pominuva definitivnoДечки, другар мој успеа да најде низ дома ученичка книшка од баба 41/42, гимназија во Битола, цела на бугарски јазик, со предмети : историја на бугарска црква и бугарски јазик. Поминува ли ова ? Ако некој имал сличен документ, да пише.
Треба да дадат некаков знак дека се почнати со работа, пошто веке некое време ништо не се знае конкретно, ни што прават ни како прават .... И тие што имаат поднесено дополнително документи, од типот крштеница, свидетелство или било каков друг документ што ги поврзува со дирекно потекло веке чекаат мн време и не се знае што како ке биде. Ако поминат тие тогаш со тој документ минуваш 99.9 % ....Дечки, другар мој успеа да најде низ дома ученичка книшка од баба 41/42, гимназија во Битола, цела на бугарски јазик, со предмети : историја на бугарска црква и бугарски јазик. Поминува ли ова ? Ако некој имал сличен документ, да пише.
Прво ќе отидеш во општината каде што е роден дедо ти. Ќе прашаш таму со кое одделение од архивот на Мк соработува таа општина и ќе поднесеш барање т.е. молба преку таа општина до одделението на Архивот. Мора да се спроведе преку службена дејност, и во рок од 2-3 дена би требало да те известат.zdravo nov sum na forumot,me interesira ako moze da mi kaze nekoj nadopolnitelna proverka sum imam podneseno od dedo mi licna karta od 1942 samo ne e isto prezimeto so majka mi,mi rekoa da gi povrzam korenite eden posrednik no neznam kakood kaj nas nisto ne moze da se napravi
другар гледам викаш може од прв братучет нема ли да има проблем што имаме различни презимиња и ако може да ми дадеш контакт од твојот посредникNa mene mi izleze so dostaven dokument od prv bratucet dodeka uste bev vo procedura.ne me vratija na dopolnitelna proverka.Ali sestra mi koja e 20 brojcinja pred mene seuste ceka so istiot toj dokument.Posle godina i dva meseca od intervjuto.
dobro blagodaram ma sto tocno da pobaram[DOUBLEPOST=1416488520][/DOUBLEPOST]Прво ќе отидеш во општината каде што е роден дедо ти. Ќе прашаш таму со кое одделение од архивот на Мк соработува таа општина и ќе поднесеш барање т.е. молба преку таа општина до одделението на Архивот. Мора да се спроведе преку службена дејност, и во рок од 2-3 дена би требало да те известат.
besto policija ne sakat da cujatdobro blagodaram ma sto tocno da pobaram
Ова нема врска со нас што конкурираме со блгарски произход овде вика дека има измена во законот за блгарско гражданство што сакаат да земат државјанство по општа натурализација за граѓани што сакаат да инвестираат во Бугарија над милион лева.
Nema vrska so nas ama e bitno deka pocna vladata so promeni da se nadevame za brzo i za nasda, no se pravat izmeni opsto vo zakonot za grazdanstvo.. taka da i za ostanatite kje smenat ( : barem taka mi izgleda