Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.014
Поени од реакции
871
Znaci ako si gi cital postovite kako sto kazuvas sigurno si procital deka sum bez taj dokument od baba i dedo isto kako i sete tuka i deka podnesov uste pred tri meseca od 1 bratucet.Ako go imav toj famozen dokument nemase da sedam tuka i da trpam tipovi kako tebe koj citaat a ustvari ne citaat i kako u stilo da pisat nesto zakacat se so nekoj.Kolku da se vide deka ja pratat temata.

Ne ne bev vratena na dopolnitelna bidejki se obidov so opcijata prv bratucet i gi podnesov tie dokumenti naknadno.Inaku ima minato godina i dva meseca od intervjuto.inaku sum od tie 10000+brojcinja.
баш ми е мило кога вака некој ке се израдува....исто како јас да сум го зел пасошот се чувствувам...со среќа да го користиш,и не заборавај на нас од форумов кои уште чекаме:)

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
баш ми е мило кога вака некој ке се израдува....исто како јас да сум го зел пасошот се чувствувам...со среќа да го користиш,и не заборавај на нас од форумов кои уште чекаме:)
ke ostanam na temata i ponatamu i ke prodolzam da iritiram nekoj personi so moite postovi.Nadevam se na sreken zavrsetok za site sto cekate.

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Godina i dva meseca od intervjuto.a inaku celata postapka od prvoto odenje vo sofija mislam deka okolu godina i 6-7 meseci

Член од
3 април 2014
Мислења
64
Поени од реакции
41
Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
kako so razbrav cela godina poranesnata vlast ne drzeja za dzabe ne davaja pasosi sega treba koj da dojdi na da gi zemime pasosite deka ne treba da baarat dopolinetlni dokumenti deka toj dokument go izdava dabc taka nekako
E pa toa e drugari nekoj dedovci i pradedovci ke bile vo vojska dale zivoti branele cuvale i sega ti vika lipsas od dokument ednostavno go nemas i ne ti go davaat kako da go dokazes i ke baras t.e ke molis da ti dadat dokument od ciskovci bratucedi strini tetki a mnogu jasno si postoi zakon koj e ispocituvan no i ova e dobro za da se cenat nekoj raboti.

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Дали ке ми уважат документ т.е воена книшка во која што пишува дека дедо ми во 1944 служел во српската војска мегутоа на таа иста книшка пишува дека пред да стапи во српска војска пред тоа бил 3 години во Бугарската? Или пак морам да ја барам и бугарската воена книшка што немам поима каде е и дали воопто ја имам?

Член од
24 септември 2014
Мислења
14
Поени од реакции
1
Дали на некој му се има сменато статусот на бројчето од задолжителна процедура во дополнителна проверка, а да не е ставен во протокол важно соопштение :confused:?? Мене денес ми беше сменато дека е вратено на дополнителна:mad:, а некни ме немаше во последното соопштение (бројчето ми е над 10000/2013)... :facepalm: сега кај да барам чаре за тој пусти документ :(

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.014
Поени од реакции
871
Дали на некој му се има сменато статусот на бројчето од задолжителна процедура во дополнителна проверка, а да не е ставен во протокол важно соопштение :confused:?? Мене денес ми беше сменато дека е вратено на дополнителна:mad:, а некни ме немаше во последното соопштение (бројчето ми е над 10000/2013)... :facepalm: сега кај да барам чаре за тој пусти документ :(
пошо те немало некни во протокол значи ке те има во наредниот .

Член од
24 септември 2014
Мислења
14
Поени од реакции
1
Ако не направи ништо Бојко значи ќе си продолжат по старо(n)...ете мене ми дадоја предупредување :cautious:

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.014
Поени од реакции
871
Ако не направи ништо Бојко значи ќе си продолжат по старо(n)...ете мене ми дадоја предупредување :cautious:
Јас мислам дека сите ке добиеме пасоши пошо бугарите се во длабока демографска криза. Бараат решение за тој проблем долго време. Скоро секој месец се организираат тркалезни маси на кои се дебатира за проблемот. Пред некој ден за тоа дебатираше и бугарската академија на науките и уметностите. Значи сите мислат дека најдобар начин за да се реши проблемот е да се даваат државјанства на православни од соседните земји,пред се на македонците.

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Јас мислам дека сите ке добиеме пасоши пошо бугарите се во длабока демографска криза. Бараат решение за тој проблем долго време. Скоро секој месец се организираат тркалезни маси на кои се дебатира за проблемот. Пред некој ден за тоа дебатираше и бугарската академија на науките и уметностите. Значи сите мислат дека најдобар начин за да се реши проблемот е да се даваат државјанства на православни од соседните земји,пред се на македонците.
Ќе видиме. БЕЗ документ за потекло нема пасош. Готово честито нека е

Член од
6 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
605
@nervoza како ја докажа врската со првиот братучед,мислим што изводи однесе ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom