мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.802
- Поени од реакции
- 24.845
Јас велам дека како прво газот ни е оддамна даден под кирија.Јас како што те разбирам, ти викаш дека секогаш кога браќата ќе прават притисок Македонците треба да виткаат кичма?
А како второ се додека некој многу моќен им го чува грбот, неможиме нешто многу многу да направиме околу тоа.[DOUBLEPOST=1416096335][/DOUBLEPOST]
Ке ти одговорам на едното и после ке ке ти одговорам уште на неколку за да знаеш зошто не ти одговарам на другото.А за што се работи?
Еве две едноставни прашања на кои се одговара со да или не.
Дали ти ја оправдуваш амнестијата? Да или не?
Дали сметаш дека некој кој ја дал таа амнестија заслужува да води еден народ? Да или не?
Во суштина, работите се секогаш едноставни, само треба да се остане при фактите.
Не не оправдувам амнестија, не оправдувам промена на знаме, не оправдувам територијална поделба , не оправдувам промена на устав , име, двојазичност, бугарски пасоши итн итн......
Како што можеш да забелжиш јас многу работи не оправдувам, ни ти, најверојатно и добар дел од Македонците. И што со тоа?
А за што се работи? Се работи дека не сме сами во светот, а тој не е нити фер нити правичен.
Последно уредено: