Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Што цена идат батерии за ајфон 5? Која е цената за оригинална и дали има кај нас, и за некоја компатибилна?

Имам Алкател М поп, пробувајќи да инсталирам сток ром останав без телефон. Телефонот едно време највеќе стигаше до рекавери... пробував фактори ресет, ми викаше нешто у стил cant find app2sd folder, не можев ни преку SD да инсталирам фактори имиџ. И сега нешто друго чепнав и сега воопшто не се ни пали.
Има чаре или да го продадам и да земам 3310, и онака само за разговори го користев?
Фала однапред!

Имам Алкател М поп, пробувајќи да инсталирам сток ром останав без телефон. Телефонот едно време највеќе стигаше до рекавери... пробував фактори ресет, ми викаше нешто у стил cant find app2sd folder, не можев ни преку SD да инсталирам фактори имиџ. И сега нешто друго чепнав и сега воопшто не се ни пали.
Има чаре или да го продадам и да земам 3310, и онака само за разговори го користев?
Фала однапред!
Чим се пали - се поправа. (90% од времето)

Абе даа.. ама како ? Дали е можно во домашни услови или мора во сервис?
E за како - треба да фатиш некој што знае на многу радосен ден - ден кога ќе одлучи дека ќе го сподели своето знаење за поправка или знаење за гуглање за бесплатно наместо да наплати.

Јас лично не знам ама по тоа што го опиша soft brick се оправа - а ти чим не си бил квалифициран да го флешнеш убаво и да ти објаснат не си квалифициран да го поправиш.

Однеси го во некоја мобилара прашај ги што ќе речат и колку ќе кошта - ако ти одговара прај го.

E за како - треба да фатиш некој што знае на многу радосен ден - ден кога ќе одлучи дека ќе го сподели своето знаење за поправка или знаење за гуглање за бесплатно наместо да наплати.

Јас лично не знам ама по тоа што го опиша soft brick се оправа - а ти чим не си бил квалифициран да го флешнеш убаво и да ти објаснат не си квалифициран да го поправиш.

Однеси го во некоја мобилара прашај ги што ќе речат и колку ќе кошта - ако ти одговара прај го.
Не ми е прв пат вака да чепкам. Имам Нексус 7, што се му немам правено. Ама нормално, прво си правев бекап! Ама за овој телефон, го сметам како ’ништо’ бидејќи го користам само за јавување, и затоа не му направив бекап. А проблемот е што не е некој познат модел, па нема ни многу информации на гугл. А како што гледам сега, изгледа од софт брик, го напраев ептен добра цигла бидејќи сега не се ни пали :P
Мислам дека ќе се служам со било што дур не ми дојде време да продолжам договор.
Сепак фала ти!

пробав да отклучан bootloader на huawei y300, според едден туториал но го влевам во update mode (vol+ + vol - + power button) според туториајлот треба да се појави розов екран па после да се поврзи со усб и така натаму. кај мене се појавува розовиот екран пола секунда и после во црна позадина пишува update exception EMMC is readonly, you can't update your system..... Помош?

Имам Sony XPERIA M2 со Jelly Bean па му направив update на Kit Kat преку Update Centre што си го има во телефонот. Сега SIM картичката не ја чита зошто за Македонија не работи на овој систем па од операторот ми кажаа да го носам во мобико. Телефонот ми беше декодиран па прашањето ми е дали кога ќе ми го врата телефонот пак ќе биде кодиран?

имам самсунг галакси с3 I747 од at&t usa.Пробав да му направам апдејт ама кажува дека нема апдејт а имам 4.0.4 ајс крим.како да го апдејтувам по официјален пат,да не биде со кастум ромови?

имам самсунг галакси с3 I747 од at&t usa.Пробав да му направам апдејт ама кажува дека нема апдејт а имам 4.0.4 ајс крим.како да го апдејтувам по официјален пат,да не биде со кастум ромови?
http://www.sammobile.com/firmwares/
симни си фирмвер и флешувај го преку один, еве како оди постапката
http://forum.kajgana.com.mk/threads...ick-samsung-galaxy-s3-s4-note-2-note-3.73267/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom