Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 април 2014
Мислења
38
Поени од реакции
2
луѓе дај кажете ми мене денес ми пишува дека преписката ми е прекратена тоа што значи дека сум одбијана или... ве молам пишете

Член од
6 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
605
луѓе дај кажете ми мене денес ми пишува дека преписката ми е прекратена тоа што значи дека сум одбијана или... ве молам пишете
Ја би ти препорачал да се јавиш дирекно у министерството негде после 2 и пол по македонско и да си прашаш таму што значи прекратена еве ти број 02 9237 474 ова е дирекција блгарско гражданство ако вртиш од мк 0035929237474, ако ги добиеш не е лошо и овде да споделиш што ти рекле!!

König

Гостин
Член од
29 октомври 2014
Мислења
215
Поени од реакции
575
Јас колку што знам, кога некој е одбиен пишува дека има отказ.
Ако процедурата е прекината значи има можност да се продолжи кога за тоа ќе се створат услови, дали фактички, дали политички.

Ако знае некој од посигурни извори, или правни, нека објасни. Мојот посредник (кој на последно е како изгубен у свемирот) вели дека прекратена знаечело дека се мора од почеток, но тогаш која е смислата да има два термина (прекратена и отказ) за едно исто?

Член од
27 октомври 2014
Мислења
46
Поени од реакции
39
Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка. so ke mu dojde ovoa ?

Член од
5 ноември 2014
Мислења
9
Поени од реакции
15
Jas sum vratena na dopolnitelna pred dva meseci I na posrednikot mu dadov izvodi od tatko mi,dedo mi I od prv bratuced koj imase bugarsko drzavjanstvo.Nemam nikakov dokument da dokazam deka imase bugarsko zatoa sto e pocinat ima deset godini.Dali nekoj znae postoi li nacin da se dokaze,da se proveri vo bugarija deka imal bugarsko drzavjanstvo? Mislam deka posrednikot ne se ni potrudil da pronajde nesto :(

König

Гостин
Член од
29 октомври 2014
Мислења
215
Поени од реакции
575
Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка. so ke mu dojde ovoa ?
Ти бараат да доставиш некаков документ со кој ќе докажеш дека имаш бугарско потекло. Фотокопии од бугарски пасоши и лични карти на блиски роднини, бугарски изводи, крштеници, венчаници, воени книшки...[DOUBLEPOST=1415222068][/DOUBLEPOST]
Сетики некој од новото правителство ќе им нареди на лудите остатоци од претходната власт, да престанат да ги прекратуваат постапките. Шпекулациите одат до таму дека 50.000 бројчиња се држат во фиока и се чека погоден час за да се појават на сајтот на правосудие како прекратени.

подетално гледајте во вести после Карадај (y)
:pos:

Последно уредено:
Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Dobro koja vlast koji sini oci.Ako sakat da napravat nesto ne li se mozele ednostavno da I recat stop da rabotat ovie da ne razgleduvat novi prepiski.Sea mos nekoj ke rece lesno ti e tebe ti zema.Da zema ama mozese I da ne zemam oti naleta na tie od dobrite komisii.Spored mene kakov dokument kakvi bakraci tie od postarara generacija so se studirale tuka imat slusnato za famoznio sestar sistem.Od 50 dusi so polagat koj se zakacat na sestarot tie se polozile ostatoko naredna sesija I ko vides apla padnal si na ispit.Isto e I tuka sreka u vreka I teska lotarija.Iskreno se nadevam deka se ke bide kako so vikate oti imam moj bliski koj cekat ali kako ke gi opravat prepiskite ne mi e jasnoo.Sto ponovo ke gi razgleduvaat I se sto e mk ke pustat a vrnato na dopolnitelna.Ovoa e moe crno scenario e sega posti oni znat koj protokli se so prepiski od mk kako gi vrakaa nazad na dopolnitelna taka da gi pistat ponovo I site si ziveeja srekno.Znam deka nekoj ke me napadne sea za ovoa ali nogu lesno mozese I mene da me vratat sreka e bilo bila sum megu prvite zakacil se sestaro.

Член од
1 октомври 2014
Мислења
4
Поени од реакции
1
@nervoza колку те кошташе цела процедура од почеток до крај ?Ако не е тајна , нормално...Ако е ондак кажи бројка од прилика , да знам да одврзувам кесето.

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
@nervoza колку те кошташе цела процедура од почеток до крај ?Ако не е тајна , нормално...Ако е ондак кажи бројка од прилика , да знам да одврзувам кесето.

Od prilika 500-600 eu izleguvaat neplanirani trosoci

Член од
6 март 2014
Мислења
99
Поени од реакции
107
Forumdzii bi ve zamolila da mi dadete vase mislenje,imam dostaveno bg voena kniska od dedo mi i veke 3 meseca eve nemam nikakov odgovor,sto mislite dali posrednikot me zeznal ne gi dostavil dokumentite ili nesto drugo e vo prasanje(znam deka celata rabota e zakocena,no sepak na nekoi im odobrile so dopolnitelniot dokument)Pozz!!!

Член од
6 ноември 2013
Мислења
11
Поени од реакции
0
Здраво на сите,

Дали може да ми кажете некој сигурен посредник за вадење на бг пасош. Немам никакви роднини во бугарија, незнам како оди целата процедура, ако може некој да ми објасни, накратко, ако сака, пошто читам на форумов, требало разни документи, па доказ од друштвото во струмица.....

За некоја недела идам за Софија, цел месец, па ако има некој сигурен посредник, да ја заврши цела работа, и да ми кажете што/како треба.

Фала.
Поздрав.

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Okolu 500 evra so prevodo na dopolnitelnite dokumenti.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom