Исус или исис, кој Пат е Вистинскиот?

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување
.

Lugjeto koi sto mu se protivat na Evangelieto, ne se svestni deka se najgolemite dusmani na Zivotot!

Jesus_Dark_Knight.jpg
27 А оние мое непријатели, што не сакаат да царувам над нив, доведете ги тука и погубете ги пред мене
Лука 19

isis-execution-photos.jpg

11. Облечете се во сето оружје Божјо, за да се одржите против ѓаволското лукавство;
12. оти нашата борба не е против крвта и телото, туку против началствата, против властите, против светските управители на темнината од овој век, против поднебесните духови на злобата.
13. Поради тоа примете го сето оружје Божјо, за да можете да се браните во +лош ден, та, откако ќе победите, да се одржите.
14. И така стојте, откако ќе се опашете со вистината и ќе +се облечете во оклопот на правдата,
15. и нозете да ви бидат обуени во приправност за да благовестите мир.
16. А над сè, земете го штитот на верата, со кој ќе можете да ги угаснете сите вжештени стрели на лукавиот;
17. земете го и шлемот на спасението и духовниот меч, кој е словото Божјо!

Ефесјани 6

2. Така говореше Господ Саваот: „Си спомнав на она, што Амалик му го направи на Израилот, како тој му се испречи на патот кога тој доаѓаше од Египет.
3. Оди сега и порази го Амалика и истреби сè негово, но не земај за себе ништо од нив, туку уништи го и проколни сè што е негово; не штеди го, туку предај на смрт од маж до жена, од момче до доенче, од вол до овца, од камила до осел.”

.

Секој и се’ што оди спротивно од Патот на Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - под проклетство е, иако многумина воопшто не се свестни за тоа! :(

Единствениот Излез од патот на проклетството е обрнување кон Христа!

.

14. И се разгневи Мојсеј на воените началници, илјадниците и стотниците, што се беа вратиле од војната,
15. па им рече: “Зошто ги оставивте живи сите жени?
16. ете тие, по советот на Валаама, беа станале причина синовите Израилеви да отстапат и да ги презрат наредбите од Господа, заради Фегор, затоа и дојде оној пораз врз народот Господов.
17. А сега, убијте ги сите деца од машки пол, убијте ги и сите жени, што познале маж на машко легло;
18. а сите деца од женски пол, кои не познаел машко легло, оставете ги живи за себеси.

@spiros оти Господ дозволува толку страдања,што не си ги спаси чедата свои ами ги остава курбан да одат

.

Пред околу 2000 години, Единствениот Вистински и Совршен БОГ - наместо земја, машко семе, или билокаква поинаква творба - во Исус Го отелотвори Своето вечно Слово, Својата вечна Мудрост, Својата вечна Милост, ... Кое што е Првороденото Божје чедо.

За жал, како тогаш, така денес, широката маса е слепа за тоа Вечно Евангелие и поради таа слепост се случуваат некои работи кои мораат да се случат.

Mене ме интересира за вас личнo, што е поважно и вистинито: Исус или патот на исис (islamic state)?

Поздрав до сите

Јас сум Патот, Вистината и Животот;
никој не доаѓа при Отецот, освен преку Мене.

(Ев. Јован 14:6)

.
Абе Спиро......Исис е уствари Богородица(Ninhursag, Isis, Durga, Doumu, Guanyin, Aphrodite, Venus) :icon_lol:
Slide29.JPG

http://www.vibrani.com/Goddess.htm

Спиросе, не ти се здосади?!

Го спомна вечното евангелие, едно и единствено, па сакам да го следам, конечно се решив, но имам еден мал проблем, ќе може да ме просветлиш?! Да ми кажеш кое е она правото и вечното, некое од овие канонизираните, Матеј, Марко, Јован ..... Или паки некои од оние стотина неканонизираните, можеби Бернаби?!

И само уште едно прашање за да не залутам во погрешен правец, на што мислиш кога викаш патот на ИСИС? Мислиш на сектата која ја створи Америка и затскривајќи се зад Исламот што сака Исламот да го презентира и да го прикаже како Тероризам?!

Јас сепак мислам дека ти со ова цилјаш на Исламот во целина, мислејќи дека ИСИС е олицетворение на Исламот. Во право сум нели?!

И само уште едно прашање за да не залутам во погрешен правец, на што мислиш кога викаш патот на ИСИС? Мислиш на сектата која ја створи Америка и затскривајќи се зад Исламот што сака Исламот да го презентира и да го прикаже како Тероризам?!

!
Да, мисли на Исламската Држава на која секојдневно ѝ се приклучуваат се повеќе Муслимани, наши комшии, кои одат таму за да колат, убиваат, силуваат кафири, за да заработат нафтени арапски пари и место во рајот со 72 девици.

Да, мисли на Исламската Држава на која секојдневно ѝ се приклучуваат се повеќе Муслимани, наши комшии, кои одат таму за да колат, убиваат, силуваат кафири, за да заработат нафтени арапски пари и место во рајот со 72 девици.

Толку си наиве да го мислиш тоа? Те сметав на повисоко ниво.

Кафири има во македонија и во европа, може да коли колку сака, а во Ирак и во Сирија има само Муслимани, нели нешто е наопаку тука?!

Толку си наиве да го мислиш тоа? Те сметав на повисоко ниво.

Кафири има во македонија и во европа, може да коли колку сака, а во Ирак и во Сирија има само Муслимани, нели нешто е наопаку тука?!
Од ова поголема потврда за геноцидните стојалишта на Муслиманите, нема.

Но, ајде. Ако е така како што викаш ти, дека нема Христијани во Сирија и Ирак, тогаш сигурно е за тебе, дека Муслиманите во Ирак и Сирија ништо не им прават на тамошните Христијани, пошто нели ги нема. Епа зошто не се сложиш со мене, кога велам нека даде Господ, тоа што Муслиманите им го прават на Христијаните таму, истото ним да им се случи?

Од ова поголема потврда за геноцидните стојалишта на Муслиманите, нема.

Но, ајде. Ако е така како што викаш ти, дека нема Христијани во Сирија и Ирак, тогаш сигурно е за тебе, дека Муслиманите во Ирак и Сирија ништо не им прават на тамошните Христијани, пошто нели ги нема. Епа зошто не се сложиш со мене, кога велам нека даде Господ, тоа што Муслиманите им го прават на Христијаните таму, истото ним да им се случи?

Најголемите геноциди денес во Светот се прават над Муслиманите, тоа е факт, а за тоа говори Газа, говори Сирија, говори Ирак, говори Сомалија, говори Египет, но ако навистина им прават нешто на Христијаните кои живеат во Ирак и Сирија, што Исламот строго забранува, нека им се случи и полошо од тоа!

... но ако навистина им прават нешто на Христијаните кои живеат во Ирак и Сирија,...
Покрај се што се случи и што се случува, покрај сите најгрозоморни слики кои ги гледаме како дел од животот на Христијаните таму, презентирањето тука, на овој цинизам по кој знае кој пат го открива вистинскиот ниет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom