M
mar30
Гостин
Дали некој користи UHD телевизор(ако да колку инчи е телевизорот) и како би ја опишале практичната разлика на слика од fullHD телевизор во однос на гледање ТВ канали обичен сигнал,хд канал,3д и тн.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
и како би ја опишале практичната разлика на слика од fullHD телевизор во однос на гледање ТВ канали обичен сигнал,хд канал,3д и тн.
Грешиш и тоа многу, пред да те демантирам, корегирај си се сам720p наспроти 1080p, тоа е валидна тема за дискусија... ЗА ТИЕ ШТО ИМААТ ТВ СО ДИЈАГОНАЛА НАД 60 ИНЧИ!!!
Упс, ми се заглавил капс-локот.
Сериозно, 4к технологијата е за луѓе со вишок пари, рекламен материјал за трговци, и за љубители на тајмскејп видеа... За сите други што гледаат од нормална далечина нема да приметат разлика ни меѓу 720p наспроти 1080p, не па 4к.
И те како има разлика од 4к. Единствено што се согласувам е дека во моментов цените за 4к се посолени, али дека нема разлика грешиш.Се надевам дека само за SD каналите збориш, а HD ги тргаш на страна.Телевизороте одамна веќе не се купуваат за телевизија, освем ако не ти е за родители, или некои постари членови на семејството, поклон или што ти ја знам.
Телевизор се купува за филмови, серии, и друг материјал во 720p (најмалце) или 1080p.......
Дигиталните канали се далеку од 720p, let alone 1080p, или па 4K lol.
Ај да постираме по едно видео, ти каде што ми покажуваш дека нема разлика јас кај што има, може ?OK.
(продавачите иначе обожаваат такви како тебе)
Има сателитски канали што се пренесуваат во 1080p.Кои се тие канали што вршат пренос во 720/1080p?
Има сателитски канали што се пренесуваат во 1080p.