Војната на патиштата

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
Ми се скина срце сабајле кога добив порака .... бел ден да не види копилето што им го одзеде синот единец. Вечен мир !!!

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Толку од животот на 16 години умират сите соништа и реализаци.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.616
Поени од реакции
35.470
Ваквиот пристап (крв за крв) обично важи за држави од типот на тунгузија, каде правниот систем е на колапс. а владеачката структура едвај чека за да ископа уште толку „сензационачистички“ вести.
Фали правда овде. Примитивно или не, подобро е од реалност во која ретардирани имбецили убиваат и осакатуваат луѓе, без страв од последици (пошто истите скоро и да ги нема, или не се соодветни).

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
ПО ЗАГИНУВАЊЕТО НА 16-ГОДИШНОТО МОМЧЕ КАЈ КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА

„Туарегот“ со табличка White house возел со огромна брзина и немало знаци на кочење (ФОТО)

Целиот град е потресен по вчерашната трагична сообраќајна несреќа во близина на Католичка црква во Скопје. Средношколецот И.Б. (16) вчера го загуби животот откако бил прегазен од џип „фолксваген туарег". Лекарите во КАРИЛ и покрај сите напори не успеаја да го спасат младиот живот.

Дваесетгодишниот Д.М. бил зад воланот на џипот, возел со огромна брзина, а на местото на трагедијата немало траги од кочење. Во близина има и пешачки премин, а очевидци велат дека малиот И.Б. бил на пешачкиот премин.

На џипот, под паднатата предна регистрација, има уште една помала табличка, на која на англиски јазик пишува Бела куќа (White house).

Полицијата за денеска најавува повеќе детали за оваа трагична сообраќајна несреќа.

Медиумите што го кријат идентитетот на овој нека се ебат у газ. Затоа што знаеме добро која е причината.

Возачот што го згази детето на пешачки, е од Батинци и со иницијали Џ.М. , а не Д.М.

on sakal da go drifta i ne go primetil kafirot na pesacki
a sega zardai toa dozivil akuten stres

Последно уредено:
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
добро еве да речеме дека овој ќе биде така казнет, а што е со сите останати што се тркаат низ градот, сите тие се потенцијални убијци и нив ли да ги бесат? Треба да се крене бунт за ова за да се разбуди свеста кај народот кај родителите на лигушиве па ги стегнат малку пошто полицијата и законодавството ништо не им можат. Исто така треба кај сите тие критични улици да има полициска контрола не една а многу повеќе за да ги контролираат возачите а од дрга страна и пешаците пошто ни тие не се цвеќе за мирисање
Пак сама си даде одговор на првото прашање. :) Ако некој е потенцијален убиец кој што може да го загрози животот на другите луѓе тогаш јас ставрно не гледам зошто на таквиот да не му се стави јаже околу вратот.

Свеста кај народов ако постоеше и ако можеше така лесно да се крене до сега ќе бевме нормална држава.За жал не сме ниту Германија ниту некоја друга асална европска држава па да се надеваме дека на културен и фин начин ќе постигнеме решение за некој проблем.

Во градов веќе секоја улица е критична затоа што наследнициве на Шумахер и на улица кај што се вози со 40km/h преку сила немаат проблем да стиснат на педалата за гас и да возат со 100km/h.Ова со пешаците дека не се цвеќиња за мирисање ти е 200% точно. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: aye
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
пичка народ/луѓе сме,за вакво несовесно однесување реба линч на само место,овие “несреќи“ зачестија и станаа пракса :facepalm:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Видовте на прес24? Мочкото доживеал акутен стрес :pos: што не доживеал акутен стрес кога му ја купиле колата, ебате безмозочните.
Цела ноќ од мисли не ги извадив родителите и детево, нит ги знам ни познавам ама срце ми се пара. Вчера видовме се што не чини во државава.[DOUBLEPOST=1416148117][/DOUBLEPOST]Ова е џипот со кој е прегазен дечкото, со совпаѓаат регистрациите. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202625474827060&set=a.1424595063889.2054494.1503130238&type=1 ама не е тоа возачот. Има слика кај што се фали дека го кренал 200 :facepalm:

A

aye

Гостин
Видовте на прес24? Мочкото доживеал акутен стрес :pos: што не доживеал акутен стрес кога му ја купиле колата, ебате безмозочните.
Цела ноќ од мисли не ги извадив родителите и детево, нит ги знам ни познавам ама срце ми се пара. Вчера видовме се што не чини во државава.[DOUBLEPOST=1416148117][/DOUBLEPOST]Ова е џипот со кој е прегазен дечкото, со совпаѓаат регистрациите. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202625474827060&set=a.1424595063889.2054494.1503130238&type=1 дали овој возел Господ знае. Има слика кај што се фали дека го кренал 200 :facepalm:
Мислам дека не е овој возачот ама не сум сигурна пошто кога го видов, се разминавме буквално, некако беше послаб, поразличен и постар од 20 години изгледаше, го дадоа и на вестите вчера на неколку секунди во црвен џемпер.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мислам дека не е овој возачот ама не сум сигурна пошто кога го видов, се разминавме буквално, некако беше послаб, поразличен и постар од 20 години изгледаше, го дадоа и на вестите вчера на неколку секунди во црвен џемпер.
Не е, позајмен бил џипот, кажаа очевидци, али тешко дека иницијалите се вистински како што кажа Берик.

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Цела ноќ од мисли не ги извадив родителите и детево, нит ги знам ни познавам ама срце ми се пара. Вчера видовме се што не чини во државава.[DOUBLEPOST=1416148117][/DOUBLEPOST]Ова е џипот со кој е прегазен дечкото, со совпаѓаат регистрациите. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202625474827060&set=a.1424595063889.2054494.1503130238&type=1 ама не е тоа возачот. Има слика кај што се фали дека го кренал 200 :facepalm:
Ај стави директен линк од сликата да ја видиме сите. Заклучена е не се гледа вака

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
A

aye

Гостин
Не е, позајмен бил џипот, кажаа очевидци, али тешко дека иницијалите се вистински како што кажа Берик.
Сигурно, кузнај чив син е па сега ќе ги заташкуваат работите, само греота за малото што почина на буквално најлош начин. А не ми е јасно зашто не закочил одма а го влечел околку 60 тина метри? Толку да не може да се изреагира и закочи или па ги утнал педалите. Плус уште нешто не ми е јасно, он возел на втората лента, детево веќе било на улицата како не го видел?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Сигурно, кузнај чив син е па сега ќе ги заташкуваат работите, ...
а не.
Во овој случај доволно е тоа што е Албанец.
У петок после молитва протести вероватно, затоа што кафирот му предизвикиал акутен стрес.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Сигурно, кузнај чив син е па сега ќе ги заташкуваат работите, само греота за малото што почина на буквално најлош начин. А не ми е јасно зашто не закочил одма а го влечел околку 60 тина метри? Толку да не може да се изреагира и закочи или па ги утнал педалите. Плус уште нешто не ми е јасно, он возел на втората лента, детево веќе било на улицата како не го видел?
Голема брзина, најверојатно не ни гледал напред кога го удрил, додека се освести и да закочи на таа брина поминуваат 50 метри многу брзо.

Kajgana Shop

На врв Bottom