Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Па што не си ти таа, на ПЦ ќе седи 3 минути и сите прашања ќе ти се точни, што не се обидеш така да биде и за тебе. Тоа е зошто тие што аплицираат не се доволно спремни па си бараат изговор.
Зoштo не е aмебa кo тебе (мaдa ти и aмебa требa кo кoмплимент дa гo сфaтиш).

Oгрoмнa брoјкa имaше нa пoчетoкoт aмa пред МOН ни третинa не oстaнaa, срaмoтa е тoa. Другa рaбoтa е шo џaбе тoлку луѓе имaше сoбрaнo кoa 70% oд нив не дoшле сo идејa декa мoже нештo ќе сменaт туку дoшле зoштo е ин, пa се сликaa нa секoи 2-3 метри, и утре-зaдутре зa дa мoжaт дa се лупaaт у грaди декa демек oни нaпрaвиле нештo и излегле нa студентскиoт мaрш...
Дa не се рaзбереме пoгрешнo, супер е oвa шo се oргaнизирaше aмa некaкo пaк не ми влевa нaдеж декa нештo ќе се смени зoштo ретки се тие штo мислaт декa нештo некoгaш ќе прoменaт.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Нема ништо да се промени. Најпрвин на основците и среднистите им дадоа екстрен тест, сега на студентите, а во иднина ништо чудно и на пензионерите да им стават некое тестирање. И кога нам (учениците) ни го воведоа екстерното имаше протести во секој град, тоа ништо не смени.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Немогуче медиуми :eek:

mkd.mk
Студентите предупредија дека овој протест е само почеток, па ние им држиме среќа во сите понатамошни напори. На крајот на краиштата, студентите отсекогаш биле револуционерното јадро на секоја држава.
Спортски вести
Поддршка за #студентите!
Браво!

И Кур-ир :LOL:
http://www.kurir.mk/magazin/scena/178995-FOTO-Veruvale-ili-ne-ova-e-bratot-na-Zeljko-Joksimovik

Последно уредено:
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Што се секираш, Курир во рок од 24 часа ќе најде некој братучед на стрината на чичкото на другарот, епа не другарот, неговиот комшија, ама не ни он, неговата сестра. Е она била на протестот, а живее блиску до еден познат симпатизер на опозициската партија. Веќе и на Твитер а и либертас.мк извдија заебанции за ова. :D

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Доволно е шо се почна од некаде.
Kоконине на економски, човече од читална седат и гледаат, алооо. Колоквиумска ни е за 1 месец, сигурно 2 саати во животот немаше да им менат учење на само една недела после колоквиумска.
Пополека се собраа многу студенти. Имаше секакви. И такви шо седеа во Фонтана и не гледаа,пошо кафето да се испие беше неизбежно.
Малку чудно беше со скандирањето, очекував од маживе да згрмат,ама ништо двајца-тројца ќе кренеа глас и ќе се стишеше после неколку секунди.
Сепак добро е што се излезе на протест и иако беше нагласено дека не е партиски, сепак некои си го користеа тоа и не ме чуди утре ако се најдиме на курир или плус 24 обележани како 28ми братучед на шурата од сестрата на золвата на пратеник од опозицијата.
Исто така единствената девијација што се направи беше газењето тревата пред влада :icon_lol:
Сепак се беше во најдобар ред и тоа е добро, почнувајќи од самото тоа кога помина брзата помош и дечките со мегафоните веднаш реагираа сите да одиме на една страна.
Овие од СПУКМ нека дремат,им се кренаа дел од студенти кои сигурно вервувам дека не ни излегле да гласаат за дотичниов.
Пред министерство иста приказна. Вработените излегуваа на пенџере и не сликаа цело време, којзнае колку им е криво на пауза не можеа да излезат.
На крајот кога завршуваше протестот изјавија дека некои влегле таму на разговор и поднесле барање, па сега се чека да видиме министерот што ќе кажел, за кој патем во неколку наврати се скандираше "оставка" и исто така "вас да ве тестираме"
Едно време се викаше и "ние не сме партија", но сигурно веќе ни ги залепиле етикетите, така да шта чеш. Нешто што мене ќе ми го одредува животот јас треба да ги прашам овие со ружите или другиве со преродбата дали имам право на високо образование.

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Споредување на основци и средношколци со студенти е смешно.На основец или средношколец со 2 шамари татко му член на партија ќе го смири додека студентите се веќе изградени личности кој знаат што се случува во државата.Студентите голем дел работат за да имат образование и со вакви сопки некој да му го уништи сонот епа нема да може.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ништо ме разочаруваат платеничките дебилни портали, но има време сега ќе ги добијат депешета од штабот, до вечер секако очекувам „сензационална“ сторија за протестите. А на студентите во секој случај им честитам.

Дебили кои пишуваат на темава ќе се обидам да игнорирам.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Значи студентите што излегоа на протести се против екстерното тестирање од причина што може многу лесно да се манипулира со него и да изгубат еден куп средства и напор за еден навидум банален тест кој апсолутно ништо нема да докаже.
Јас како Виндфакер сум засегнат по ова прашање и ќе излезам надвор за да му дадам на знаење на тие што ги плаќам дека не се согласувам со нивната одлука со протест.
Дали ти како Роко или пак сите останати во државава ќе излезат апсолутно не ме тангира.
И да бидам сам на протестот не ми е гајле зошто излегувам само за мене и никој друг.
Можеби тоа за кое ќе се протестирам нема да успеа и ќе биде залудно, ама утре кога ќе ме заебава некој партиски професор и ќе му уништи двогодишен труд ќе ми биде совеста помирна.

Последно уредено од модератор:
Член од
19 јануари 2012
Мислења
114
Поени од реакции
139

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.916
Поени од реакции
11.285
Јас ве уверувам дека партија да организираше тука ќе имаше бар 5-6 илјади, минимум!
Во еден од протестите за Нешкоски во првите денови се направи бројка од околу 5 илјади, без организација од страна на партија.

Имаше луѓе денес, не излезе дебакл што ми е мило. Е сега ако се знае колку студенти има, не е доволно, но да видиме понатака.
Пред министерството гледаа одозгора како телиња, после ги повлекоа главчињата и ги затворија прозорците.
Никако некој политичар, во случајов министерот да покаже доблест и да излезе, на некој начин да се соочи со протестов, не дека треба да вети и да го реши ова за 2 минути, али покажување грам достоинство и образ. Мочковци на фотељи што ги оставиле мудата во џебот на Грујо.

Иначе еден повозрасен човек имаше закачено на маицата напишано на лист нешто вака:

"Оценувајте вие и јас го правам истото од тука" - Асс. М-р и име некое имаше ставено

што беше кул појава :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Кој беше проблемот со знамето, дпмне или нешто ?

побараа присутните да не подлегнуваат на партиски и други провокации. Сепак, додека студентите се движеа кон седиштето на Студентскиот парламент, одреден член од толпата извади знаме кое веднаш беше тргнато од останатите.

А

Атомската мравка

Гостин
^ Јас како што гледам погоре тоа е Македонското старо знаме, ова го сметаа за провокација ? :eek:
Баш ме интересира на кој му сметало..

Kajgana Shop

На врв Bottom