонците коруптивни заради поединци за криминалната приватизација на државниот имот?
Za koruptivni smees i toa slobodno na transparent mozes da go nosis :)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.619
Поени од реакции
5.257
Обострана омраза од што ? Никој не може да ми натера да мразам некого пошто функционирам врз база на сопствено мислење, но можам да мразам доколку некој ме повреди душевно. Кога јас на 15 години одам во училиште со нож за да повредам некого, тоа сигурно сум го научил од околината во која живеам ( а во грчец владее законот на криминалот дрогата мафијата оружјето ), такво ми е домашното "воспитување" ( ако воопшто постои воспитување кај таквите ) роднини другари пријатели кои на тој начин функционираат или некој ми наложил така да се однесувам зашто сепак на 15 години лесно е да се манипулира со млад мозок. Кога на 15 години јас ќе пробам да прободам со нож значи дека нешто не е во ред со мене, сепак е обид за убиство зашто ножот може да повреди и да има фатални последици по нечиј живот. Омразата никогаш не била дел од она што јас го практикувам и верувам, но не можам да дозволам некој да ме гази без макар и кажам дека дека повеќе нема да трпам. Јасно како бел ден е дека омразата е национална и верска, а не дека јас имам повеќе од тебе а ти помалку од мене. Комплекс на пониска вредност е во прашање религиска или национална, дека она во кое јас верувам и затоа живеам е подобро од твоето и дека врз база на тоа ти не треба да постоиш. Како викаат, стапот има два краја кога тогаш ќе ти се врати и ќе те мавне по глава, а основно правило во животот е да не го правиш она што не би сакал тебе да ти го прават. Мора прво албанскиот народ да свати дека македонците им се пријатели а не непријатели, па после се останато ќе си дојде само по себе.
Се сложувам дека сите треба да ги мразиме тие што ни прават штета, ако тој албанец колел македонец тој ќе коле и албанец, тоа не го прави заради омраза, туку затоа што толку му сече, не е воспитан, не дека е воспитан да коле и убива, но воспитаните насекаде ги има, некаде повеќе некаде помалку, зависи од образовеноста на родителите, дали се вработени, колку се сиромашни итн. Морам да нагласам дека воопшто не е точно тоа што вие викате дека албанците се учат од мали да ги мразат македонците.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.848
Поени од реакции
21.653
Се сложувам дека сите треба да ги мразиме тие што ни прават штета, ако тој албанец колел македонец тој ќе коле и албанец, тоа не го прави заради омраза, туку затоа што толку му сече, не е воспитан, не дека е воспитан да коле и убива, но воспитаните насекаде ги има, некаде повеќе некаде помалку, зависи од образовеноста на родителите, дали се вработени, колку се сиромашни итн. Морам да нагласам дека воопшто не е точно тоа што вие викате дека албанците се учат од мали да ги мразат македонците.
иди во чаир и кажи на цел глас дека си македонец, па ќе правиме муабет откако ќе те пуштат од болница.

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Треба да ги знаеш сите албанци на
планетава за да можеш да кажеш дека албанците не чинат, силеџии се, криминалогени итн.
Не треба да ги знам сите албанци лично, за да знам дека кога ќе отидам на Бит-пазар треба да отворам четири очи.
Не треба да ги знам сите албанци за да видам дека кога ќе се качат цели групи во автобус се однесуаат како недоделкано племе.
Не се работи за медиуми, се работи за статистика. Медиумите дури може да се каже дека и услуга им вршат на албанците што не им ги пишуваат целосните имиња на напаѓачите во своите статии, туку само иницијалите. Мада... ако тргнеме по твојата логика... СИТЕ медиуми лично си ги проверил ти за да кажуваш дека се најлоши? :confused:

Македонските политичари и функционери не се народот. Не налетуваш на политичари во секојдневниот живот.
Ја имаш мојата дозвола да ги наречеш најкорумпираните. Дури и ќе те подржам во тоа. Зошто јас сум реална, а ти не.

?

..........

Гостин
bitch please кога ке испаднат 10 000 македонци да бранат педофил или тројни убиства, како што вие испаднавте убијци да браните, тогаш може да генерализираш..

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Политичарите ги чуваат на Албанците и затоа тие се понашаат како каубојци.
Зошто во Швајцарија, Белгија, Австрија...не прават вакви проблеми ?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Политичарите ги чуваат на Албанците и затоа тие се понашаат како каубојци.
Зошто во Швајцарија, Белгија, Австрија...не прават вакви проблеми ?
Бидејќи се е политика и има некој корист за да ги штитат граѓаните од Албанска националност...тоа што се случува во Струшките села е хаос и со глава гарантирам дека власта се поврзани со нив и заедно соработуваат што се однесува до црните бизниси и криминалот во државата...едноставно сите што се на власт без разлика која националност се и што преставуваат си имаат ќар во овој случај и си ги полнат џебовите а ние тука ќе му ја мислиме што,како,зошто....

Makaron

Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Бидејќи се е политика и има некој корист за да ги штитат граѓаните од Албанска националност...тоа што се случува во Струшките села е хаос и со глава гарантирам дека власта се поврзани со нив и заедно соработуваат што се однесува до црните бизниси и криминалот во државата...едноставно сите што се на власт без разлика која националност се и што преставуваат си имаат ќар во овој случај и си ги полнат џебовите а ние тука ќе му ја мислиме што,како,зошто....
И поради ова неможам да ги мразам сите албанци пошо знам дека како народ не се проклети, јас не ги сакам тие криминалците и политичарите кои ги оставаат тоа да го прават.

И нас македонците да ни дозволат (на некои им е дозволено) да се понашаме како шерифи нема да сме ништо "покултурни" "почесни" "подобри"....од овие планинариве сеа.

Муабетот ми е дека сржта на проблемите во државата се политичарите и нивната политика и никој друг.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Jovanke, klaj mu edna medalja.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
И поради ова неможам да ги мразам сите албанци пошо знам дека како народ не се проклети, јас не ги сакам тие криминалците и политичарите кои ги оставаат тоа да го прават.

И нас македонците да ни дозволат (на некои им е дозволено) да се понашаме како шерифи нема да сме ништо "покултурни" "почесни" "подобри"....од овие планинариве сеа.

Муабетот ми е дека сржта на проблемите во државата се политичарите и нивната политика и никој друг.
А знајш дека решението е поедноставно одколку што мислиме?..само институциите треба да си ја превземат обврската и да реагираат поригорозно на сите глупости што ги прават граѓаните од Албанската етничка припадност со цврсти закони и казни и тогаш ќе дискутираме дали е подобро или не..само кај нас во целата држава не се работи како што треба,односно институциите не си ја завршуваат задачата како што треба туку сите се со народното "нишај врата,земај плата" и покажуваат сила во средините каде е доминатно македонското население..

Плус и целовкупната медиумска јавност во Македонија е отидена у курац..наместо да ги заплашат граѓаните да не прават глупости,овие како уште толку да ги силат..очигледна е намерата на владините медиуми да го отргнат вниманието на граѓаните од длабоката сиромаштија и лошата економија во државата со вакви глупости..проверен начин за заостанат народ како нас.

Да дојди некој од странство и да дознае зошто Албанците протестираа пред некоклку месеци,или пак да го слушни разговорот на градоначалникот на Струга Сеља каде индиректно потенцираше дека Албанците се угнетувани во Македонија ,чоекот ќе помисли којзнае колку сме богати,влијателни и моќни Македонците а од нас поотепани нема...

Makaron

Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
^Ако институциите си ја вршат работата што треба да ја вршат ќе биде убаво за сите обични граѓани и чесни бизнисмени, нема да биде убаво за корумпираните политичари и нечесните бизнисмени.

Работата е едноставна, тие што имаат корист си се штитат измеѓу себе и готово, никој не ги чепка на албанците зошто утре на Грујо ќе му одат албанските политичари и ќе му се заканат со излез од влада, тој пошо сака да биде на власт уште милион години не ги чепка а јас и ти немојме како нормални луѓе да поминиме низ некои западни делови на Македонија или низ 1/3 oд Скопје, пошо не сме продаени души.

Kajgana Shop

На врв Bottom