SuBZerO
Бигус Дикус
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 3.862
- Поени од реакции
- 4.814
Hmm..ne ocekuvav volku kratok odgovor...Obasni poveke.
Hmm..ne ocekuvav volku kratok odgovor...Obasni poveke.
Ме интересира нешто. Што мислиш за политиката на ИСИС? И дали имаш податоци или некоја информација, податок, за тоа како вашиот свет гледа кон таа нивна борба?.....
За ИДИШ веќе го изнесов својот став, но пак ќе кажам, или се хариџии(секта во исламот) или шпиуни.Ме интересира нешто. Што мислиш за политиката на ИСИС? И дали имаш податоци или некоја информација, податок, за тоа како вашиот свет гледа кон таа нивна борба?
Јас веќе сум храбар со тоа што дојдов овде во милион шпиуни да ти одговарам на прашања за Исламот.Omer ibn el-Hattab عمر بن الخطاب,
Čim je Omer r.a. primio islam, odmah je to javno obznanio, i počeo se boriti sa mušricima. Do tog vremena, muslimani ne samo da nisu smjeli javno klanjati pred kabom, nego nisu smjeli javno reći da su muslimani. Omer je bio prvi koji je to učinio. Borio se sa mušricima sve dok oni nisu popuštali i ostavljali muslimane na miru. Koliko god je bio strog prema muslimanima dok je bio u džahilijetu, toliko i još mnogo više je napadao mušrike kada je primio islam. O njegovoj hrabrosti dovoljno govori i to da je u vrijeme Hidžre, dok su ostali muslimani krišom izašli iz Meke, Omer r.a. je sa još dvojicom ashaba javno učinio Hidžru.
Драг пријателе @Hattab1, биди барем приближно храбар како оној чиј псевдоним го носиш и одговори ми на моите суштински прашања за Џеннетот и за нафтата. Не мора сите наеднаш, може и едно по едно.
Точно е дека не можам со ништо да го споредувам како што кажале Бухари и МуслимЧЈас веќе сум храбар со тоа што дојдов овде во милион шпиуни да ти одговарам на прашања за Исламот.
За џеннетот ти одговорив, дека не можеш со ништо од овој свет да го споредуваш, можеби би можел поопширно да одговорам ама не планирам, за други прашања можеби.
16,66.Vi imate pouku i u stoci: "Mi vam dajemo da iz utroba njenih mlijeko čisto pijete, koje nastaje od grizina u buragu i od krvi - ukusno onima koji ga piju.Има еден превид. За виното пишува дека ќе биде пријатно на оние кои ќе го пијат, но не пишува за млекото,
.
шпиуни?Јас веќе сум храбар со тоа што дојдов овде во милион шпиуни да ти одговарам на прашања за Исламот.
Глупо е да го поставуваш прашањето на кое го знаеш одговорот.Ме интересира нешто. Што мислиш за политиката на ИСИС? И дали имаш податоци или некоја информација, податок, за тоа како вашиот свет гледа кон таа нивна борба?
Znaci toa sto secat glavi i se slikaat so niv, gi vospituvaat svoite deca da igraat fudbal so otsecenite glavi, jadat srcinja pred kamera, masakriraat celi sela itn. spored tebe e somnitelno? E dobro be, daj pisi, kade gresat za da ne bidat sumljivi, zasto i jas celo vreme si vikav, ovie sumljivi se, namerno objavuvaat snimki i navlekuvaat bes, namesto fino lepo da se posvetat na aktivnostite da im bidat "pod radarot". Zaklucok, mora da se spiuni, iako odzata zborese deka mozelo da se i sektasi, taka zborele drugite Ali ok, oni neka se sektasi i spuini, bitno interesite vi se poklopuvaat, pa vo meguvreme, za nekoe vreme dur se smeni i "praenje na Toso i ebenje u mozok na ovie forumdjii i ostanat svet" retorikata, mozebi i ke ni pratis edno selfie od teritorijata na krvaviot kalifat.За ИДИШ веќе го изнесов својот став, но пак ќе кажам, или се хариџии(секта во исламот) или шпиуни.
Потезите кои ги прават се сомнителни во најмала рака, и најмногу му штетат на Исламот и муслиманите.
Толку од мене.
Ti kako hristijanin zosto ne izleses na protest i da soberes nekolku iljadnici tvoi sovernici i da ja osudis ubistvenata politika na amerikancite na evropjanite na irzraelite. Ako navistina hristijanstvoto propoveda mir zosto togas ne protestirate protiv gorenavedenite ubijci?zosto nema osuda od hristijanskite verski vodaci sirum svetot? A ako si go cital Hattab1 vo mnogu negovi repliki se ograduva od ISIL kako i site drugi muslimani na forumof i ja osuduvaat taa organizacija kriejki se pod bajrakot na islamot.Ako Islamot propoveda mir i se deklarira kako takva religija, i ako ISIL se otpadnici ili sekta, zosto nemase osuda od islamskite verski vodaci sirum svetot, i zosto ne vidovme ni eden sobir na Muslimanite, bilo kade vo svetot, so koj bi se dalo do znaenje deka ISIL ne moze da bide Islam? Ne deka, za drugi sitnici i nebitni raboti, ne znaele da se soberat.
.
Горенаведените убијци не истапуваат во име на нивната вера, и никаде не истакнуваат дека истапуваат во име на нивната религија.Ti kako hristijanin zosto ne izleses na protest i da soberes nekolku iljadnici tvoi sovernici i da ja osudis ubistvenata politika na amerikancite na evropjanite na irzraelite. Ako navistina hristijanstvoto propoveda mir zosto togas ne protestirate protiv gorenavedenite ubijci?zosto nema osuda od hristijanskite verski vodaci sirum svetot? A ako si go cital Hattab1 vo mnogu negovi repliki se ograduva od ISIL kako i site drugi muslimani na forumof i ja osuduvaat taa organizacija kriejki se pod bajrakot na islamot.
bez razlika dali istapuvaat ili ne onie se sledbenici na hristijanite, onie ziveeat vo hristijanski drzavi , bez razlika dali istapuvaat vo ime na nivnata religija ili nivnite drugi intersesi oni izvrsuvaat ubistva vo mnogu delovi od svetot .i toa e za osuda i treba site hristijanski verski vodaci da ja osuduat ovaa ubistvena retorika na zapadnite drzavi, koristejki ja nivnata voena mok, ubivajki gi onie poslabite.a za isis nie se izjanivme i ja osuduvame taa organizacija seto toa sto go pravi i sto vrsi nasilstvo ves naselenieto.Горенаведените убијци не истапуваат во име на нивната вера, и никаде не истакнуваат дека истапуваат во име на нивната религија.
За разлика од нив ИСИС, АлКаеда и сите оние кои ги подржувате со луѓе и пари, а кои прават, она што го гледаме, исклучиво истапуваат во име на верата и дури претендираат на ексклузивитет во тоа (калифот посебно). Инаку да не е така, вие би оделе ли во Сирија, би ги подржувале ли?
Зарем цената на нафтата има врска со Исламот?bez razlika dali istapuvaat ili ne onie se sledbenici na hristijanite, onie ziveeat vo hristijanski drzavi , bez razlika dali istapuvaat vo ime na nivnata religija ili nivnite drugi intersesi oni izvrsuvaat ubistva vo mnogu delovi od svetot .i toa e za osuda i treba site hristijanski verski vodaci da ja osuduat ovaa ubistvena retorika na zapadnite drzavi, koristejki ja nivnata voena mok, ubivajki gi onie poslabite.a za isis nie se izjanivme i ja osuduvame taa organizacija seto toa sto go pravi i sto vrsi nasilstvo ves naselenieto.
Сите владари се атеисти!!! Само парите се битни.bez razlika dali istapuvaat ili ne onie se sledbenici na hristijanite, onie ziveeat vo hristijanski drzavi , bez razlika dali istapuvaat vo ime na nivnata religija ili nivnite drugi intersesi oni izvrsuvaat ubistva vo mnogu delovi od svetot .i toa e za osuda i treba site hristijanski verski vodaci da ja osuduat ovaa ubistvena retorika na zapadnite drzavi, koristejki ja nivnata voena mok, ubivajki gi onie poslabite.a za isis nie se izjanivme i ja osuduvame taa organizacija seto toa sto go pravi i sto vrsi nasilstvo ves naselenieto.