Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
:icon_lol: јас па си мислев само мене така ми е
мора да изджиш и после ке се навикнеш и така јас сега почнав да ги пијам ги пијам редовно на неколку месеци па 3 месеци пауза
почнав пред недела дена , уште сум во фаза да привикнување ноќе е лошото но чим издржиш ке се навикнеш и ке биде боље

Затоа пивски квасец сите витамини и минерали ги има
пивски квасец е извoр на Б витамни самo , а тoа е далеку oд сите пoтребни витамини , а и за минералите чистo сумјам штo и кавки дoзи има...

Прогуглај малце ајт позз
Озбилно мислиш дека било кој еден извор на храна ќе те снабди со сите потребни минерали и витамини. Шукурац со младинава дефинитнво треба да се воведе основи на исхрана и здравје во основните школи.

Озбилно мислиш дека било кој еден извор на храна ќе те снабди со сите потребни минерали и витамини. Шукурац со младинава дефинитнво треба да се воведе основи на исхрана и здравје во основните школи.
Како ке кажеш така е :tapp:

Никад не сум влегол во оваа тема порано и незнам дали е отворено прашањево што сакам да ог поставам...
Наслушнав дека корисно при вежбање било да се пие овча сурутка затоа што имало незнам колкав процент на протеин и делувало многу добро на мускулатурата, за репарирање и ра растење на мускулното ткиво.
Ме интересира дали има вистина у ова или е само мит?

п.с. Единствено што можам да бидам сигурен засега за сурутката е дека многу лошо мириса :pos:

Никад не сум влегол во оваа тема порано и незнам дали е отворено прашањево што сакам да ог поставам...
Наслушнав дека корисно при вежбање било да се пие овча сурутка затоа што имало незнам колкав процент на протеин и делувало многу добро на мускулатурата, за репарирање и ра растење на мускулното ткиво.

п.с. Единствено што можам да бидам сигурен засега за сурутката е дека многу лошо мириса :pos:
Сурутката нема голем процент на протеин, тоа што има голем процент на протеин е протеин екстрактиран од сурутка.
А сама по себе сурутката е пуна вода, јаглехидрати и минорно масти и протеин.

за време на тренинг треба да пoтпивнувас шејк oд прoтеини и јаглехидрати за да oдржаваш дoтoк на квалитетнo гoривo вo мускулите дoдека вежбаш и ПЛУС нивoтo на инсулин да гo oдржаваш!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom