Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Абе да му ја креваме ние та ќерка му(помалата)... :icon_mrgr:
Си ебал векот тој , се виде од него.
Туку до кога имат рок да го пријават тој Симоновиќ , за да има право со Дукла да игра ?
Или неможи веќе , помина рокот за пријавување.
Ako ne se lazam mozi do vtornik da se prijavi.
Ama ne sum siguren.
Ako ne ke brani deteto so zelenite Hummel paticinja.:icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1416158498][/DOUBLEPOST]http://handballme.me/2014/11/nikolic-vodio-pelister-do-novog-trijumfa-bogdan-glavna-faca-u-bitolju/
Овде пиши дека од наредно коло ќе брани Симоновиќ...
Штом уште дреми тука сигурно бери Моцарто пари за сертификат..:vozbud:

Последно уредено:
Ако не , нека клат една кутија за донации на врата и ќе собериме ние. (мртов сериозен сум за ова)
Добри се , добри... Ај можи ќе не изненадат на зима со некој спонзор.:нинџ:
Ова недела нека свикат барем еден прес. Срамота е немат излезено од на Ефто времето.

П.С.
Колку моќно делува сликата на линкот од Томасино.:cool:
pelister-4.jpg

Последно уредено од модератор:
Ne be kakov press koj ke ja gleda ona prodadena dusa, picka od covek, kurolizacot direktor Piskacot da mu lizi madinjata na doktorot, kako toj bil spasitel na klubot. Arno e vaka nigde gi nema barem ne ne nervirat.

Аууу Богдан Николиќ дечкото е машина !
Ваков среден бек не сме добиле од порано, директорчето знај шо зема, сто пати имав кажано дека овие балканските играчи што се во СЕХА се класи над оние молдавците и украинците шо ги донесоја (тука со исклучок на Бесараб, бркаше добра работа во одбрана).
Да си соберваме играчи од Ловчен и Борац кој се отепани екипи во Сеха, ќе напрајме екипиште, само спонзорства слабо...
Металург истото го праеше со Циндриќ, Борозан, Марсениќ и компанија си ги земаше од Ловчен, Војводина и ги напраја солидни играчи. Да не пазиме да ни го скаутират Николиќ одма ќе ни го земат :P :pos:
Дечкото е класа над сите наши играчи, одличен играч, какви само асистенции му правеше на Дрогата и Папата :drk::drk:
Околу утакмицата цел меч водеше Пелистер и заслужено тепа, контрола на водството од 4-5 разлика цело време, само последните 5 минути незнаевме кај тераме и не стигнаја, да имаше уште малку време и од готово, вересија ќе си напраевме...

Чекајте не зборајте пред време ко ќе дојдат големи натпревари се гледат играчте не за со прилеп,охрид,преспа и после ко ќе ограме со вардар или металург или овие чесите ако не изигра убо да почниме овај појма нема кај го зедоја ова она да се надеваме дека нема да биди така и дека ќе дојдат уште неколку јаки играчи за да ја составиме екипата ! :)

Чекајте не зборајте пред време ко ќе дојдат големи натпревари се гледат играчте не за со прилеп,охрид,преспа и после ко ќе ограме со вардар или металург или овие чесите ако не изигра убо да почниме овај појма нема кај го зедоја ова она да се надеваме дека нема да биди така и дека ќе дојдат уште неколку јаки играчи за да ја составиме екипата ! :)

abe ko ke vidis deka toj vcera ako ne bese ke ne pobedea prilepcani, nemozis da recis deka za momentalen pelister i ovie ne se golemi natprevari... deckoto falese osobeno so ohrid ovde, tu tu masala, da ne go pocudime, i daj boze na simonovic da mu dat licenca so pobrzo!

Да го регистрираја уште ко го дојсоја во септември , сеа ќе бевме горе на табелата.
Сигурно ќе имавме поќе бодој ... Али тое јeбигa .
Ние ако не искомплицираме , не сме живи.[DOUBLEPOST=1416172008][/DOUBLEPOST]Охрид кикснал денес со Работнички 22-22.
Сеа сме сите тука од 3то до 6то место .
Прилеп се 3ти со 16 бода , Пролет 4ти со 15 бода , Охрид 5ти со 14 бода.
Радовиш и Пелистер со по 12 бода и Работнички со 10.

Имаме теоретски шанси за плеј -оф. Ама мора на зима да се земат играчи .

Последно уредено од модератор:
Па ни ја фалат лигата...
Па ако има послаба лига од нашата јас глата ја сечам.
Стигнаја децата на Минчо да се втори...:pos:
Сите се тука негде,освен Струмица која не е нешто кузнеј шо посебно...
Да не си одеа кај Иве Свежио и Бесараб со еден десен бек и Козла ќе ги чукневме лесно во Битола најмалце со 3,4 разлика,а тешко дека ќе изгубевме од некој друг во лигата...
Со еден играч шо зедовме одма се гледа разликата,да земиме покрај голман и уште еден десен бек и десно крило и можиме да цепиме до крај и да фатиме плејоф...

Кај можи да се најди табелата и целиот распоред од лигата ?
@Игнориран член кај шо ја напиша во коментар табелата од 4те екипи кој се во борба за плеј оф, 100 пати ја прегледав пак и се думам кој можи да се втори и никако да ми текни, знам дека 1 се Струмица, а под нас се Работнички и Преспа, никако не ми текнуваше кој се втори и ете Томасино напиша дека младите петличи биле втори :rolleyes: Колку бода имаат тие да му ебам племето, од кај собраа толку бода да се 2 место, ајде нека дојдат сега и тие Битола да ги тресниме од земја :pipi:

Кај можи да се најди табелата и целиот распоред од лигата ?
@Игнориран член кај шо ја напиша во коментар табелата од 4те екипи кој се во борба за плеј оф, 100 пати ја прегледав пак и се думам кој можи да се втори и никако да ми текни, знам дека 1 се Струмица, а под нас се Работнички и Преспа, никако не ми текнуваше кој се втори и ете Томасино напиша дека младите петличи биле втори :rolleyes: Колку бода имаат тие да му ебам племето, од кај собраа толку бода да се 2 место, ајде нека дојдат сега и тие Битола да ги тресниме од земја :pipi:
Ова е табелата пред ова коло, сега Струмица има 27, Јуниор 21, Прилеп 16, Пролет 15, Охрид 14, Радовиш и Пелистер по 12, Работнички 10.
tabela.png

И календарот еве го :)

Attachments

Последно уредено:
Погоре имаше прашање шо напраја женските во Прилеп?
Не гледам некој да разбрал. Ако знај некој нека пиши. Би требало да тепаја, ама ај да потврдиме.
И какво е ова новинарство во Македонијава.
Кје си седнат пред телевизор, кје си ја гледат утакмицата шо ќе ја даваат на Алфа, на МРТВ.... и то шо гледат, то и го пишат по порталиве. И се повторва истото па истото. За помаливе клубој шо не ги дават на ТВ никој ништо не можи да разбери.
Па фала богу и ЖРК Пелистер нема веб старна, а на фејсбук страната немат клаено ништо ново веќе скоро месец дена.
Ај ако има некој таму телефон од тренерот или од некоја од женските нека праша па да пиши.
Однапред сме му благодарни.

Важно Мишевски напиша дека Констанца извајла нерешено во Романската лига...:pos:
http://setaliste.com.mk/vesti/rakomet/реми-за-констанца-на-гостувањето-кај-с/
А за амазонките ТИИТ....:giggle:
И после чекаме спорт....:icon_mrgr:
И сега ќе оди ќе се лижи да го земат во Прага,да прошета,да се чекира на ФБ дека е во Чешка...(ако има место во автобусот нормално)....
И ако види интерес Спорт да му плати за престојот,тешко дека докторо ќе се смилува да плаќа и за новинарите....
Уствари по реципроцитет одат мислам гостувањата,домаќинот плаќа за престојот и сместувањето на гостинската екипа..
Ќе има екскурзија викендов,шопинг во Прага...:vozbud:

Абе да му ја креваме ние та ќерка му(помалата)... :icon_mrgr:
Си ебал векот тој , се виде од него.
Туку до кога имат рок да го пријават тој Симоновиќ , за да има право со Дукла да игра ?
Или неможи веќе , помина рокот за пријавување.
Оти само помалата ќерка?Немој да прајш дискриминација има и поголема ќерка "шо му фали" неа??:LOL::icon_lol:

СУПЕР ЛИГА ЗА ЖЕНИ, 7. коло
ЖИТО ПРИЛЕП - ПЕЛИСТЕР 32-21 (11-9)
Сала на СОУ Ристе Ристески - Ричко во Прилеп. Гледачи 100.
Судии Зипевски и Ѓорѓески (Гостивар). Контролор Петров (Велес)ќ
ЖИТО ПРИЛЕП Богеска, Стојанова, Митреска, Камческа, Рипилоска, Михајлова, Крстевска, Саздова, Кукоска, Данаилоска, Гичева, Аџулеска, Ристеска.
Тренер Жане Дисоска.
ПЕЛИСТЕР Шијаковска, Ставревска, Трпковска, Мурговска, Гроздановска, Гаштевска, Јовевска, Дмитровиќ, Шундовска, Секуловска, Етемовска, Јошевска.
Тренер Борче Марковски.

3 за 3 викендов во пелагониските пресметки :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom