LCD телевизори

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не ме сфати. Како стримаш на телевизор без кабел? Дали Serviio инсталираше на ТВ?

Јас користам PLEX, имам инсталирано на сите лаптопи, компјутери и телефони, а и на ТВ ја има апликацијата. Од кај сакам гледам што сакам, каде сакам и локално и преку нет.

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Не ме сфати. Како стримаш на телевизор без кабел? Дали Serviio инсталираше на ТВ?

Јас користам PLEX, имам инсталирано на сите лаптопи, компјутери и телефони, а и на ТВ ја има апликацијата. Од кај сакам гледам што сакам, каде сакам и локално и преку нет.
Wi-fi

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.172
a preku lan kako moze da pustam na tv philips od pc , instalirav servio i nataka postapkata kako ide , da pomogne nekoj

B

Beck's

Гостин
Знае некој кој модел на Самсунг Смарт Контрол далински е компатибилен со УЕ48Х6200?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Не е ова, на 4:03 може да видиш како изгледа. Пошто мене ми треба за Футбал Моуд опцијата која ја нема на далинското што е на твојата слика.

На серијата H6200 која е од 2014 година одговарат само даљинското од сликта, другото дљинско е за серија Н6400 па нагоре. Не сум сигурен дали има фудбал мод на 6200. Ова на видеово мислам дека е Н7000.

B

Beck's

Гостин
На серијата H6200 која е од 2014 година одговарат само даљинското од сликта, другото дљинско е за серија Н6400 па нагоре. Не сум сигурен дали има фудбал мод на 6200. Ова на видеово мислам дека е Н7000.
Па ја зедов Х6200 и има фудбал моуд, ми нема логика некако :cautious:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Па ја зедов Х6200 и има фудбал моуд, ми нема логика некако :cautious:
Н6400 ти е поубав модел, 400Hz наспроти 200Hz на 6200, два пара наочари и две даљинска. Не знам, види дали со смарт даљинското од F серија ќе можиш да пуштиш фудбал мод. Мене лично фудбал модот ми е глупа работа, дречит зелена боја многу.

Член од
12 септември 2008
Мислења
75
Поени од реакции
12
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14
Поени од реакции
8
Епа почекај си тогаш , не зимај кварт или филипс од амц ,исти се скроз, подобро почекај малку за шарпот. Али ти си знаеш.
На крај морав да го решам прашањево, на кој му се брза, му се брза :) Зедов Филипс 32PFH4309/88 од АМЦ, за 13.5к, фер цена. Краток осврт: квалитет на слика задоволителен (сепак е економи класа), карактеристики супер. Единствено не ми се бендиса менито, научен на сум 6год стар Филипс ЦРТ чие мени за ова е ергономија пар-екселанс. Ужасно лоши и неинтуитивни (не)можности за барање/меморирање/сортирање на канали. Ама то е, еднаш ќе ги средам и толку.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Јас досега на 2-3 филипса се заебавав така со скенирање канали, те тука ги има, те ги нема дигиталните, од усб стикче едно што го користев на компјутер и ЛГ плазми, на филипс не го препознава, пробував и фат и нтфс формат на стикчето пак исто. Сите телевизори на кои сум подесувал канали од типот на LG, Schneider, ги прикажуваат нормално каналите на кабелската која ја користам, Филипс ќе го испомеша редоследот да ти се смачи. До што е не знам, Филипс не би земал никогаш, мое мислење.

Kajgana Shop

На врв Bottom