Анализа на крв - толкување резултати

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Правев крвна слика, еве ги резултатите, имам повеќе остапки а посебно ме уплашија намалените тромбоцити.
Одстапките се со црни точки обележани. Ако може некој да пише дали е сериозна работава и дали е потребна итна консултација со лекар.
Последен пат правев пред 8 месеци крва слика, тогаш добри ми беа тромбоцитите.

[DOUBLEPOST=1415028539][/DOUBLEPOST]Мала исправка, сега ми пишаа од Павлина, имале грешка кај Гранулоцитите, 64 ми биле а не 84.

Последно уредено:
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Правев крвна слика, еве ги резултатите, имам повеќе остапки а посебно ме уплашија намалените тромбоцити.
Одстапките се со црни точки обележани. Ако може некој да пише дали е сериозна работава и дали е потребна итна консултација со лекар.

[DOUBLEPOST=1415028539][/DOUBLEPOST]Мала исправка, сега ми пишаа од Павлина, имале грешка кај Гранулоцитите, 64 ми биле а не 84.
Можно е да не му е калибриран добро апаратот за крвни слики, можи недоволно стручно да ти зеле крв, зборувам за тромбоцитите, останатите параметри ти се во ред освен покачени гранулоцити-настинка. Направи крвна слика во друга лаб.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Можно е да не му е калибриран добро апаратот за крвни слики, можи недоволно стручно да ти зеле крв, зборувам за тромбоцитите, останатите параметри ти се во ред освен покачени гранулоцити-настинка. Направи крвна слика во друга лаб.
Кај гранулоцитите грешка им е првиот резултат, 64 ми се, не 84.
Инаку фала за одговорот. Ке направам деновиве ново мерење само на тромбоцитите а може и на железото во друга лабараторија.

confuzed

Geek
Член од
2 ноември 2014
Мислења
34
Поени од реакции
11
mene se mi e vo red so krvta samo me interesira kako na priroden nacin da go zgolemam hemoglobinot?

confuzed

Geek
Член од
2 ноември 2014
Мислења
34
Поени од реакции
11
sekoj den sportuvam, povekje me interesira delot so ishranata

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
sekoj den sportuvam, povekje me interesira delot so ishranata
Тебе ти треба хелирано железо него го има во животински продукти, значи најмногу во месо, посебно во џигер и кај риба, од оние сардините во конзерва. Меѓу многуте општонародни глупости е и тоа дека спанаќот е најдобар извор на железо, што не е точно, спанаќот содржи железо но тоа е неорганско и мал дел од него човечкиот организам може да го апсорбира.

confuzed

Geek
Член од
2 ноември 2014
Мислења
34
Поени од реакции
11
se slozhuvam so tebe vo delot za spanakjot no istovremeno ribata e mnogu teska hrana potrebni se 48 chasa da se apsorbira od teloto

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Направив крвна слика со хормони и малку сум збунет од резултатите. Ми покажа
Тестестерон - 24,6 (реф. 5,2-22,9)
ЛХ- 12,14 (реф. 0,8-6,0)
Андростеон 0,47 (реф. 3,5)
Ме буни како е тоа можно да имам високи тестостерони а истовремено и високо ниво на лутеинизирачки хормон.

Член од
6 февруари 2013
Мислења
37
Поени од реакции
4
lujge da prasam denes majka mi padna vo koma neznaejki od sto kako inace ima skleroza zenata mislevme nesto od nea e toa sejkerot da i se kaci33 dijabeticar e .Momentalno e na bolnica pod sistemi se obiduvaatda go simnat sto mislite ke se simne ke bide kako sto bese ili ke si ostavi posledici .Vi blagodaram odnapred.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.054
Поени од реакции
8.792

Намалениот број на тромбоцити не треба да се плаши, најверојатно се должи на привремено зголемување на слезината поради одмината вирусна инфекција па кај зголемена слезка тромбоцитите се "намалени" бидејќи поголемиот број се наоѓа во слезината. Ризик од крварење нема, ризикот постои кога бројот на тромбоцитите е помал од 50. Без гајле (y)[DOUBLEPOST=1416516771][/DOUBLEPOST]
mene se mi e vo red so krvta samo me interesira kako na priroden nacin da go zgolemam hemoglobinot?
Намалениот хемоглобин си има причина, треба да се установи причината за да може да се реши проблемот. Ако е во нормални граници, не гледам причина зашто да го зголемуваш.[DOUBLEPOST=1416517126][/DOUBLEPOST]
Направив крвна слика со хормони и малку сум збунет од резултатите. Ми покажа
Тестестерон - 24,6 (реф. 5,2-22,9)
ЛХ- 12,14 (реф. 0,8-6,0)
Андростеон 0,47 (реф. 3,5)
Ме буни како е тоа можно да имам високи тестостерони а истовремено и високо ниво на лутеинизирачки хормон.
Ајде чедо кажи си пред да прашуваш какви хемии земаш, Тестостерон? Трибулус? Или Кломифен?[DOUBLEPOST=1416517327][/DOUBLEPOST]
lujge da prasam denes majka mi padna vo koma neznaejki od sto kako inace ima skleroza zenata mislevme nesto od nea e toa sejkerot da i se kaci33 dijabeticar e .Momentalno e na bolnica pod sistemi se obiduvaatda go simnat sto mislite ke se simne ke bide kako sto bese ili ke si ostavi posledici .Vi blagodaram odnapred.
Времето ќе покаже, хиперосмоларната кома е сериозна состојба која бара итен третман, 70% од пациентите се опоравуваат без последици.

Последно уредено:
Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ајде чедо кажи си пред да прашуваш какви хемии земаш, Тестостерон? Трибулус? Или Кломифен?
Anadrol 100mg дневно, 6 дена неделно недела пауза зедно со
Deca durabolin - 400mg неделно (оваа е депо)

После тоа правам пауза 4 недели па пак истата шема ја вртам заедно со тамоксифен како блокатор нели за антиестрогенси ефекти. Ама види озбилно тренирам резултатие не ми се од хемијата туку од крв,зној и години вежбање.

Ме зафркаваш?
Not sure if srs.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.054
Поени од реакции
8.792
Anadrol 100mg дневно, 6 дена неделно недела пауза зедно со
Deca durabolin - 400mg неделно (оваа е депо)

После тоа правам пауза 4 недели па пак истата шема ја вртам заедно со тамоксифен како блокатор нели за антиестрогенси ефекти. Ама види озбилно тренирам резултатие не ми се од хемијата туку од крв,зној и години вежбање.

Ме зафркаваш?
Not sure if srs.
Земаш трибулус плус? Трибулусот го зголемува лутеинизирачкиот хормон.
Резултатите ти се од хемијава што ја земаш, без неја нема да ги имаш овие резултати. Дека е најпотентен стероид што постои на пазарот, али тоа што е во депо форма и стои во телото долго време прави атрофија на тестисите па може да причини импотенција. За време на паузите потребно е да земаш гонадотропни хормни за да "натераш" тестисите да продуцираат сопствен тестостерон.
Хемијава е опасна ствар, си се запрашал ли што добиваш а што губиш? Ај да не забегуваме со темава...

Последно уредено:
Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Земаш трибулус плус? Трибулусот го зголемува лутеинизирачкиот хормон.
Резултатите ти се од хемијава што ја земаш, без неја нема да ги имаш овие резултати. Дека е најпотентен стероид што постои на пазарот, али тоа што е во депо форма и стои во телото долго време прави атрофија на тестисите па може да причини импотенција. За време на паузите потребно е да земаш гонадотропни хормни за да "натераш" тестисите да продуцираат сопствен тестостерон.
Хемијава е опасна ствар, си се запрашал ли што добиваш а што губиш? Ај да не забегуваме со темава...
Незнам дали примети ама се зафркавам, не земам ниту планирам да земам било каква хемија, стероидни хормони, блокатори на естроген и слично здравјето ми е пред се. Природно тренирам веќе 4 години не користам ниту суплементи, освен мултивитамин и вит. Д3 преку зима. Од друга страна исхраната ми е солиндо средена ги следам препораките за здраво ниво на тестостерон (не пијам, не пушам, имам редовен сон, оброци, физичка активност...) и знам дека резултатите делуваат како егзогено да внесувам тестостерон (низок ЛХ, висок тестостерон) затоа и не ми се јасни. А за тоа дали сум се запрашал, нормално дека сум свесен впрочем сум стажант на медицинскиот факултет, за доктор по медицина упатен сум во штетните ефекти од стероидитите како поради струката така и од хобиво, затоа и се држам до одлуката што ја имам донесено за природно вежбање без хемија. Трибулус исто не користам а и тој работи со зголемување на пулсното лачење на ЛХ така да да го земав ќе имав покачено ниво и на ЛХ и на тестостерон.

Член од
6 февруари 2013
Мислења
37
Поени од реакции
4
Pozdrav do site .Ajde sega mi treba nekoj sto znae da mi odgovori.Tatko mi pravese ispituvanja tumor marker PSA total i ispadna deka e 14.Toa znaci deka ima kancer ili moze i da ne mu dadoa terapija androcur i ciprinol i po tri meseci ni zakazaa kontrola.Imal nekoj vo familija vakov slucaj kolku zivot mu ostanuva sto kako???????dovolno mi e sto majka mi pocina imav pogore prasano za koma od previsok sejker otkako si dojde od bolnica pocina po edna nedela.Ne mi treba sega i ova.Ve molam za odgovor.

Kajgana Shop

На врв Bottom