Секојдневие

• Креатор на темата Креатор на темата 007 BOND
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам за другите, но мене ми е срам да нарачам едно кафе и да седам 2 часа во кафич. Најчесто станувам кога ќе го испијам кафето некаде 30-45 мин., а доколку се развил муабет тогаш нарачувам уште. Не сум некоја што се расфрла со пари, зошто реално ги немам во изобилие, па затоа ако немам пари, не излегувам низ кафичи. Не ми пречат луѓето кои седат по 2-3 саати со едно кафе пред нив, т.е. не кафе, туку празен филџан, само не ми е јасно како не ги фаќа срам да го користат просторот а воедно да не си платат за услугата.

Дечко, тебе од водата не ти е арно, многу ти се блуе. Бапни една мастика, да дојдеш на себе.
Парите, облеката, колата, пијачката, жената до тебе - се тоа кажува каков си.
Како шо реков, ако ти е до бесплатна дружба, бујрум, покани ги другарите на гости кај тебе, па пијте вода и од црево ако сакате. :)

te molam kazi mi sto kazuvaat parite oblekata kolata za mene?[DOUBLEPOST=1416777502][/DOUBLEPOST]
Не знам за другите, но мене ми е срам да нарачам едно кафе и да седам 2 часа во кафич. Најчесто станувам кога ќе го испијам кафето некаде 30-45 мин., а доколку се развил муабет тогаш нарачувам уште. Не сум некоја што се расфрла со пари, зошто реално ги немам во изобилие, па затоа ако немам пари, не излегувам низ кафичи. Не ми пречат луѓето кои седат по 2-3 саати со едно кафе пред нив, т.е. не кафе, туку празен филџан, само не ми е јасно како не ги фаќа срам да го користат просторот а воедно да не си платат за услугата.

a so ako si u opsusten lokal kaj so so edno pivo mozam sah da igram cel den?sram treba da me fati?

Реално тие што имаат во изобилие не се замараат што ќе речат, додека другите се срамат од тоа дан речат види нема пари па 3 сати со едно кафе.... Конкретно иам другар, татко му прави згради, пари колку сакаш па ич не се замара дали ќе потроши 100 за 3 сати и дали ќе речат нешто.

хах од кај знаеш ти јас колку пари имам и на кој начин фаќам женски? Имам фаќано и вакви како тебе и токму затоа давам совети кон другите, ова се краткорочни девојки на кои не се замарам многу и колку побрзо го добијам тоа што сакам толку побрзо бегам од нејзе, зошто знам парите и се приоритет и не вреди појќе фрлање пари на таква девојка.

Ич не ми е гајле колку пари имаш. Кога сме веќе кај парите, девојките ги занима колку пари ќе потроши дечкото на нив. Им е гајле колку пари трошите за патики или у кладилници.
Таква како мене не си имал гарант. Мојот дечко не ми плаќал пијачка само мене, туку и на другарките.

Хмммм...
Ако веќе седнувам, си порачувам колку ми е ќеифот. Може да е кафе, може да е нешто жестоко, било што, зависи од ситуација.
И НЕ ВАДАМ ТЕЛЕФОН на масата.
Дојден сум со друштво за да се дружам.

Ич не ми е гајле колку пари имаш. Кога сме веќе кај парите, девојките ги занима колку пари ќе потроши дечкото на нив. Им е гајле колку пари трошите за патики или у кладилници.
Таква како мене не си имал гарант. Мојот дечко не ми плаќал пијачка само мене, туку и на другарките.
Пијачките се најмал проблем, али ако си задоволна само со пијачки ок не прам проблем :)

te molam kazi mi sto kazuvaat parite oblekata kolata za mene?[DOUBLEPOST=1416777502][/DOUBLEPOST]

a so ako si u opsusten lokal kaj so so edno pivo mozam sah da igram cel den?sram treba da me fati?

Како да ти кажам? Кажи колку пари имаш, како се облекуваш, каква кола возиш... Ја не сум гатачка, само се занимавам со хјуман биингс :)

Дечко, ти не само што не знаеш како се мрдаат фигурите у шахот, ти никогаш не си ни гледал партија шах. Во спротивно, ќе знаеше дека пиво и шах одат заедно како сирење и риба.[DOUBLEPOST=1416778049][/DOUBLEPOST]
Хмммм...
Ако веќе седнувам, си порачувам колку ми е ќеифот. Може да е кафе, може да е нешто жестоко, било што, зависи од ситуација.
И НЕ ВАДАМ ТЕЛЕФОН на масата.
Дојден сум со друштво за да се дружам.

Ти си еснаф човек, тоа е одамна познато. Одиш у кебапчилница, не заради името туку заради скарата. (y)

pa kazi si taka deka sponzorstvo si baras,nema gajle uzivaj si nikoj ne ti sudi....dali za edna vecer,za dve,toa e denes modata valjda kulturno diskretno si imas cenovnik na uslugi...nekulturnite se pred mtv

Реално тие што имаат во изобилие не се замараат што ќе речат, додека другите се срамат од тоа дан речат види нема пари па 3 сати со едно кафе.... Конкретно иам другар, татко му прави згради, пари колку сакаш па ич не се замара дали ќе потроши 100 за 3 сати и дали ќе речат нешто.
Не се срамам од тоа што ќе речат другите или дали ќе речат види ја нема пари. Се срамам од фактот што сум во локал кој не е мој и го завземам просторот и времето на тие што го држат тој локал и се обидуваат да направат пари(или да извадат дневница) со тоа што ќе бидам „сељанка“ и ќе седам 2 саати со една пијачка. Тоа сум јас, не те навредувам тебе или ти велам да се смениш, едноставно, јас не го правам тоа. Ако сакаш ти да седиш цел ден со едно пиво некаде, седи си. Јас кога сакам да играм шах и да се напијам само едно пиво, ги канам луѓето кај мене дома, па седиме колку сакаме. Кога си излезен некаде, пиеш пијачка, ако не планираш да нарачаш уште, стануваш. Тоа ти е бонтон, не пишано правило на културно однесување....

pa kazi si taka deka sponzorstvo si baras,nema gajle uzivaj si nikoj ne ti sudi....dali za edna vecer,za dve,toa e denes modata valjda kulturno diskretno si imas cenovnik na uslugi...nekulturnite se pred mtv

Какво спонзорство бе? Барам некој што знае да игра шах!

Не е тоа спонзорство, спонзорство е ако побараше сваровски, бренд облека, одмори, а ние се спогодививме само со пијачка за нејзе и верните друшки :)

146625762.jpg

u princip jas sum ti vakvo tipce,kostumce mn kesh ubava kola,ostavam po 500 evra na separe...mn kulturen decko...malce okelaven no toa e od firmata sto moram da ja vodam....

se dodeka ne dojde denot...

poso izgledot parite i kolata kazuvaat kakva licnost si...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom