Телефон vs. Телефон - Тема за споредби, искуства и препораки

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Се мислам помеѓу Sony Z3 Compact i Samsung Galaxy Alpha. Што би препорачале од овие два избора ? Ги гледав и двата, лично у рака некако повеќе ми лежи Самсунгот, али ме предомислува далеку послабата батерија во однос на Сонито.
Види, лично користев Samsung ( S4) подолг период пред да се подновам со Sony Z2 , а сега се мерачам по неповеќе од 2 месеца користење на Z2 , да го земам Z3 компактот.
Батеријата на Сони-то е значително подобра и генерално,андроид интерфејсот на Сони е прекрасно среден. Естетики на место.
Исто така морам да напоменам дека камерата, иако квалитетот преку ден горе доле нема да ти има разлика на голо око меѓу Алфата и Z3, преку ноќ е неспоредливо. Со Сонито у мртва темница без блиц се вадат многу солидни слики, што не е случај со Самсунг.

Друга ствар на која што мораш да размислуваш е тоа што Самсунг ќе извадат уште едно 5-6 модела у тек на иднава година, со што можеш да имаш проблем при апдејтирање на Android-от, а Sony е концентрирано ептен на Z серијата што значи дека сигурно ќе имаш 5.0 апдејт у догледно време.

Sony Z3 compact, е најлошиот дисплеј на пазарот во моментов, ако тоа не ви смета е одличен избор.

25d97fe26a6f2836a425e19597b74010.jpg

Ovoj telefon go simna iPhone od tronot vo Kina. Snapdragon 600 so 8MP kamera i 16GB Ram, baterija 2 dena, a cena ko za iPhone 3GS :) sega kaj nas ima akcija so original maska vo boja, izgleda drama telefonot so pesok boja ili temno srebren zaden kapak.

I ekranot mu e 1cm pogolem od na iPhone 5S ;)

Sent from my MI 4W
кога го донесовте,одлично изгледа и има добри спецификации за тие пари.Шаоми се повеќе изненадува позитивно,се подобриви подобри телефони вадат за солидна цена,а телефоните во изработка се врв,спецификации одлични.Јас сакав МИ4 давго земам,ама изгледа ќе го чекам Нексус6,дај не ми прави тука лиги :p

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

кога го донесовте,одлично изгледа и има добри спецификации за тие пари.Шаоми се повеќе изненадува позитивно,се подобриви подобри телефони вадат за солидна цена,а телефоните во изработка се врв,спецификации одлични.Јас сакав МИ4 давго земам,ама изгледа ќе го чекам Нексус6,дај не ми прави тука лиги :p

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
хахахаха, телефончето е бонбона.. Има сега MIUI 6 за него и работи врв.. Со Snapdragon 600 лета и трае :) има сега промоција со оригинален заден капак во боја по избор. Мене лично темно сивата металик ми е фаворит. А за вредноста што ја добиваш за парите да не правиме муабет..

@Psyside кажи ми што е подобра опција Nexus 5 или G2 ? Пошто на бенчмарковите G2 знае да биде подобар. Сеа ме интересира што е подобро и поквалитетно и за у рака.

Подобро чуство во рака, заради задниот капак кој е гумиран има Nexus 5, за све друго од хардверски аспект G2 го јаде буквално све, но не е голема разлика.

Со Nexus 5 добиваш маестрален софтвер и телефон кој работи многу добро out of the box, за да извадиш максимум од G2 ќе мора да го чепкаш, и кастомизираш. Така да зависи каков корисник си, G2 е далеку од лош и на сток, но се прави доста подобар со кастомизација.

Подобро чуство во рака, заради задниот капак кој е гумиран има Nexus 5, за све друго од хардверски аспект G2 го јаде буквално све, но не е голема разлика.

Со Nexus 5 добиваш маестрален софтвер и телефон кој работи многу добро out of the box, за да извадиш максимум од G2 ќе мора да го чепкаш, и кастомизираш. Така да зависи каков корисник си, G2 е далеку од лош и на сток, но се прави доста подобар со кастомизација.

Ццццц, требаше да дојдеш на собиранката :) ем ќе се напиеше по некое ракииче :) :)[DOUBLEPOST=1415995022][/DOUBLEPOST]
@Psyside кажи ми што е подобра опција Nexus 5 или G2 ? Пошто на бенчмарковите G2 знае да биде подобар. Сеа ме интересира што е подобро и поквалитетно и за у рака.
Ако сме за benchmark, еве ти го лидерот во тој ценовен сегмент.

10628086_975464095804438_2883844356560066728_n (1).jpg

Последно уредено:
Да ама па дизајнот неможе да се спореди.
За кого како, за мене како на дизајнер 21 година ми е совршено парче техника.. Можеби треба човек малце да се навикне, но како продукт целосно изгледа супер.

the_maker, друже знаеме дека продаваш телфони такви. Но те молам не прави толку спам значи темава е за сите, а не само тебе да те читаме на секој пост како спамираш со твоите телефони

G2 скоро во се. Првичниот плус кај нексус е тоа што има асален „чист“ андроид директ од Google.... и толку :)[DOUBLEPOST=1416182131][/DOUBLEPOST]
Г2 ќе добие Андроид Л така?

G3 ќе добие до крајот на годинава, G2 кон почетокот на 2015.

Што мислење имате за Sony Xperia M2 Aqua, дали да го земам, и дали за тие пари можам да земам нешто поасално. thnx

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom