Секојдневие

• Креатор на темата Креатор на темата 007 BOND
  • Време на започнување Време на започнување
Не се срамам од тоа што ќе речат другите или дали ќе речат види ја нема пари. Се срамам од фактот што сум во локал кој не е мој и го завземам просторот и времето на тие што го држат тој локал и се обидуваат да направат пари(или да извадат дневница) со тоа што ќе бидам „сељанка“ и ќе седам 2 саати со една пијачка. Тоа сум јас, не те навредувам тебе или ти велам да се смениш, едноставно, јас не го правам тоа. Ако сакаш ти да седиш цел ден со едно пиво некаде, седи си. Јас кога сакам да играм шах и да се напијам само едно пиво, ги канам луѓето кај мене дома, па седиме колку сакаме. Кога си излезен некаде, пиеш пијачка, ако не планираш да нарачаш уште, стануваш. Тоа ти е бонтон, не пишано правило на културно однесување....
Скроз ти е на место постов, многу души не ја разбираат суштината на темава и мешаат некој работи кој нема да успееш да ги докажиш... залудно ќе се трудиш.

146625762.jpg

u princip jas sum ti vakvo tipce,kostumce mn kesh ubava kola,ostavam po 500 evra na separe...mn kulturen decko...malce okelaven no toa e od firmata sto moram da ja vodam....

se dodeka ne dojde denot...

poso izgledot parite i kolata kazuvaat kakva licnost si...

Ти си копук и ги мразиш сите што се барем за промил повеќе од тебе. Си мислиш дека заслужуваш повеќе од она што го имаш, затоа што имаш малку.
Не си културен, ти си искомплексиран толку многу што ставаш слика од ноторен глупак кој уби невини луѓе и очекуваш некој да ти аплаудира. Треба да ти е срам.

Се’ зборува за тебе. Дури и твојот ник. И објаснувањето под него. :)

Статусни симболи де. :icon_lol: Ништо ново. Зависи какво ти е друштвото, некаде е статусен симбол да имаш ферари, на друго место е статусен симбол да потрошиш 200 денари за пијачка и така. Кој како си ја наредил.

togas ke se plajkase vlez ako bese taka.....[DOUBLEPOST=1416776026][/DOUBLEPOST]

mi se pripovrajka malce taka...nema potreba da kazam niso....POSO U KAFANA SE GLEALO KOJ E KOJ...PARITE SE OGLEDALOTO KOJ E KOJ...ZATOA BE DRUGARI ISPADNATI STE OD MAPA ODAMNA...POSO VREDNOSTITE GI GLEATE U IMOT I BANKNOTI...
Епа гледаш колку е подобро. Наместо да плаќаш карта и да не добиеш ништо, ако си влегол во кафич порачи си кафе или сок и седи си таму ако ти е мерак.

Се сеќавам пред неколку години во Виена планираа да наплаќаат за чаша вода поради злоупотребата на овој бесплатен пијалок. Поентата беше се разбира вода да се дава со кафе или доколку на некој му треба да испие таблета.

Така е. Ти седи на гајба пред кооперација у тренерки, пиј ѕидарско пиво од шише шо сам си го отвараш со упаљач, чешај јајца и олајавај со маалските фраери какви курви се денешниве девојки. (y)

И шо е ова лошо? Демек пропалица е ако немат кеш или не сакал да излезит во КАФАНА?
Морат да потрошиш 100 евра во кафана на вечер инаку во спротивно не си чоек?
Секој си уживат во различни работи, не е убо вака да кажиш пошо не сме сите исти.

hehehehe....vistinska druzba kostala 1500 denari u kafic....sega mi e jasno deka cel zivot ziveam u zabluda....ALO BRE...ako 3ca naracaat za pienje 4tiot moze da ne mu e okej neso i da ne pie ili ne mu se pie niso...da vi eam toa balkanskiot mentalitet sto stremi kon zapad ali ne znae kako.

150 denari sedele 2 saati u kafic....mi se prisra od vakvi faci...steta jas vistinski ne sum se druzel nikogas poso ne sum ostail 1500 denari na sred bel den na kafinja...jebes ga

1500 denari za druzba..

1500...za vistinska druzba...

ako imam telefon moram da go opravdam....

druzbata se plajka 1500 denari u kafe bar....

Everytime+i+use+that+it+makes+me+angwy+_0fe570fc0146b2e660268a428aec6dbb.gif
многу големо сељачиште си ама ќе пробам да ти објаснам, 1500 денари се 6 луѓе да седнат на сепаре и да испијат по 2 пива и да мезат една порција или би му дошло по 250 денари од човек, значи нормално седење, муабетење, зафркавање. Ако не можеш секој ден може барем еден ден кога си слободен да си дозволиш да излезеш. Ми се сере од фаци кои влегуваат во кафич во 21ч и порачуваат два чаја и седат до 12, додека доаѓаат луѓе што стварно сакаат да пијат и да остават некој денар. И да, кафичот си бара инвестирање, во персонал и во материјали, келнерот, шанкерот, готвачка, струја, па дури и водата ОБИЧНА што ти ќе ја пиеш некој ќе ја плати, значи ти на локалот си зијан, го тераш автоматски во минус. А што се прави во кафичите што даваат кикиритки ич да не зборам, има сељаци што ги зобаат со 200 на саат и само го креваат чинивчето за уште да им носат, јадат се додека не испијат за вредноста на пијачката плус и во ќар да отидат. КАФЕ БАРОВИТЕ СЕ МЕСТА ВО КОИ ТИ ДАВААТ ОДРЕДЕН ПРОСТОР КАДЕ МОЖЕ ДА ИМАШ ЗАБАВА И НОРМАЛНО МОРА ЗА НЕГО ДА СИ ПЛАТИШ КИРИЈА, Т.Е ДА ОСТАВИШ НЕКОЈ ДЕНАР.

Девојче, ова е кафе бар, не е селска чешма. Што би било, теоретски зборам, 90% од гостите да нарачаат вода?
Инаку само кај нас е тренд да си ги пуштиш нозете далеку од чергата. Во Западна Европа е многу нормално да кажеш дека материјаните можности не ти дозволуваат да имаш ајфон или прада кондури или да пиеш кафе во кафана.[DOUBLEPOST=1416694800][/DOUBLEPOST]

А тие па шо порачуваат цедевита ич не ми се јасни! :confused:
Има флаширана вода на менито? Има. Апсолутно мое право е што ќе нарачам. Ако има вода на менито јас можам само вода да купам и ич тасе да не ми чуе. Се додека му правам промет можам да пијам и јадам што ќе ми посака душа.

Што има везе што имале ајфони и нарачале вода јас не можам да разберам... Сакале луѓето муабет да си направат, а притоа (можеби) не им се пиело кафе, нити им се јадело нешто, него ете само вода им се пиело. Бог да чува сме еј...

Има флаширана вода на менито? Има. Апсолутно мое право е што ќе нарачам. Ако има вода на менито јас можам само вода да купам и ич тасе да не ми чуе. Се додека му правам промет можам да пијам и јадам што ќе ми посака душа.

Што има везе што имале ајфони и нарачале вода јас не можам да разберам... Сакале луѓето муабет да си направат, а притоа (можеби) не им се пиело кафе, нити им се јадело нешто, него ете само вода им се пиело. Бог да чува сме еј...
Брат тие порачале вода од чешма.

Брат тие порачале вода од чешма.
Тоа не го прочитав. Мислев флаширана земале.
Извинување до Лангелина. :)

Реално глупо е само да седат и флаширана вода да нарачаат, ипак тој локал/кафе бар/ресторан/ватева работи за да оствари профит, а не за да му пијат вода од чешма. Ајде да се цело друштво дојдени и на еден да не му се пие или јаде ништо во ред, ама вака мислам дека не е во ред.

Последно уредено:
Епа гледаш колку е подобро. Наместо да плаќаш карта и да не добиеш ништо, ако си влегол во кафич порачи си кафе или сок и седи си таму ако ти е мерак.

Се сеќавам пред неколку години во Виена планираа да наплаќаат за чаша вода поради злоупотребата на овој бесплатен пијалок. Поентата беше се разбира вода да се дава со кафе или доколку на некој му треба да испие таблета.
Абе каква Виена,во Берлин ако ти се оди во вц,влагаш у кафич порачуваш кафе вршиш работа,плаќаш и си одиш по завршена работа

Ако нарачале вода од чешма во право е 007 BOND. Ако била флаширана ондак со право хејтот.

И шо е ова лошо? Демек пропалица е ако немат кеш или не сакал да излезит во КАФАНА?
Морат да потрошиш 100 евра во кафана на вечер инаку во спротивно не си чоек?
Секој си уживат во различни работи, не е убо вака да кажиш пошо не сме сите исти.

Не, не сакав тоа да го кажам.
На кој каде му е убаво, таму нека си оди.

Читајќи ја темава се осеќам како тешка сељанка. :D Сокови(освен свежо цедени, без шеќер) не пијам, кафе не пијам, чаеви од ќесичка избегнувам... И многу пати ми се случило нит да ми се јаде, нит да ми се пие, а тој што е со мене да инсистира да седнеме некаде(или додека сме на пат, да запреме затоа што партнерот сакал да се напие нешто). Во таков случај си седнувам и фино лепо си кажувам дека ништо не сакам. Малку незгодно, ама тоа е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom