Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Имам резервирано за Белгија за 05,11,2014 и повратен лет за 02,12,2014 дали случајно ако би скал да се вратам порано би можел да сменам дата ?
Јас илјада и нешто денари доплатив ама гледај да смениш дата шо побрзо не ден пред полетување

Јас илјада и нешто денари доплатив ама гледај да смениш дата шо побрзо не ден пред полетување

Затоа реков што порано толку поефтино. Варира цената, ден пред полетување е ептен поскапо

Дечки да ве прашам вака, начекав убави цени па одам за Базел пред нова година. Прв пат летам со ВизЕр па ме интересираше, зедов голем кабински багаж. Дали ако отстапува 1-2-3 сантиметри од дадените димензии ќе ми прават проблем, со оглед на тоа што е ранец и ако се притисне ќе може да влезе во металната конструкција на аеродромот? Благодарам многу!

Дечки да ве прашам вака, начекав убави цени па одам за Базел пред нова година. Прв пат летам со ВизЕр па ме интересираше, зедов голем кабински багаж. Дали ако отстапува 1-2-3 сантиметри од дадените димензии ќе ми прават проблем, со оглед на тоа што е ранец и ако се притисне ќе може да влезе во металната конструкција на аеродромот? Благодарам многу!
за 1-2 см нормално не,но зависи на која ќе налеташ

А до која тежина е ограничен? Јас како машко со облека за 10тина дена нема многу тежина, но сепак дали има некое ограничување?

Na sajtot Im pisuva deka za sekoj patnik e dozvoleno da nosi bagaz do 32kg.
No mislam deka ako imas bagaz za bo kargo ektra se naplaka.
Sepak kaj niv direkno podobro proveri.

Тоа до 32 килограми е чекиран багаж, односно за во карго. Ме интересираш дали кабинскиот е ограничен со тежина?

Гледам на WizzAir на веб страната има да одбереш летови од Скопје до Белфаст, Ирска но кога одбирам дата не прикажува летови. Дали уште не се воведени овие летови или...? Ако нема директни летови од Скопје до таму тогаш каде може да најдам поврзувачки лет?
Пример Скопје-Белград-Белфаст или Скопје-Лондон-Белфаст

Инсистирањето детално да се проверат димензиите зависи од аеродром до аеродром. Некаде нема да се замараат ни со патници кои влечат ковчези во кабина, а некаде и за еден сантиметар може да направат проблем.
Од мое лично искуство, Визаир не сум видел да направат проблем, но со Рајанаир имам видено како на неколкумина им наплаќаат додатна (скапа) тарифа за нечекиран багаж кој треба да оди во карго делот од авионот. На интернет имам читано за дека малтене со било која компанија е можно да се случи да се инсистира на димензиите, дури дека на лодонскиот аеродром добиваат бонус за секоја најден багаж кој не одговара на димензиите/тежината.

Во превод, не ризикувај и земи си багаж по димензии. Инаку голем кабински багаж не ти е паметен избор, пошто само малку е поголем од мал кабински багаж... а разликата во пари до чекиран багаж и не е толку голема (ако веќе имаш потреба од поголем багаж).

Гледам на WizzAir на веб страната има да одбереш летови од Скопје до Белфаст, Ирска но кога одбирам дата не прикажува летови. Дали уште не се воведени овие летови или...? Ако нема директни летови од Скопје до таму тогаш каде може да најдам поврзувачки лет?
Pisi ja rutata sto sakas da ja letas na google flights I ke ti ti dade site mozni opcii .
Mozes da baras od Solun ili Belgrad ili Pristina ajo ti odgovara. :-)

Имаш од Скопје до Лондон Лутон со Визер а од таму имаш еден куп компании што летаат до Белфаст

Pisi ja rutata sto sakas da ja letas na google flights I ke ti ti dade site mozni opcii .
Mozes da baras od Solun ili Belgrad ili Pristina ajo ti odgovara. :)

Google Flights не ги поддржува Македонија и околните држави и за нив нема никакви информации.

Имаш од Скопје до Лондон Лутон со Визер а од таму имаш еден куп компании што летаат до Белфаст

Благодарам, ќе се обидам да најдам од некоја Англиска авио компанија Лондон - Даблин.

Можеш и да комбинираш Скопје - Базел - Даблин
Базел - Даблин со РајанЕр
http://www.ryanair.com/bg/cheap-flights/basel-to-dublin/?out-date=2014-12-03

Добра идеја. Можеш и преку Милан Бергамо, тоа ти е веројатно најефтината веријанта, башка два пати дневно летаат.

http://www.ryanair.com/bg/cheap-flights/milan-bergamo-to-dublin/?out-date=2015-03-24

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom