Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Воопшто не е дозволено, туку со случајот кој го наведов, самоубиството е неизбежен избор, а не намера или дозвола.
Аха, а кога е неизбежен избор, дали тогаш бог го простува?

т.
Извини вака мики, а на што се базира Христијанството? Кога постоел (ако воопшто постоел) Исус? Не спаѓа тоа во историја?

Паралено со овосветовната историја и Светов, постои и битисува Црквата и нејзината историја.

За разлика од световната историја, каде субјективизмот е враден дефект, а сведоци сме и дека лажењето и искривувањето на вистинските состојби не и‘ е туѓо на историјата, Црквата не лаже, не извитоперува, согласно од Бога откриените вистини и Заповеди.

Напред! Во „светлата будуќност„!

Да беше науката толку напрдена, зашто таа наука ни ми допушта работен ден од 2 саати, за да можат после тие 2 саати да ги го пра‘ам меракот? Зашто работам како роб за мали пари? Зашто компјутерот ми ја отежнува рабоата, наместо да ми ја олесни? Зашто да одам во пензија на (сега засега) 64 г. а не на 45?

Зашто?

Кај ти е тука уба‘ата наука, да ми ги реши „секундарно„ сите мои социјални проблеми и потреби, за да имам појќе време за мојте ќеифови?...
Eве спореди се со некој Исусов апостол или самиот Исус
За колку плата работеше Исус?
Колку сати му беше работниот ден?
Дали Исус и апостолите имаа пензиско и социјално
Дали Исус и Апостолите се возеа наоколу во климатизирани џипови?
Дали Исус или некој апостол имаше компјутер?
Колку сати дневно Исус и апостолите си правеа “мераци“
па спореди со денес ти што имаш плата, пензиско 8 сати работно време компјутер, кола....
МПЦ не го измисли тоа, за 8 сати работно време треба да му заблагодариш на Маркс и Енгелс, за компјутерите на неправославни научници од Америка, за аудиофилство на фишер, филипс, конрад кој исто не се производ на МПЦ....

Аха, а кога е неизбежен избор, дали тогаш бог го простува?

Штом самоубиството е сторено со цел да се спречи злото, да се сочува честа и слично, а истовремено да се има верба во Бога, таквата жртва (самоубиството) Бог им ја прима за добро на своите достојници.[DOUBLEPOST=1416244810][/DOUBLEPOST]
Eве спореди се со некој Исусов апостол или самиот Исус
За колку плата работеше Исус?
Колку сати му беше работниот ден?
Дали Исус и апостолите имаа пензиско и социјално
Дали Исус и Апостолите се возеа наоколу во климатизирани џипови?
Дали Исус или некој апостол имаше компјутер?
Колку сати дневно Исус и апостолите си правеа “мераци“
па спореди со денес ти што имаш плата, пензиско 8 сати работно време компјутер, кола....
МПЦ не го измисли тоа, за 8 сати време треба да му заблагодариш на Маркс и Енгелс, за компјутерите на неправославни научници од Америка

Не „набадај„: кога науката ќе ми овозможи работен ден од 2 саати и пензија на 45 г., јави ми...

Не „набадај„: кога наката ќе ми овозможи работен ден од 2 саати и пензија на 45 г., јави ми...

Па споредбено со христијанско работно време и христијански пензиски план, овој научниот ти е поблизок кон твоите соништа.

6. И фрлија ждреб за нив, и ждребот падна на Матиј; и тој се вброи кон единаесетте апостоли.
Матиј стана апостол случајно? и не по воља на Бог

Матиј не стана Апостол случајно, туку по волјата Божја. При тоа ждребување, Апостолите бираа нов Апостол, односно чинеа добро, ја чекаа волјата Божја а не се впуштаа во коцкање или друг порок, надевајќи се на случајно поволен настан или загуба.

Не „набадај„: кога наката ќе ми овозможи работен ден од 2 саати и пензија на 45 г., јави ми...
Emi micko pocekaj tro malku...ke bide ...kako sto ste trgnati so perenje mozoci ....ke naprajte aplikacija na primer:Bakni raka na monitor 100 den....virtuelna sveka...100 den... Drug primer bacuvanje wallpaper ikoni 150 den...itn.Ete i od doma ke si rabotis...!
PS:Moj predlog:Online parastos 1000 -darce...! Da ne bide za dzabe peenjeto de...!

Emi micko pocekaj tro malku...

То‘ ти да чекаш: ја‘ не‘ам време да ја чекам науката и „светлата будуќност„...:icon_lol:
Сакам сега, веднаш и овде, не у будуќноста.

Матиј не стана Апостол случајно, туку по волјата Божја. При тоа ждребување, Апостолите бираа нов Апостол, односно чинеа добро, ја чекаа волјата Божја а не се впуштаа во коцкање или друг порок, надевајќи се на случајно поволен настан или загуба.
Знам, и јас велам дека бројките на коцките ги мести Господ така е и запишано во Библијата

То‘ ти да чекаш: ја‘ не‘ам време да ја чекам науката и „светлата будуќност„...:icon_lol:
Сакам сега, веднаш и овде, не у будуќноста.
Em poleka bre micko...so vreme i "makoptrna rabota" i ti ke vozis crn mercedes...i blagoslovuvas koli zgradi i drugi objekti...ne si toj level uste....!

Штом самоубиството е сторено со цел да се спречи злото, да се сочува честа и слично, а истовремено да се има верба во Бога, таквата жртва (самоубиството) Бог им ја прима за добро на своите достојници.
Значи заклучокот е на место:
Ова значи дека сепак самоубиството Е дозволено?

ја нисам хомос по моја вољи али треба да знаш дека сум православен хомосексуалац по сопствени жељу и да имаш у предвид да ни ти ни никој џавол нема да ми застануе на пут кон просветление
фала
Со оглед на типичните правописни грешки и предходни мислења може многу лесно да се заклучи што си и зошто пишуваш дека си ’’православен хомосексуалац’’.
mnogu ste naivni vie kutrite bogata istorija imate pocnuvajki od krstonosnte vojni pa se do lov na vesterki.
ne si procitala ti Kuran za toa si vo zabluda.
Како и остнатите постови во темите
Масакрот кај Смиљковско езеро | Сторителите осудени на доживотен затвор
Шчипоња: Првиот албански суперхерој ќе ги брани сонародниците од злото!

Кукавички е да менуваш тема со цел да избегнеш одговор.
Кукавичност е всушност да прашуваш едни зошто нивниот став за живот го сметаат за правилен, а кога атеист/антитеист ќе пише неговите ставови за живот се вистинските тогаш да се правиш на тошо.

Со оглед на типичните правописни грешки и предходни мислења може многу лесно да се заклучи што си и зошто пишуваш дека си ’’православен хомосексуалац’’.

Како и остнатите постови во темите
Масакрот кај Смиљковско езеро | Сторителите осудени на доживотен затвор
Шчипоња: Првиот албански суперхерој ќе ги брани сонародниците од злото!
Може да е хомосексуалец,а веројатно е и муслиман.Кај нив постои табу и се под голем притисок од средината.Затоа и ја кажува само половината од вистината.

Може да е хомосексуалец,а веројатно е и муслиман.Кај нив постои табу и се под голем притисок од средината.Затоа и ја кажува само половината од вистината.
Да, може се и сешто да е. Проблемот е што сака да подметне ’’павославен хомосексуалац’’кој сака да стане свештеник.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom