Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Сериозно? Абе не биле кавери ама биле кавери? :) Ајде де. Ич нема врска. По фејк бенд немам видено. И стил и рифови и песни..... се им е копија.
poveli ajde kazi sweet child o mine od kade e kopirana...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
ме дупиш нешто или/ веќе повеќе од очигледно е дека си трол
Ти ќор ли си или што?
24."Sweet Child o' Mine," from the Sheryl Crow album "The Globe Sessions", was covered on the Guns N' Roses album "Live Era '87-'93 (disc 1)."

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Да сериозно.
Сега барем е лесно со интернетот.
Над 30 кавери. Ако сакаш и поединечно ќе ти ги наименувам.
Таа што ја спомнуваш Sweet Child o' Mine е кавер (прави разлика од плагијат или “дрпнато“) Од Сабат (It's Alright) е кавер, не дрпнато. Ја заборави Knocking on a Heaven's door.... И така редом 30тина.

Еве ги и редоследно, по абецеден ред. (29 се... можда има уште некоја)

1. "Ain't It Fun," from the Dead Boys album "All This and More", was covered on the Guns N' Roses album "The Spaghetti Incident?."
2. "Attitude," from the Misfits album "Collection II", was covered on the Guns N' Roses album "The Spaghetti Incident?."
3. "Black Leather," from the Sex Pistols album "Sex Pack", was covered on the Guns N' Roses album "The Spaghetti Incident?."
4. "Bohemian Rhapsody," from the Queen album "Wayne's World Soundtrack", was covered on the Guns N' Roses album "Cover of Love."
5. "Come Together," from the The Beatles album "1", was covered on the Guns N' Roses album "Come Together."
6. "Dead Flowers," from the The Rolling Stones album "Sticky Fingers", was covered on the Guns N' Roses album "Unplugged."
7. "Down on the Farm," from the UK Subs album "Endangered Species", was covered on the Guns N' Roses album "The Spaghetti Incident?."
8. "Dust in the Wind," from the Todd Rundgren album "Something / Anything? (disc 1)", was covered on the Guns N' Roses album "Come Together."
9. "Hair of the Dog," from the Nazareth album "Hair of the Dog", was covered on the Guns N' Roses album "The Spaghetti Incident?."
10."Heartbreak Hotel," from the Elvis Presley album "The Number One Hits", was covered on the Guns N' Roses album "In the Studio."
11."Human Being," from the New York Dolls album "Seven Day Weekend", was covered on the Guns N' Roses album "The Spaghetti Incident?."
12."I Don't Care About You," from the Fear album "The Decline of Western Civilization", was covered on the Guns N' Roses album "The Spaghetti Incident?."
13."It's Alright," from the Black Sabbath album "Technical Ecstasy", was covered on the Guns N' Roses album "Live Era '87-'93 (disc 1)."
14."Jumping Jack Flash," from the The Rolling Stones album "Hot Rocks 1964-1971", was covered on the Guns N' Roses album "Practice for Destruction."
15."Knockin on Heavens Door," from the Bob Dylan album "Bob Dylan's Greatest Hits, Volume 3", was covered on the Guns N' Roses album "Greatest Hits."
16."Live and Let Die," from the Paul McCartney album "All The Best", was covered on the Guns N' Roses album "Use Your Illusion."
17."Look at Your Game, Girl," from the Charles Manson album "Charles Manson", was covered on the Guns N' Roses album "The Spaghetti Incident?."
18."Mama Kin," from the Aerosmith album "A Little South of Sanity", was covered on the Guns N' Roses album "G N' R Lies."
19."New Rose," from the The Damned album "Skip Off School to See the Damned", was covered on the Guns N' Roses album "The Spaghetti Incident?."
20."Nice Boys," from the Rose Tattoo album "Rock 'n' Roll Outlaw", was covered on the Guns N' Roses album "G N' R Lies."
21."Only Women Bleed," from the Alice Cooper album "Classicks", was covered on the Guns N' Roses album "Cover of Love."
22."Raw Power," from the The Stooges album "Studio Sessions", was covered on the Guns N' Roses album "The Spaghetti Incident?."
23."Since I Don't Have You," from the The Skyliners album "20 Great Love Songs of the 50's & 60's Volume 1", was covered on the Guns N' Roses album "The Spaghetti Incident?."
24."Sweet Child o' Mine," from the Sheryl Crow album "The Globe Sessions", was covered on the Guns N' Roses album "Live Era '87-'93 (disc 1)."
25."Sympathy for the Devil," from the The Rolling Stones album "Flashpoint", was covered on the Guns N' Roses album "Greatest Hits."
26."We Will Rock You," from the Queen album "Greatest Hits", was covered on the Guns N' Roses album "Cover of Love."
27."Whole Lotta Rosie," from the AC/DC album "Bonfire (disc 1: Live From the Atlantic Studios)", was covered on the Guns N' Roses album "Practice for Destruction."
28."Wild Horses," from the The Rolling Stones album "Jump Back: The Best of the Rolling Stones", was covered on the Guns N' Roses album "Cover of Love."
29."You Can't Put Your Arms Around a Memory," from the Johnny Thunders album "So Alone", was covered on the Guns N' Roses album "The Spaghetti Incident?."
Ух, како сега има да те хејтам, и тоа у живо ..... пиво ќе частиш
Ај вака, ја изгледав листата и ќе ти посочам еден битен факт. Со исклучок на две песни (црвен болд), сите други е од друга ера. Таа друга ера е после Use your illusion 1 & 2. До тој момент сите членови во бендот си беа арни, не се сваЏаа, ........... поточни, Аксел полуде после тие албуми. До тој момент и самиот ќе видиш дека само две песни “позајмени“. После тој период настанува калакурницата (болдирани албуми). Така да нивниот статус на култен бенд не смее да се намали (ова се однесува на тебе:P) затоа што според фановите на ГНР они престаа да постојат после 1991.
Убаво посочи дека таа од Black Sabbath (црвен болд) е еден вид cover, иако таа конекција дури и да не се осеќа когаќе ги слушаш двете песни. А и да ти спаѓа во категорија (некреативни) пак нема да се сложам од проста причина што и самиот имаш кажано дека е уметност еден оргинал да го направиш уште подобар, како со Led Zeppelin. Така да таа не спаѓа во плагијат/ковер/дрпнато или било што слично.
Друго нешто што приметив тенденциозно е дека Шерил Кроу ....... алоооо шерил првиот албум го има дури во 1992, така да тоа паѓа во вода. Линкот од кај си ја превземал информацијава е тенденциозен.
А тоа се гледа и во ставање на листата и албуми кои не го виделе светлото на денот (зелен болд)

Bottom line, првите 4 албуми, кои се патем и официјални албуми на бендот се всушност тие кои го направија бендот да бие тоа што беше!!! И таму нема ништо друго освен нивна креација на музиката.
Немој друг пат да си ми ги чепнал GNR :P[DOUBLEPOST=1416940787][/DOUBLEPOST]Гледам и индиго те демантира за Шерил :vozbud:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.842
Mötley Crüe

Сум ги заборавил овие. Ептен најсрање бенд ми се, ептен ептен.......Толку лигавење низ песни немам видено речиси кај ниту еден бенд, па ни Биберов.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.842
Ван Гог, последните неколку албуми. Шиеееет :)

Ту мач геј

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
One Direction, One Republic ....... и останатите слични бендови по кои припаѓаат девојчињата од 10 - 14 години:)

Член од
29 март 2013
Мислења
4.657
Поени од реакции
4.512
"Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?"

Tool бе! Ги пробувам оувр енд оувр аген и пак ефектот е ист, не пали! Јас не знам само, зошто цела таа некаква си апстрактност им ја ставаат на тежина и ги прават врв? :confused:

Не дека ги хејтам, туку на некој начин ме обзема рејџот оти не можам да ги доживеам на таков начин. :boksix:
Невидено тмурнило ми се.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.842
"Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?"

Tool бе! Ги пробувам оувр енд оувр аген и пак ефектот е ист, не пали! Јас не знам само, зошто цела таа некаква си апстрактност им ја ставаат на тежина и ги прават врв? :confused:

Не дека ги хејтам, туку на некој начин ме обзема рејџот оти не можам да ги доживеам на таков начин. :boksix:
Невидено тмурнило ми се.
До тебе е пеер.....до тебе...

Kajgana Shop

На врв Bottom