Невино осудени

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Небитно е дали бог ја дал казната во афект.
Авторитет како него не може а и не смее (поради неговите противници) да ја признае грешката барем така не учат религиите :D.

Се’ додека и’ робуваш на буквата, не ќе можеш да ја разбереш смислата.
Казната е консеквенца на грешката, а не афект или грешка.

Второ за шетањето гол. Јас би се шетал гол али некако не звучи примамливо трајната посета на полициска станица или ментална институција .

Море ти би требал да бидеш благодарен за полицијата и институцијата која трајно би ја посетил, бидејќи алтернативата за ними би ти била ...

independence-revocation-10.jpg

Се’ додека и’ робуваш на буквата, не ќе можеш да ја разбереш смислата.
Казната е консеквенца на грешката, а не афект или грешка.

Море ти би требал да бидеш благодарен за полицијата и институцијата која трајно би ја посетил, бидејќи алтернативата за ними би ти била ...

И не и робувам на буквата туку на мислата.
Буквата не е ништо повеке од алатка.
За вториот дел (y).
А замисли што би ме чекало на блиски исток ако кажам дека сум Атеист :place:

Oти Исус дозволува вакви работи, кај му се ангелите, змејовите, зомбија, еднорозите.. на кој им е командант па да ги пушти да се бијат со вакви олоши и неранимајковци

И не и робувам на буквата туку на мислата.
Буквата не е ништо повеке од алатка.

Светиот Дух БОЖЈИ е далеку поважен дури и од мислата!
Секоја добра и вистинита мисла, потекнува баш од Светиот Дух БОЖЈИ !

За вториот дел (y).
А замисли што би ме чекало на блиски исток ако кажам дека сум Атеист :place:

Вистинскиот БОГ ни дарува слобода на одлучување, но кога таа слобода егоцентризмот ја злоупотребува и се оддалечува од Вистината, тогаш тоа е грев кој што сигурно носи консеквенци.:(

.

Многу кренат бе тој светлиот дух, едно две “јас сум најважен, јас сум најсилен, јас сум најбитен, јас сум најмоќен...“ па за кој к.. е и најважен и најсилен и најмудар кога хаос на светот се прави? за шо служи тој? само за перчење и пуфкање? кај е ко ќе треба да спаси деца и невини шо ги колат и убиваат кајј е да ги сотре болестите гладот и сиромаштијата? му се заканва на луѓето “вака ќе ви прам, онака ќе ви прам“ а околу него башибозук кој јстигнал убивал, крадел, силувал. Шо корист имаат тие заклание и мртвите деца од “премудрата мисла опната во Христа“ го мачеле чоеко 6 месеци го заклале пред камери мајкаму и таткому да гледаат и тој шо ѓо треба да ги чува и пази невините најјако шо направил се појавил како лик на тост или како шарка на кожа од теле

Oти Исус дозволува вакви работи, кај му се ангелите, змејовите, зомбија, еднорозите.. на кој им е командант па да ги пушти да се бијат со вакви олоши и неранимајковци
тој дозволи него да го измача
Многу кренат бе тој светлиот дух, едно две “јас сум најважен, јас сум најсилен, јас сум најбитен, јас сум најмоќен...“ па за кој к.. е и најважен и најсилен и најмудар кога хаос на светот се прави? за шо служи тој? само за перчење и пуфкање? кај е ко ќе треба да спаси деца и невини шо ги колат и убиваат кајј е да ги сотре болестите гладот и сиромаштијата? му се заканва на луѓето “вака ќе ви прам, онака ќе ви прам“ а околу него башибозук кој јстигнал убивал, крадел, силувал. Шо корист имаат тие заклание и мртвите деца од “премудрата мисла опната во Христа“ го мачеле чоеко 6 месеци го заклале пред камери мајкаму и таткому да гледаат и тој шо ѓо треба да ги чува и пази невините најјако шо направил се појавил како лик на тост или како шарка на кожа од теле
Сите треба некако да умриме, шо после е прашањето.

ете имаш грозја напрајси, не го замарај со глупости
значи само лошите работи ни ги остави, мачење и умирање, а оживување на мртви претварање вода во вино, создавање неограничена храна, лекување со полагање раце, одење по вода претскажување на иднина... себично ги крие.
От на пример не ни остави барем да можеме да лекуваме болни со полагање раце?

значи само лошите работи ни ги остави, мачење и умирање, а оживување на мртви претварање вода во вино, создавање неограничена храна, лекување со полагање раце, одење по вода претскажување на иднина... себично ги крие.
От на пример не ни остави барем да можеме да лекуваме болни со полагање раце?
оти планетава ке биди пренаселена шо ке прајме со толку живи лујге, посекако на овој свет сме само за пробно тестирање дали не бива за друг свет

оти планетава ке биди пренаселена шо ке прајме со толку живи лујге, посекако на овој свет сме само за пробно тестирање дали не бива за друг свет
ако е тест не значи дека треба да е грд и непријатен, и секој пар машко - женско пред да се земат се на некој вид тест па не значи дека тој треба да ја силува и тепа пошто е тест

најјако шо направил се појавил како лик на тост или како шарка на кожа од теле
Исто така, се има појавено и на чмар од куче. Само не ми е јасно која му е целта? Дали шупчинот е лековит или гомното што ќе излезе од него? :unsure:

14b829y.png

Општо земено , светот е во хаос, не се гледа некоја матрица на правичност и мудрост да владее со него, милиони гладни болни деца умираат, грст богати луѓе збеснуваат, војни убиства... и тоа со векови и милениуми. Неправдата кон човечкиот род госпо шо ја покажал на почетоко продолжува и понатаму, а демек тој не сакал сите, бил полн со љубов кон нас... можеби кон Бил Гејтс, Мадона, Доналд Трамп, Мијалков... но не и кон останатите (Кили, Субрата Рој, Рамиз оџачарот, Сотир со бавча шо издржува фамилија, Крсте шо пола плата му задржуваат извршители...)

Полека со заклучоци,по се изгледа не си стигнал да го разбереш поимо ВЕЧЕН.
И Ајнштајн не ја достигна брзината на светлината, но сепак ја постави славната равенка: E=m*c2.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom