Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А ко ќе седнуваш на неговото место, се мисли на неговата столица или сопствена ќе си донесиш?
ова можам и јас со докази да ви го кажам значи убаво кажува @SassJas mislam deka e pecatna greska.(-10C=3.5kw)
Mislam deka pri niski temp (pr. -15C) klimata trosi pomalku struja nego li pri t=7C, bas poradi toa za da ne se pregree kompresorot, Samoto rabotenje na kompresorot e usloveno od masata na isparuvanje na samiot gas (freon), koj na niski t e mnogu pomalo a so toa ne mu se dozvoluva na kompresorot da raboti pri poln kapacitet, odnosno toj poln kamacitet e mnogu pomal (vrtezen monemnt) sto bi go imal pri povisoka nadv. temperatura.
Karikiram za nekoja si klima:
ako pri -15c vlece od mreza 1kw a oddava 2kw, cop=2
-7c 1.5kw 6kw, cop=4
цццц што нема да чујам тука на овој форум@Strelec jaс исто вака рационализирам како тебе, ама во исто време мора да признаам дека не е многу згодно да се чека на загревање пред да се влезе во тоалет.... не сите посети таму може временски да се планираат.
Само сакав да на нагласам дека иако со климатизерите имаме штедливи решенија, бањите и тоалетите ни остануваат (не)(полу)решени.
Не ја тупи сега ти со р’чкања... Не е работата дали дедо ми и дедо ти биле задоволни и со исчистен снег на патеката до полскиот сералник (септичка јама, за тие што не разбираат).цццц што нема да чујам тука на овој форум
како и колку брзо да се загреал тоалетот
да не бидам безобразен ама да го прашаш дедо ти на времето како го загревал неговото можда ќе даде некој корисен совет
му)[DOUBLEPOST=1416909221][/DOUBLEPOST]Ова ептен ефтино а вели работи на -15 ? а гледам поскапи работат на -10 -7 .. што е финтата? па и потрошувачка на греење само 1kw...... или дека нео , неквалитетни се ? .... ја гледам дека ми е по прифатлива цена за моменталниот буџет....
http://www.technomarket.com.mk/products/09119451/neo-acv-inv-12led-r410a[DOUBLEPOST=1416910207][/DOUBLEPOST]
Аха гледам некој веќе го зел неото што го гледам.... има први импресии друже? И ме занима дали е во оваа цена вклучена монтажа.....

[DOUBLEPOST=1417348610][/DOUBLEPOST]Пишував дека сум корисник на fujitsu AOYG 12 LEC купена е пред 3 години од хидросет по цена од 46000 ден.со монтажа. Компресорот е со димензии 65x52x30 cm со неа греам салон од 38 квадрати и на -18 зборам кога пред 3 години беше најладната зима внатре Т беше 24 степени за 10 мин. Како што може да се види од сликата на надворешната единица е произведена во Јапан.