Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Timothy hay (phleum pratense) можеби глупаво прашање, ама тоа ли е таа трева, како деца што си игравме ,,татко ти бил во војска?,, :D
200px-Alopecurus_pratensis1.JPG
4606280956_3010485913.jpg

Ај ако има некој ботаничар нека каже, да знам дали да се пикам по шумине да берам, или ако некој бере - суши за домашни животни, нека даде контакт, да си купам :)

Timothy hay (phleum pratense) можеби глупаво прашање, ама тоа ли е таа трева, како деца што си игравме ,,татко ти бил во војска?,, :D

Ај ако има некој ботаничар нека каже, да знам дали да се пикам по шумине да берам, или ако некој бере - суши за домашни животни, нека даде контакт, да си купам :)

Ние го игравме тоа со чеклаз (диво жито). Можда вие сте играле со други растенија :)
cheklaz___wild_grain_by_annunakimacedonia-d3ij1oy.jpg

Ова е друго ти што го бараш. Брав ти пуштил слика од тоа шо го играеме „дај царе војску“...

Така нешто, но да не е метално пошто ако се превитка се прават како бранови т.е останува прецвикано. Идеално би било од фиберглас. Ќе проверам во продавници за надворешна дограма, а подобро би било да се најде кај продаваат само мрежа (од квадрат).
Најубаво мрежа, комарник, ситна од (мислам дека е) најлон, јас имам таква на влезната врата. Интересна е, малку е еластична и не се измастуваат жиците ако на пр. ставеш чепкалка за заби во некое дупче, значи како што е везена, така е по малку топена за да се залепат жиците што се вкрстуваат. Ти викам за таква најубаво ра прашаш во продавници за домашна галантерија како што се за врати, прозорци, алати, градинарска опрема и сл.[DOUBLEPOST=1415778025][/DOUBLEPOST]

;)
hordeum murinum

Последно уредено:
Ми треба квалитетна заштитна мрежа како онаа за миленици, но да биди со поситен плет. Некој да видел такво нешто? Ептен би ми помогнал :)
Во Меркур имаш , се продава на метро

Каде можам да најдам квалитетни душеци за спиење со мемори пени и глупости освен Дормео од топ шоп?

Каде можам да најдам факел? Онакви што користат на стадион...и што цена се...

sudski ovlasten preveduvac u kisela voda ili centar nekade?

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom