!!!!!!!!!!!ATP World Tour Finals, London | 09 -16 ноември, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Машини се браќава. Иначе интересно е што дубл можеш да играш и на 45 години, не бара премногу кондиција како тргнале овие до 200 ќе идат
Овакви играчишта еднаш во 100 години раѓа мајка. Прави тениски виртуози на мрежа, а и многу кул момци, без никаква дамка во кариерата. Спортисти за пример :cool:

Иначе да, во дубл може да се игра и после 40 комотно, така да очекувам да постават неверојатни стандарди.

Штета за Федерер...се надевам дека ке освои Дејвис куп ,уште тоа и олимписко злато му фали така? и сакав да прашам со кој играат Швајцарците финале у Дејвис

Изгледа само на мене ми се антипатични браќата.:noze:
ne , ne e taka , i na mene mi se uber antipatichni , so tie crvenite obravcinja ko prvi bratuchedi i se na Hajdi.
Novakovci , aj cestito years end No.1 , cestito nov masters , i so moshne dobri pokazateli i znaci koi ni davat za pravo da ocekuvame deka i 2015 ke bide Novakova godina i pouspeshna i od ovaa. Djovak e mashina , bravo brate , idemooo.

http://daily.mk/sport/gjokovikj-zhal-mi-rozher
http://www.sport365.mk/vesti/ostanati-sportovi/tenis/17841-usa-tudej-ova-e-era-na-gokovik

Последно уредено:
Bez zadni nameri i prvokacii , ama ne li beshe malku povekje pederski i anti ferplay potegot na Roger shto ne se pojavi na dodeluvanjeto na nagradite.

Јас ако добро видов даде изјава пред да излезат Ноле и Мареј на терен.

ne ,pola saat pred da izleze Novak (toa beshe snimka) i se povleche. Novak beshe sam na dodeluvanjeto
Сигурно не е намерно тоа направено. Можеби затоа што е без борба добиен мечот, па затоа само Ноле си го зема пехарот. Иначе се вртат разни информации по нетов дека Вавринка и Роџер се скарале вчера и дека Вавринка и пререкол нешто на Мирка. Се загрева работата пред финалето во Дејвис Купот.

Сигурно не е намерно тоа направено. Можеби затоа што е без борба добиен мечот, па затоа само Ноле си го зема пехарот. Иначе се вртат разни информации по нетов дека Вавринка и Роџер се скарале вчера и дека Вавринка и пререкол нешто на Мирка. Се загрева работата пред финалето во Дејвис Купот.
po netov se vrtat i drugi muabeti , deka Fed kalkuliral i se custvuval remoren posle mecot so Stan i za da ne se posramoti go napravil ovoj poteg. Jas mislam deka sepak pobiten mu e trofej vo Davis cupot pa ne sakashe da rizikuva, toa mu e posledna shansa da go osvoi a i realno se favoriti po moe . Za dodeluvanjeto na trofejot definitivno zgreshi shto ne se pojavi , go navredi i Novak a i organizatorot, ke ima denovive sigurno komentari , na sajtot na ATP chitam komentari i site se gore dolu so mojot stav.

Вака сега да расчистиме. Федерер е повреден, нема дилеми, затоа што ако некој не предава мечеви тогаш тоа е Федерер. Е сега според мене има две опции:
1. Твојата, Федерер да се чува за Дејвис Купот, односно да не ризикува посериозна повреда
2. Дека посериозна е повредата и дека телото го издава

И јас мислам дека првата е поверојатна, ама не се знае, ипак проблемот со грбот не му е од вчера, лани цела сезона му беше хаос ради таа повреда.

Мислам дека згреши Федерер што одигра толку многу турнири и мечеви сезонава. Да не ме сфати некој погрешно, јас потполно го почитувам тоа од негова страна, со 33 години изигра убедливо најголем број мечеви сезонава од сите во топ 10, али требаше ваљда малце да биде свесен дека нема 25 години и дека телото кад тад може да го издаде. Париз му е грешка според мене, не требаше да го игра истиот турнир. Знам дека целта беше првото место ама не зависеше тоа само од него, ипак требаше и многу други работи да се поклопат...

Не ми е јасно како можете дури и да помислите дека Роџер го пушти мечов поради дејвис купот. Тој се би дал 10 дејвис купа за да можеше да го добие овој меч. Тој ако сакал досега милион пати ќе го освоел дејвис купот ама сите знаат дека тоа воопшто не им значи на врвните тенисери. Е сега зошто не играше мислам дека вчера играше до касно многу интензивен меч и кој и да беше ќе немаше шанса против Новак. Сепак не е фер еден играч да нема барем 24 часа да се одмори. Ако излезеше вака изморен ќе беше метење. Друго е кога е одморен.
А што се однесува до Новак и сега се покажа дека на долги стази е недостижен - зборувам од 2011 па навака. Во ваква силна конкуренција мора да му се даде признание дека како и да вртиш No1 е местото кое со право нему му припаѓа. На сите странски сајтови дури сега се признава неговата величина да во ваква конкуренција е најконстантниот играч во поновата ера а и се потенцира дека уште не и се гледа крајот на таквата доминација. Е кога ќе заврши ни преостанува само да нагаѓаме.

Хаха не значел ништо Дејвис Купот :pos:
Иначе моментално конкуренцијата е пресилна, нема збор тука. Повредени Надал, Раониќ, Федерер, ретардиран Вавринка, Ферер, Димитров, Бердих, мртов Мареј кој не е ни бледа сенка од порано, повреден Делпо. Конкуренција на ниво. (y)

Не ми е уопште целта да ги омаловажувам успесите на Ноле, он е дефинитивно најдобар тенисер на планетава во моментов, ама сезонава конкуренцијата беше ужасна.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom