Teтово

• Креатор на темата Креатор на темата JoCkI
  • Време на започнување Време на започнување
И Југохром и ѓубрето и се п***e си материне треба да се стопира, абе ова не е нормално, навечер кога ќе влезам дома јакната ми мириса на дим, како да сум бил 2 саата над скара!

Ti da ne rabotis vo Jugohrom be !? Kako ne ti e sram be so vakvi mislenja i seushte insistiras :facepalm:

Да тамо работам. Само не ми е јасно зошто само на албанците им смета? Значи 60 години чади и не загадувал до сега, сега одеднаш тој е главниот причинител. Објасни ми го тоа само.

Да тамо работам. Само не ми е јасно зошто само на албанците им смета? Значи 60 години чади и не загадувал до сега, сега одеднаш тој е главниот причинител. Објасни ми го тоа само.

Objasni ti na mene zosto ne treba da se zatvori?

Jugohrom treba da se zatvori zasto e najgolemiot zagaduvac na vozduhot vo poloshkiot region.

Koga ke gi ispolni ekoloshkite standardi togas dobro , a vaka samo se posramotis ti sto si so taa ideja da ne se zatvora.
Treba da se pocituva zakonot vo ovoj slucaj, Jugohrom imal vreme 10 godini da gi stavi filtrite.

Samo na albancite ni smeta? Ne , vo golema greska si .

Clen 43 Ustav na RM

Sekoj covek ima pravo na zdrava zivotna sredina.

Sekoj e dolzen da ja unapreduva i stiti zivotnata sredina i prirodata.

Republikata obezbeduva uslovi za ostvaruvanje na pravoto na gragjanite na zdrava zivotna sredina.

Objasni ti na mene zosto ne treba da se zatvori?

Jugohrom treba da se zatvori zasto e najgolemiot zagaduvac na vozduhot vo poloshkiot region.

Koga ke gi ispolni ekoloshkite standardi togas dobro , a vaka samo se posramotis ti sto si so taa ideja da ne se zatvora.
Treba da se pocituva zakonot vo ovoj slucaj, Jugohrom imal vreme 10 godini da gi stavi filtrite.

Samo na albancite ni smeta? Ne , vo golema greska si .

Clen 43 Ustav na RM

Sekoj covek ima pravo na zdrava zivotna sredina.

Sekoj e dolzen da ja unapreduva i stiti zivotnata sredina i prirodata.

Republikata obezbeduva uslovi za ostvaruvanje na pravoto na gragjanite na zdrava zivotna sredina.

Како прво според мерењата најдалеку загадувањето стига до Ратае, значи не влијае на Тетово.

Второ чадот не е токсичен ниту канцероген.

Трето како тоа јегуновце е помалку загадено од тетово а фабриката се наоѓа во јегуновце. Дури е под граница на дозволеното.

Четврто Како тоа имале 10 години да стават кога овој газда е скоро 5 години? Зошто власта ја продаде и му дозволи да работи без да стави прво филтри?

петто, 60 годи работи дури произведувале и бихромат па небила олку загаденоста.

Шесто, фабриката е направена на 16 километри далеку од тетово и движењето на чадот не е во линија со тетово.

Седмо, каде се зелените и граѓаните да се бунат за што секое чушенце стана зграда а куќата што имаше неколку дрвја и некаков план ги нема. Од шарена џамија до штул имаше неколку куќи и натаму се беа стоваришта. Кога сте виделе саглам ветер во тетово? Па маглата неможе да се тргне а сите чадови остануваат заробени под неа.

осмо, негледам некој да се буни за палењето на депонијата која е токсична, има батерии, живини сијалици итн.

Девето, ѓубрето во југохром се рециклира, отпадното уље се собира во буриња, пластичните шишиња се фрлаат во посебни контејнери, живините сијалици прегорените се враќаат во амбалажа од новата и се складира на соодветно место.

10то 1200 директно вработени без работа кој побрзо ќе умрат од инфракт отколку од чадот, не само тие вработени туку општо.

11то знаеш дека има многу што работеле во југохром на пази на излив и имаат над 80 години? Тие што беа на 6та печка (моментално не е во функција одмана) скоро сите имаат надживеано 90?

12 никој негледам да се буни а не ни спомнува за осиромашениот ураниум што го има во пологот како последица од бомбардирањето од нато врз србија и косово.

13 Не зависат само тие 1200 вработени економски, цел град зависи така што земи просек плата од околу 17 000 помножи по 1200 па види кокави пари се вртат низ тетово на сметка на тоа.

14 исто така има и надворешни фирми кој работаат за југохром како добавувачи шофери транспорт итн...

15 има организиран превоз од автобуси и комбиња со што се намалува употребата на возила за на работа.

16 Цел живот јадете грав пипер патлижан итн од полог (за потсетување 60 годдини) каде што растат во околината на јегуновце па не сум видел плодовите до сега да ни се загадени.

17 има уште многу ак осакаш ќе ти пишам али ќе завршим со тоа што главниот загадувач во тетово не е југохром тоа е проблемот тежок ФАКТ е ова ама некој слепо ја гледаат сликата каде не гледам дека чадот стига до тетово.

Еве и у скопје го допреа макстил веќе една недела па пак е најзагаден град. И што добија?

Баш би сакал да го затворат југохром (јас секако најверојатно ќе си останам на работа) па да видам зимава кога ќе се давимо во загаденоста дали ќе се толку “добри“ и ќе имате доблест да протестирате да се отвори пак?

Aj kazhi mi od kade ovaa?

Од еколошко мерење што се правени уште многу поодамна значи кога немало политика туку стварно се грижеле за народот. Има мапи на загаденост кој во југохром кои се потврдени од завод за метерологија. Е сега ако не им веруваш побарај да направи мерење лиценцирана служба па докажи дека лажат. Еве и да стига (што нестига) тоа е може да е мал процент затоа што порано се се градело со план и умисла не како сега гради па после гледај дали е добро. Не случајно фабрикана е направена во јегуновце многу биле попаметни од денешние само прогласени експерти.

Kako sto kazav, cel den moze da se zboruva, sigurno deckoto ima nekoj sto raboti tamu.

Значи џабе факти се изнесуваат се тера едно исто инаку немам некој што работи, туку јас работим тамо. Ја барем некрием како вас што не сакате да признаете дека ви е наложено од партија и до утре негирајте може не дирекно ви кажале ама така е наложено и ќе си терате.

Во врска со клипот што докажуаш? Дека чади? Па нормално дека чади што треба цвечиња да летаат? Ама јас невидов ниту еден поткрепен доказ дека е југохром кривецот за загадувањето во Тетово освен слики каде што се гледа дека чади што е нормално...

Момци незнам што се буните коа не сте до толку загадени како што сме ние во Скопје.Коа и да идам во Тетово се осеќа голема промена и почист воздух.

Момци незнам што се буните коа не сте до толку загадени како што сме ние во Скопје.Коа и да идам во Тетово се осеќа голема промена и почист воздух.

Дојди навечер кога ќе го запалат ѓубрето кај спортски да видиш како смрди. Кога се движи чадот мислиш магла филмот го гледаш.

Дојди навечер кога ќе го запалат ѓубрето кај спортски да видиш како смрди. Кога се движи чадот мислиш магла филмот го гледаш.
И тука палат некад друже,не е тоа само во Тетово.Скопје е еден од најзагадените градови во Европа.

И тука палат некад друже,не е тоа само во Тетово.Скопје е еден од најзагадените градови во Европа.

Знам, ама еве ви го допреа макстил и пак уште не се менува ништо...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom