Денешните жени...

...Вака пак се сведува на тоа дека мажите сепак повеќе еволуиравме од вас и ете ви дозволивме ( не изборивте) некои права и слободи со кои очигледно не знаете што да правите со нив освен како што реков и на самиот почеток јавно да си искажете колку се длабоки вашите фрустрации и комплекси.
:pos:
Хахахахахах сеееееди бе, еволуирале дечките.

Не, вашата доминација во минатото се должи на природно поголема физичка сила и физички развој... но... 21 век е и јас мислам дека е време малце да се тргнете од тие примитивни размислувања и демонстрација на физичка сила зошто нели, сепак, софистицирани суштества сме со интелигенција на ниво, така што тука нема разлики помеѓу мажи и жени и секој кој го тврди спротивното само го докажува фактот дека е заглавен во камено време со неандерталците кога си ги лупале жените со боксови со цел да ги однесат во пештера за... ствари. :)

Еволуирате со конзервативни македонски приказни?:icon_lol:

Не сакаш приказни каде Ѓорѓи Колозов е Цар?
Најконзервативни нека се на светот да дојди сега Ѓорѓија наш ќе му се поклонам и ќе му се обратам со Честити Царе :D

Не сакаш приказни каде Ѓорѓи Колозов е Цар?
Најконзервативни нека се на светот да дојди сега Ѓорѓија наш ќе му се поклонам и ќе му се обратам со Честити Царе :D
Не,сакам приказни каде Магус раскажува за passive-agressive behavior.:love:

Не,сакам приказни каде Магус раскажува за passive-agressive behavior.:love:

You don't want to open that door
m1437.gif

:icon_lol:

Ау...ме заболе главата.Толку фрустрација од маж не сум видела.Морам да ти посветам една поема онака,чисто оти дозволувате...

O frustration,feminization

My frustration is an obligation,
running around like sweet girl targeting
the poor males adoration,
with no particular use and powerful pms abuse,
so I hear,someone told me that I must fight
for these gentlemens consideration,
I'll destroy the whole world if I have to
with thunders and angry flames
i cannot ignore anymore this
instant desire to join the superior Phallusminati so I say!Hear me saying!
Enough of slavery,domestication and submission
hear me what I think all you men going on my way
It's not my fault,thou just my frustration speak I don't need your permission to follow Epicurus path and Eve's submission!
Oh calm down,poor woman one of them said,
there's no need for membership to be paid
all we need is an boob application,
o God of mercy,oh I just gave birth to another frustration,
boobs I have,although my brain will starve.
I quit to join in their order to create my own womanly air,
so I can breathe,thoughts to be declaired,
these males cannot separate of their homo habilis ancestries
and that seems to me so sad and unfair.[DOUBLEPOST=1416580527][/DOUBLEPOST]
Еволуирате со конзервативни македонски приказни?:icon_lol:
Можеби те боли главата од друго;)
И незнам како заклучи од мојот пост дека сум фрустриран. Стварно ме интересира.
П.с убаво што си се потрудила за поемата , ама ете слабо англискиот. На англиски е така ? Ке можиш да преведиш , за да не ти пропадни трудот.

Па ако е таква жената, како тогаш раѓа вакви сјајни примероци на машкиот пречесен род каков што е @bokser_mk и компанија?

:rolleyes:

:pos:
Хахахахахах сеееееди бе, еволуирале дечките.

Не, вашата доминација во минатото се должи на природно поголема физичка сила и физички развој... но... 21 век е и јас мислам дека е време малце да се тргнете од тие примитивни размислувања и демонстрација на физичка сила зошто нели, сепак, софистицирани суштества сме со интелигенција на ниво, така што тука нема разлики помеѓу мажи и жени и секој кој го тврди спротивното само го докажува фактот дека е заглавен во камено време со неандерталците кога си ги лупале жените со боксови со цел да ги однесат во пештера за... ствари. :)
Многу ми е интересно вака кога некоја сама ке се напенали( да не речам напучи).
Ајде малце по твојата логика, женска ама сепак е логика.
Самата велиш дека нашата доминација во минатото се должи на физичка сила и физички развој. За воља на вистината и сеуште сме посилни или со други зборови женските во тој поглед сеуште заостануваат. Да бидат работите уште поинтересни и пореални светските односи сеуште се раководат од позиција на сила . Значи ако во минатото сме биле појаки и нашата доминација се должела на тоа , а и денес сме исто толку јаки тогаш на што се должат вашите стекнати права кои порано сте ги немале. Како сте се избориле, како сте се стекнале со тие права.
Да не е дека некој ви ги овозможил тие права, ви ги подарил ( а неморал ) чисто само од тоа што мажите сепак еволутивно напреднале и рекле ајде бе нека имаат и тие право на глас, ако им прави тоа толку кеф. Значи од никој присилени, нити од никаква посебна потреба мажите решиле да ви овозможат некакви права или да ве сметаат на исто ниво со нив, а не дека вие нешто посебно сте се покажале или избориле за нив. И рака на срце и денес има држави и општества со не така занемарлив број на жители од вкупната популација каде ете мажите таму решиле дека немате потреба од никакви права, нити пак ви следуваат, нити пак вие имате шанси насилно ( или умствено) да се изборите со рамноправност освен тие ( мажите) еден ден сами од себе не решат да ви ги доделат, па ете тие држави и општества си функционираат и ден денес без некој поголеми проблеми, баш напротив.
Заклучок е дека земјата ке продолжи да се врти та сте биле вие рамноправни со мажите или не, а правата или рамноправноста која ја имате е чист производ оти така сакале мажите, а не дека вие нешто еволутивно или психофизички сте напреднале или сте не натерале . Ако машкиот род во минатото( и тоа не толку далечното) решел поинаку сеуште ке немавте никакви права нити ке имавте шанса нешто да направите околу тоа. Исто и во иднина ако седнат мажите и се договорат пример дека овој експериментот со рамноправноста баш и не излезе како што треба, во истиот момент ке си слезите за неколку скалила подолу и нема да можете да направите ништо околу тоа.

Па ако е таква жената, како тогаш раѓа вакви сјајни примероци на машкиот пречесен род каков што е @bokser_mk и компанија?

:rolleyes:

langelina znaci ne me sfakajte pogresno
zenata e nesto najprekrasno sto moze da mu se sluci na sekoj maz megutoa vo denesnicava vo koja site ziveeme vistinkite vrednosti sto treba da znacat se isprevrteni......
poenata mi e deka vo globala jas mislam deka vie ste po podmukli od nas .....
toa zavisi od mnogu faktori i zavisi od sredinata vo koaj zivee poedinecot bez razlika maz ili zena......

vo globala jas licno gi cenam zenite sto sami uspeale vo zivotot so znanje so trud i se samojstojni i nemaat potreba da zavisat od nekoj maz sto se mnogu retki ......
poveketo cekaat da najdat nekoj fraer so bmw mercedes sto mu go kupil tato i da ne go sakaat go gledaat materjalnoto i mislat deka cel zivot ako se so nego ke im bide perfect.....
tokmu poradi toa ima tolku razvodi vo makedonija
ili kako poveketo ke napraat samo po edno dete kolku da se rece....
i toa e toa
popravi me ako ne e taka vo poveketo slucai....
ili mozebi gresam.....
do dsa i na tie takvite im doga pamet megutoa kasno koa ke natepaat 30-40 godini

obajani mi langlelina kako da ne go misalm toa za vas
koga znam edna licnost svalerot ja zima od rabota se fukaat i ja vraka kaj maz i a ovoj sirotiot poim nema
kako ne ste pokvareni koga na vremeto eden drugar so edna na messenger mazena za dzandar prvo iskacanje odma sex
i vie ste mi bile posteni e toa me nervira sto se praite posteni a rasipani ste poise od nas

bolje imajte poveke partneri pred da stapite so nekogo vo brak odkolku da birate partneri dodeka ste vo brak so nekogo

Последно уредено:
Многу ми е интересно вака кога некоја сама ке се напенали( да не речам напучи).
Ајде малце по твојата логика, женска ама сепак е логика.
Баш ти со постов си се натрти. Сега ќе ти образложам и зошто. :)
Самата велиш дека нашата доминација во минатото се должи на физичка сила и физички развој. За воља на вистината и сеуште сме посилни или со други зборови женските во тој поглед сеуште заостануваат.
Да, тоа е точно и тоа -треба- да остане така од очигледни причини, а нормално и природни предиспозиции. Тестостеронот си го прави своето.
Да бидат работите уште поинтересни и пореални светските односи сеуште се раководат од позиција на сила . Значи ако во минатото сме биле појаки и нашата доминација се должела на тоа , а и денес сме исто толку јаки тогаш на што се должат вашите стекнати права кои порано сте ги немале. Како сте се избориле, како сте се стекнале со тие права.
Ееее тука те чекав! Да се разбереме... сила и моќ се две различни работи. :) Промените во однос на правата се должат на психичкиот развој на човековата интелигенција и фактот дека увиделе луѓето дека сепак физичката сила не е репер за моќ и способност во време кога се бара мозок, а не мускули... но за жал сеуште има некои примитивни остатоци во општеството во кои спаѓаш и ти и сметаат дека демонстрација на физичка е демонстрација на моќ. Сериозно со овие неандерталски мислења си се сметаш за високоеволуирано суштество над жените? ;)
Да не е дека некој ви ги овозможил тие права, ви ги подарил ( а неморал ) чисто само од тоа што мажите сепак еволутивно напреднале и рекле ајде бе нека имаат и тие право на глас, ако им прави тоа толку кеф.
Не, мажите не "напреднале еволутивно", очигледно немаш врска од наука и немаш никакво познавање од процесот на еволуција, затоа ќе те замолам да не се бламираш вака и да скокаш ко прле пред магаре зошто траскаш зелени.
Значи од никој присилени, нити од никаква посебна потреба мажите решиле да ви овозможат некакви права или да ве сметаат на исто ниво со нив, а не дека вие нешто посебно сте се покажале или избориле за нив.
Е тука грешиш. Баш напротив, како што наведов погоре, мажите увиделе дека во време кога се бара интелигенција, а не мускулатура и мавање боксови, би имале корист и помош од страна на жените. Околу покажувањето, тука нема што да се дискутира во однос на тоа што на жените не им било -дозволено- да се докажат и биле потиснувани (поради, повторно, природните предиспозиции на мажите во однос на физичка сила)..
И рака на срце и денес има држави и општества со не така занемарлив број на жители од вкупната популација каде ете мажите таму решиле дека немате потреба од никакви права, нити пак ви следуваат, нити пак вие имате шанси насилно ( или умствено) да се изборите со рамноправност освен тие ( мажите) еден ден сами од себе не решат да ви ги доделат, па ете тие држави и општества си функционираат и ден денес без некој поголеми проблеми, баш напротив.
Коментаров ти е апсурден, но без разлика, ќе прокоментирам: доколку ти сметаш дека тие општества функционираат без проблеми тоа само укажува дека твојот умствен развој е на исто ниво со нив - а мислам дека е очигледно нивната просечна интелигенција на кое ниво е... може да се рече број на патики. :)
Заклучок е дека земјата ке продолжи да се врти та сте биле вие рамноправни со мажите или не, а правата или рамноправноста која ја имате е чист производ оти така сакале мажите, а не дека вие нешто еволутивно или психофизички сте напреднале или сте не натерале . Ако машкиот род во минатото( и тоа не толку далечното) решел поинаку сеуште ке немавте никакви права нити ке имавте шанса нешто да направите околу тоа. Исто и во иднина ако седнат мажите и се договорат пример дека овој експериментот со рамноправноста баш и не излезе како што треба, во истиот момент ке си слезите за неколку скалила подолу и нема да можете да направите ништо околу тоа.
Како што реков, приоритетите и тоа што се -бара- во денешно време - е памет, твојата најслаба страна очигледно, но за среќа, тие што го вртат светот се свесни за оваа потреба и токму поради тоа се случиле тие промени, а ти ако мислиш дека тукутака им текнало "ај бе шо, ќе им даеме права, кој к*р нека се радуваат" тогаш... извини вака... ама многу си глуп бе, кај со детскиве размислувања. Дете од 10 години подобро резонира од тебе. :)

A зошто мислиш оти после 30 ни паѓа стандардот?:pipi:
zosto ako do 30 ne ste nasle nekoj postabilen maz eve ne mora 30 35 neka bidat ke se zemete so nekoj bilo koj samo kolku da ne bidete sami i pak ke se odrazi vrz vas pak nema da bidete happy...

zosto ako do 30 ne ste nasle nekoj postabilen maz eve ne mora 30 35 neka bidat ke se zemete so nekoj bilo koj samo kolku da ne bidete sami i pak ke se odrazi vrz vas pak nema da bidete happy...
Нема врска. Боље сама од колку мизерна до некој, цел живот.

Женските иако повеќето викаат дека не знаат што сакаат јас сепак сум на тоа дека тие знаат што сакаат.Тие можат да се двоумат помеѓу која боја на чанта да купат,фустан,лак и така натаму но кога е во прашање на машко тука се стриктно определени. Јас не знам за девојче што има одбиено паметно,амбициозно,интелегентно,културно,пари на определено ниво со можност за зголемување (да не се сфатиме погрешно, да не е копук ама да имат горе долу определен кеш).Е само финтата е да и влезиш во филмот на девојката. Секој недостаток од наброените ќе води кон двоумење и не знаење на тоа што сакаат.Значи нема паметно девојче што трча само по пари или само по изглед или не знам што,таа чека цела целина од една машка особа. Ова е мое видување за другите не знам :)

Твојот пост е навреда за женскиот пол.

Епа ако е таква логиката, како твојата, и како на половина од другите луѓе, што не земат да се зимаат (како порано) после потврден одговор на прашањето "дали си желна за брак, дали ти фаќа умот и дали снагата ти сака работа"?

Валда не постои зборот "љубов" и зборот "сродни души" за џабе, валда постои нешто повеќе од обичен "општествен договор" во врските. Не валда, туку 100%.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom