Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
21 јануари 2009
Мислења
28
Поени од реакции
7
Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1812101-Velosipedi-Cube-Trek-Scott-GTSuper-cen

најубаво овде побарај го.
Инаку на спорти сале некој од админите веројатно од завист му го избришал огласот.
Сега баш пишувам со Орце на фејсбук.Вели го избришале вчера,па некој администратор видел дека направиле глупост,му се извинил па пак го вратил,за денес пак некој да го избрише и да се крие.
Некој му рекол да пише на сите администратори,и овој пишал на сите а од нив никој не признал кој бришел:DДодуша никој не знае,ни самите тие веројатно и му кажале искрено,освен еден од таму веројатно си ги злоупотребува привилигеите на администратор и без знаење на другите си брише ли брише.Али како што викаш Star dlm зависта е тешка болест.Кажав јас дека Орце е број еден па и покрај тие зафрканции што му ги прават пак човекот си ги продава велосипедите.Пак ќе се дознае од човек на човек

Ми пишува дека не се нервира!Едноставно човекот си живее во Швајцарија каде законите се други и му делува веројатно глупо некој така да му прави и тоа овде!Вели јас носам велосипеди не за
ќарам туку да им овозможам на луѓето тука кои немаат многу пари да си земат велосипед.И така одам од горе,ќе ставам во кола и ќе им завршам работа.Инаку Ништо не му менува дали ќе го има или нема на фејсбук. или дали ќе продаде или не.Тоа вели е за вас луѓето да видите.

Ништо само ќе кажам штета. и треба да се засрами тој член што брише,и пред се треба да се организираат ова администраториве.Ако сакаат да бидат озбилни од спорти сале мора да воведат други правила.Гледам почнаа деца да си пишуваат заебанции како по другите огласници и никој не реагира.Потоа луѓе во последно време се жалат дека им се бришат огласи,и тоа правилно напишани.Така да имаат многу мани.Јасно ми е дека неможе да се обвинат сите администратори бидејќи стварно треба време за да се следи се,но дека имаат деца во администрација тоа треба некој да реагира и да се тргне подитно.И да се стават нови администратори покрај овие постоечките кои ќе имаат време во иднина да ги следат неправилностите и да реагираат.Ова вака сега делува како море без дно.
Верувам дека заради една будала глупаво е да се руши имиџот на една популарна страна како спорти сале.

Веројатно заради тоа и се крие тој што брише,бидејќи нема лице да се појави.Мене само ми е криво зашто тоа
кога Сите луѓе кои се толку фер со нас мораме да им правиме вака ние македонците.Не само за Орце,туку и за многу други работи.Еве сега гледам на алсат некој Македонец кој живеел во Швајцарија(со албанска припадност) сакал да отвори фабрика за изработка на некоја електроника во родното Тетово.Човекот планирал уште во првата година да отвори 600 работни места и да дава плата минимум од 500 евра.Но уште од самиот почеток на градбата бил со тешки маки.Најпрвин му ја бутнала инспекција бидејќи наводно градел половина метар надвор од предвиденото,за потоа кога веќе му ја бутнале да му стигне решение дека наводно инспекторите згрешиле па му платиле за штетата.Ајде човекот рекол ќе се обидам пак.И сега кога ја изградил фабриката,некој пак не му дава дозвола да започне да работи.
Најубаво некој нека стави линк од вестите на Алсат,за да се разбере подобро.Овие другите не верувам и да даваат.

Ете како се бориме за инвестиции,а кога веќе тие се тука како и ги бркаме.
Стварно ми е криво за човекот.Прашање е дали само некој ќе одговара за ова што му се десило на него или така ќе се заташка работата.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
^ Ептен го затупеа тоа
А бе како што разбрав, групата била отворена за продажба на делови и точаци од по дома. Значи што имаш по дома продаваш и толку. Чисто за физички лица. Не за продавници и гаража препродавачи. Така барем беше пишано. Наводно ќе менувале нешто во тој поглед. :cautious:

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
А бе како што разбрав, групата била отворена за продажба на делови и точаци од по дома. Значи што имаш по дома продаваш и толку. Чисто за физички лица. Не за продавници и гаража препродавачи. Така барем беше пишано. Наводно ќе менувале нешто во тој поглед. :cautious:
што да менуваат, изиграваат каубојци, им смета групава на профитериве од нашиве бајк продавници и пошто админите им се блиски другари мајтап си тераат на групата, воведуваат си некој правила да продаваш само половно, па сум нарачал од нет нешто грешен број и да го продадеш ама нема одма бришат огласи, а ете чист пример дац, кој е админ на групата и често коментира повелете бајк маркет, а горе во правила стои стрикно за физички лица...
нек остаат кој што сака нек си продава...кој што му одговара нек си купи

Последно уредено:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
што да ме менуваат, изиграваат каубојци, им смета групава на профитериве од нашиве бајк продавници и пошто админите им се блиски другари мајтап си тераат на групата, воведуваат си некој правила да продаваш само половно, па сум нарачал од нет нешто грешен број и ајде бриши огласи, а ете чист пример дац, кој е админ на групата и често коментира повелете бајк маркет, а горе во правила стои стрикно за физички лица...
Во право си, не викам не. И јас сум против продавниците да огласуваат. Тоа дека бришењето е селективно, така е. Фер не фер, ние само може да збориме. Инаку и Дац е еден од админите, мислам.
За тоа нарачките од нет, се појавија луѓе кои почнаа да прават нарачки/бизнис со тоа. Значи не за лични потреби, па како што викаш не се погодило и го продаваш, туку чисто заради бизнис/профит.
Невиден бувљак стана, a за менталитетот на луѓето (членовите), не сакам да зборам. Чест на исклучоци.

Член од
17 февруари 2013
Мислења
233
Поени од реакции
93
што да менуваат, изиграваат каубојци, им смета групава на профитериве од нашиве бајк продавници и пошто админите им се блиски другари мајтап си тераат на групата, воведуваат си некој правила да продаваш само половно, па сум нарачал од нет нешто грешен број и да го продадеш ама нема одма бришат огласи, а ете чист пример дац, кој е админ на групата и често коментира повелете бајк маркет, а горе во правила стои стрикно за физички лица...
нек остаат кој што сака нек си продава...кој што му одговара нек си купи
Во право си, не викам не. И јас сум против продавниците да огласуваат. Тоа дека бришењето е селективно, така е. Фер не фер, ние само може да збориме. Инаку и Дац е еден од админите, мислам.
За тоа нарачките од нет, се појавија луѓе кои почнаа да прават нарачки/бизнис со тоа. Значи не за лични потреби, па како што викаш не се погодило и го продаваш, туку чисто заради бизнис/профит.
Невиден бувљак стана, a за менталитетот на луѓето (членовите), не сакам да зборам. Чест на исклучоци.

Оф не сум знаел дека бришат огласи.Незнам дали треба или не.Не би сакал да навлегувам во тие работи но она за што би се сложил со вивакасто е дека ако веќе го бришат да каже кој го брише и зашто?Вака испаѓа како тој да е бог,а ние смртници.

незнам но мене не би сметало да огласуваат и продавници,па и увозници,нормално ако не се зафрканција.Така е мислам дури и најдобро па на едно место ќе имаме преглед на сите продавници и половни велосипеди кои се нудат па ќе може ние луѓето да си одбереме што и од каде да купиме.

Но Sporty sale мислам дека во моментов е пред пропаст.Се мислев пред некое време и да се избришам од групата бидејќи сум револтиран од зафрканциите што ги прават некои луѓе од типот на продавам бандаж со шајки или продавам точак со гуми како на баба ми ѓеврекот итн.Лошо во тоа е што овие огласи стојат и по неколку саати додека не дојде добар администратор.
За крај мислам дека администраторот од типот на чичко кумплуг треба да се пријави кој и што е.Преку к*р ми е од таквите со лажни профили.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000517909998

Човеков ми е дури и одвратен бидејќи гледам како администратор и он во последно време си игра некојпат мајтап со содржина која ја пишав горе од типот на продавам бандаж со шајки итн.

Туку вивакасто дали ја имаш видено Мечката АМГ на Орце.Страва е еј.Лудило од кола.Веројатно никола лабен веќе го има и сликано.
тешко дека ние некогаш ќе дочекаме да возиме такво нешто.4 ауспуха си фучат позади :свиркам::свиркам:
i like to living svicarska.:cool:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
незнам но мене не би сметало да огласуваат и продавници,па и увозници,нормално ако не се зафрканција.Така е мислам дури и најдобро па на едно место ќе имаме преглед на сите продавници и половни велосипеди кои се нудат па ќе може ние луѓето да си одбереме што и од каде да купиме.

Но Sporty sale мислам дека во моментов е пред пропаст.Се мислев пред некое време и да се избришам од групата бидејќи сум револтиран од зафрканциите што ги прават некои луѓе од типот на продавам бандаж со шајки или продавам точак со гуми како на баба ми ѓеврекот итн.Лошо во тоа е што овие огласи стојат и по неколку саати додека не дојде добар администратор.
За крај мислам дека администраторот од типот на чичко кумплуг треба да се пријави кој и што е.Преку к*р ми е од таквите со лажни профили.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000517909998

Човеков ми е дури и одвратен бидејќи гледам како администратор и он во последно време си игра некојпат мајтап со содржина која ја пишав горе од типот на продавам бандаж со шајки итн.
Не реков дека директно ми сметаат продавниците, него групата си е/била за половни делови и точаци. И се знае како се става реклама на бренд/производ на ФБ, се плаќа. Но нели, ние живееме во Македонија и си рекламираме во групите. :confused: И плус постои конкуренција од други фирми и поединци и затоа настануваат срања околу бришењето постови.
Инаку за Чичко кумплунг, го познавам лично, ок си е човекот. Таков весел тип, заебант, па може затоа префрла по нешто на некој пост заедно со другите спамери. Не дека е тенденциозно.
Не оправдувам никого, дефинитивно мора да превземат нешто околу групата.

Член од
17 февруари 2013
Мислења
233
Поени од реакции
93
Не реков дека директно ми сметаат продавниците, него групата си е/била за половни делови и точаци. И се знае како се става реклама на бренд/производ на ФБ, се плаќа. Но нели, ние живееме во Македонија и си рекламираме во групите. :confused: И плус постои конкуренција од други фирми и поединци и затоа настануваат срања околу бришењето постови.
Инаку за Чичко кумплунг, го познавам лично, ок си е човекот. Таков весел тип, заебант, па може затоа префрла по нешто на некој пост заедно со другите спамери. Не дека е тенденциозно.
Не оправдувам никого, дефинитивно мора да превземат нешто околу групата.
Чичко кумплуг не постои.Тоа е измислен профил.факт е тоа.Си го направил човекот профилот за мајтапење.Вистински човек е оној кој ќе го видам во живо па тогаш ќе може да проценам за каков човек станува збор.Како Орце на пример.Бев го видов,си направивме муабетче(штета што кратко траеше)и веќе можам да оформам мислење за него.
А за вакви к*родршци како Чичко кумплуг не ми се ни трошат зборови.Со овие лажни профили школскиов порано правеше за да додава девојчиња кои нејќа да го додадат на вистинскиот.Разлика од него и овој чичко кумплуг е што школскиот другар тогаш имаше 13 години,а ова претпоставувам е некое магаре од 30-40 години.Заради тоа и мислам дека не му личи.

Велиш да се продаваат само половни делови и точаци.

Што се подразбира под половно.Еве и таквите огласи како на Орце ги бришат,а се половни.И натаму останувам на мислењето дека некои админи се лоши,особено мислењето уште повеќе го зголемив кога прочитав тука дека бришеле огласи.Нека се договорат прво они кој им е за администрација,а кој не,па потоа да воведуваат правила.

И сметам дека нема ништо лошо некој и како дац па и сите други продавници да огласуваат.Така е најдобро за нас,и ќе знаеме каде ќе има најдобри цени,а не вака сега од тепка да ги маваат цените некои продавници

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Чичко кумплуг не постои.Тоа е измислен профил.факт е тоа.Си го направил човекот профилот за мајтапење.Вистински човек е оној кој ќе го видам во живо па тогаш ќе може да проценам за каков човек станува збор.Како Орце на пример.Бев го видов,си направивме муабетче(штета што кратко траеше)и веќе можам да оформам мислење за него.
А за вакви к*родршци како Чичко кумплуг не ми се ни трошат зборови.Со овие лажни профили школскиов порано правеше за да додава девојчиња кои нејќа да го додадат на вистинскиот.Разлика од него и овој чичко кумплуг е што школскиот другар тогаш имаше 13 години,а ова претпоставувам е некое магаре од 30-40 години.Заради тоа и мислам дека не му личи.

Велиш да се продаваат само половни делови и точаци.

Што се подразбира под половно.Еве и таквите огласи како на Орце ги бришат,а се половни.И натаму останувам на мислењето дека некои админи се лоши,особено мислењето уште повеќе го зголемив кога прочитав тука дека бришеле огласи.Нека се договорат прво они кој им е за администрација,а кој не,па потоа да воведуваат правила.

И сметам дека нема ништо лошо некој и како дац па и сите други продавници да огласуваат.Така е најдобро за нас,и ќе знаеме каде ќе има најдобри цени,а не вака сега од тепка да ги маваат цените некои продавници
Не ме разбра погоре. Пак ќе пишам, значи таквите како Орце, исто и продавниците, се веќе бизнис. Орце не продава тоа што му останало по дома, туку увезува точаци по нарачка за малопродажба, нешто слично како продавнициве, тоа е јавна тајна. Еве ти прост пример, сакам да купам кола. Или одам во автосалон да си купам нова или одам на автоплац да си купам половна. Така ?? И автоплацот е фирма, не е физичко лице.
Како што пишува на SS на FB, групава е за огласување на физички лица. Затоа го бришат и него. Само не ми е јасно зошто не го бришат другите кои продаваат на големо ?? Затоа пишав дека е селективно, што не е во ред.
Инаку да, Чичко кумплунг е лажен профил, човекот кој стои зад него си има нормален профил. Измислениот профил го користи за групата, зошто има секакви на групата, од закани и други ствари што не сакам да ги спомнувам. Мене па ми е логично, зошто да ми пишуваат и бараат за пријател луѓе кои никогаш не сум ги видел или ќе ги видам во животот и дел од тие замараат за глупи работи.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.793
Поени од реакции
5.577
Се мислам дали да го продадам моменталниот бајк за да земам нешто поразлично (сакам некој градски бајк) или да си го возам и понатака овој па еве прво ќе го пишам тука бар некој поискусен ќе може да ми каже и ако го продавам што цена можам да му земам. Станува збор за МТБ.
Рамката е рам хт1 величина 16" (совршена за луѓе до кај 175цм) освен неколку поситни гребаници нема друго оштетување (бела со црни делови).
Амортизерот е дарт2 работи одлично.
Стем, колче(32цм) и волан(66цм) се труватив.
Преден менувач СРАМ-Х4 и шалтери СРАМ-Х5.
Овие делови ги имам одкако е купен велосипедот крајот на сезоната 2008. Ова што досега е напишано е возено на неколку тури во Маврово (не повеќе од 5-6 тури) и стандардно возење низ скопје и на водно по асвалтот(ПОТЕНЦИРАМ БАЈКОТ НЕ Е КОРИСТЕН ЗА ДХ ИЛИ ТЕЖОК ОФРОУД).
Крајот на 2011 е правен поголем сервис при што се променети следниве работи:
Бандажи мавик моделот го заборавив, со двојни ѕидови(или дупли или како и да се викаат), само за диск кочници се.
Жици ДТ(или ДХ како беше произведувачот не се секавам) модел Чампион мислам дека беа (тие биле најдобри кај Лазе кога ги менував, цената им беше околу 50денари за жица)
Главини СРАМ-Х9
Заден менувач СРАМ-Х7
Кочници Еликсир ЦР хидраулични, со 203ки ротори, предната шепа е заменета со шета од КОДЕ5 кочница, се мислев да го менувам за да пробам ДХ возење ама отидов во странство на студии и никогаш не го пробав на спуст по планина, сега ми е касно.
Треба да се промени преносот што би изнесувало околу 3000 денари за да се добие од солидна категорија според последните цени.
Бајкот не е воопшто возен во 2012 и 2013 година бев на студии во странство, со деловите кои се напишани дека се променети се изминати помалку од 2500 километри.
Немам одредено цена па би замолил некој од поискусниве ако може да го процени би бил благодарен. Исто и ако има некој заинтересиран може да ме контактира по ПП.

C

cige

Гостин
Има некој купено кинеска ГоПро камера? Како е задоволен?
Ако има таков нека сподели линк од производот за и јас да си купам.

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Zarem ima kineska Go pro:confused:Mislis kukisteto izgleda isto kako sto se kopiive na ajfon odnadvor.a so poslab kvalitet ili pak nesto drugo.Ako izgleda isto a e kopija jas takvo nesto ne sum sretnal do sega

Inaku ako mislis za kopii odnosno konkurenti i Shimano ima svoja kamera pretstavena,a se naogaat i dosta kineski i toa odamna.Vo neptun gledav uste pred 2 godini moze i toa po dosta solidna cena.

П

Паган-др

Гостин
Познаник има sj4000 od aliexpress, многу квалитетни слики и клипови, единствена маана е што нема некој посебен стабилизатор па при тресење се приметува повеќе на клипот. Ама за 100 долари (сега мислам и некои попусти има) и те како се исплати.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.793
Поени од реакции
5.577
Имате доста солидна од Polaroid (самото име си говори за себе, правење апарати и камери им е примарна работа не експериментираат) моделот е CUBE минималистичка со пристојна слика и ХД резолуција. На рецензии и слични глупости се покажала одлично а цената и е минимална 99$, единствена мана и е што они не испорачуваат надвор од УСА. Па ако имате некој да ви ја донесе супер ако не другата опција е од ибеј да се купи каде што чини 129$+25$ шипинг.

Kajgana Shop

На врв Bottom