Vidi ne go osuduvam bratucet ti toa si e negovo pravo ali ako sakaa oni da odzemat ke gi odzemaa I bez da I se nosat imaat vo evidencija na koj dale.Drugo prasanje e koga ke odi da go produzuva ne li moze da mu go odzemat pak.Toa so odzemanjeto mislam deka e dezinformacija ko samite od Sofija bea kazale deka moze I takov dokument da se nose.Ne bi igrale tolku valkano mislam nema I na koj osnov da mu go odzemat.I treto znaci zakono toa vreme ko se oni vadile e bil drug I ne moze negovite da bidat pisani kako budari a tvojte da ne se ko se brat i sestra ili sestra I sestra I tn.Ako jas sum bugarka po avtomatizam I sestra mi e od isti roditeli sme ili prv bratuced.E sega veke vtor bratuced ako e malku e komplicirano I za povrzuvanje I ne znam I dali ke upale.Znaci mi nema logika ako na mene mi odobrile so prv bratucet na sestra mi da ne I odobrat a zgora na toa I na bratucet mi da mu go odzemat drzavjanstvot
ti kako so ima zakon za dodeluvanje taka ima I za odzemanje ne moze tuku taka da mu go odzemat.Ali sepak toa e se moe razmisluvanje.I da dopolnam ne noses kopija od pasos tuku od licna karta.
izvini ne te razbrav dobro MOZE KOPIJA od licna karta,pass.ili drzavjanstvo????dali ti se sigurni informaciite??[DOUBLEPOST=1416412149][/DOUBLEPOST]
Sase kako mislis ti javija telefonski Ili po e-mail
VO MOLBATA OSTAVIV MOJ MOBILEN I DOMASEN..[DOUBLEPOST=1416413091][/DOUBLEPOST]
Se vrativ nazad na negoviot post i ne e napisal kako dokument dostavil od bg egzarhija.I da svakam jas deka ne e isto.Ili jas ne mozam da go razberam sto saka da kaze.razbrav samo deka svidetelstvoto e od drzaven arhiv a toa dokument od bg ekzarhija kakov e sto go e dostavil?
IZVINI no na dokumentot od ekzarhijata ne obrnav vnimani posto mi gledase kako bezvredna hartija i plus ne razbiram sto e toj dokument,obrnav na sveditelstvoto..ovde vo ohrid kolku sto znam bugarite vladeele od 40 do 45 god.vremeto koga dedomi odel vo skolo.denta koga gi izvadiv vo panika nabrzina gi podnesov bidejki godina i nekoj mesec nemav odneseno nikakvi dokumenti(go probiv rokot).....[DOUBLEPOST=1416413903][/DOUBLEPOST]quote="MAND, post: 6956709, member: 75296"]Тоа ме и мене интересира , каков е документот,дали е оригинал и како му јавиле ..ако воопште му имат јавено шо искрено не ми се верува ...[/quote]
koga mi javija od ministerstvoto edinstveno sto se pozalija e za sveditelstvoto (zosto e kopija) mi baraat orginal.no reagirav kaj posrednik pa toj im javil niv..kako sto toj veli<mi baraat ORIGINALOT ILI zavedeni na notar vo BG.kolku sto se secavam doku.ne gi zaveriv na notar..ME FATI PANIKA gi podnesov brzo,OCAJNO MI SE BEGA OD MIZERIJAVA moite ziveat vo ger.jas sum edinstveniot zaglaven OVDE...