Невино осудени

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
.

1_corinthians_13-4-7.jpg

.

Не заборавај дека цитатите се однесува за период. до пубертет,оооо педофилууу неук.:facepalm:
И до ова дојдовме? Пубертет во Берашит?

Сешто ќе произлезе од старо-еонските секти и учења... тотален хаос.

[DOUBLEPOST=1414851441][/DOUBLEPOST]
Поубаво е да пишуваш свои размисли, без сликици. Што, ни прикажуваш „божја мудрост“?
Ц ц ц...
За љубовта секој зборува, малкумина во пракса ја покажуваат! Љубовта ова љубовта она - а луѓето чепни им го верувањето во ненаков си бог и зовриваат и беснеат полни со омраза!
Не така..

П.С. @Let 3, го критикуваш преводот и зборувањата на христијаните за Битие... друго е во врска со евреите.

Полека со заклучоци,по се изгледа не си стигнал да го разбереш поимо ВЕЧЕН.
Поим Вечен означува Вечен, било које друго објаснување - ја менува суштината на поимот Вечен

Поим Вечен означува Вечен, било које друго објаснување - ја менува суштината на поимот Вечен

:facepalm:
Пробај да го поврзеш со дуализмот ,може ќе видиш во каква взаемна поврзаност се.

:facepalm:
Пробај да го поврзеш со дуализмот ,може ќе видиш во каква взаемна поврзаност се.
кај има објаснување на дуализам во библијата?
дали е то нешто Бог шо го објасни или човекот?

кај има објаснување на дуализам во библијата?
дали е то нешто Бог шо го објасни или човекот?

:( Ти без книги си изгубен,а со книга си тотално неук.
Ете ти дуализам и воедно вечност.

Да правиш некого неук, а притоа да веруваш дека земјата е стара 6000 години, треба стварно да си отепан од господа. За неук да не правиме муабет... :facepalm:

.
Да правиш некого неук, а притоа да веруваш дека земјата е стара 6000 години, треба стварно да си отепан од господа. За неук да не правиме муабет... :facepalm:
По се изгледа дека вие се’уште ништо не сте слушнале за релативноста на времето. :(

Но внимавајте, возљубени, да не го изумите само тоа
дека за Господа еден ден е како илјада години,
а илјада години – како еден ден.

2 Петр. 3:8

Infinity-Time.jpg

.

преска нешто гледав за јованка орлеанка, зошто бог престанал да и се јавува?

преска нешто гледав за јованка орлеанка, зошто бог престанал да и се јавува?

Интересно прашање. Исто интересно е прашањето: зошто Симоне Вајл се изгоре со врело масло, во моментот кога се реши да земе оружје в рака ...

Simone-Weil-Quotes-5.jpg

.

Небитно е дали бог ја дал казната во афект.
Авторитет како него не може а и не смее (поради неговите противници) да ја признае грешката барем така не учат религиите :D.

Второ за шетањето гол. Јас би се шетал гол али некако не звучи примамливо трајната посета на полициска станица или ментална институција .

Si go pogreshil forumot,istorija i geografija se na drugo mesto.Ovde se zboruva za sozdavanje na chovekot,ke ni bide drago i ti da ni se prikluchish vo ragovorot.

Poglednija slikata na koja e prestaven chovek i kazi ni koj e tvojot tatko,glavata dole ili gore?
images.jpg

Interesna prestava imaa bogomilite za sozdavanjeto kade shto Eva e prestavena kako opshti so opashkata od zmijata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom