Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
Што услуги може на Фајвер да се нудат бе луѓе?:) Ако знаеш веб дзиајн ќе го нудиш тоа. Ако имаш поим од СЕО и тоа можеш да го нудиш. АКо знаеш англиски можеш да бидеш virtual assistant или data entry worker. Ако знаеш да пишуваш малку од малку може да пишуваш текстови. Ако не ти е срам да се глупишра може да се сликаш со итнересни пораки цртежи или во костими...чепкајте по тие што се бест селерс и видете. Првите неколку месеци е многу тешко додека не тргне. Јас не би се согласил со членот пред мене и би ве советувал на почеток све да прифаќате и нека ви ја вадат душата (нормално ако сакате после да заработувате добри пари). Јас така почнав првите 2-3 мсеци тешко, сега речиси не можам да постигнам, често одбивам клиенти на некои не им ни враќа затоа што немам време...
И јас работам скоро 2 години, само чисто информативно ме интересира кој шо услуги нуди, нема да ви ја земам работата ако споделите шо работите :D јас пример работам со Adobe After Effects

Ај да споделам мои искуства :) пробав со фриленсер, одеск - не ми се допаѓа конкуренцијата. Индијците ја симнуваат цената до максимум, повеќето гледаат на квантитет, не на квалитет.
ПТЦ страни мразам. Сите тие рентани реферали и глупости, си направиле пресметка тие.
Пејдвертс дава големи реклами затоа што знае дека ако сакаш и утре пак да извадиш големи реклами мораш да реинвестираш поголем дел од нив. Тука имама неколку реферали и 7 долари вложено. Интересно е и заразно, ја обожавам страната. Наскоро планирам да вложам барем уште 40тина долари.
Кликсенс имаат интересни задачки. Некогаш наместо да ги решевам се зачитам во нешто и отиде денот :) Тука првиот ден само што се зачленив освоив на гридот 2.5$
Микроворкерс пробав, извадив еднаш 9, сега имам скоро уште толку - ама не е тоа за мене. Тасковите се банални и досадни, треба 300 мејла да имаш - плус што се прават курназ циганите од Бангладеш па не ти ги признаваат.
На Фајвер исто пробав. Имав 2 нарачки од еден од Непал, сакаше душата да ми ја извади за 4 долари. Првата ја средив, втората намерно му ја влечкав 10 дена затоа што постојано бараше поправки на банални работи. За третата го одбив, му реков дека ми се малку пари за работата. Ме праша колку сакам и демек не можел многу да си дозволи и никогаш не му вратив ништо. Еден друг исто сакаше да нарача, ама да го направиш сега одма. Трчам. И на овој не му одговорив ништо. Сега имам 23 нарачки од еден Американец. Срцка е. ми пише во 2 саат навечер пораки од типот: "Се надевам дека убаво спиеш, еве ти детални иструкции (ама баш детални) не се брзај не мора сите 23 во еден ден да ги завршиш, итн итн". Тој е презадоволен од брзината и квалитетот, јас од неговото однесување - сите среќни и задоволни. 23 гига и те како ќе ми го дигнат рејтингот, па ќе видиме како ќе иде понатаму :)
Заклучок, не матете работа со Азијати, сакаат да ве заебат :)

И ќе заборавев. Додека работев на microworkers сум се зачленила на некоја страна, qoinpro се вика. Тука не мора ништо да правите, после некое време од кога се регистрирате почнуваат да ви стигаат е-валути на сметка, и нешто ситно камата секој ден. Како штедилница на парички. Не очекувајте дека ќе се збогатите, најверојатно нема да извадите ни долар, ама барем ништо не работите. Ама баш ништо. (Може само реферали да собирате)
Само да го надополнам твојот пост,за коинпро,многу малку дава.Разбирам ништо не работиш на неа ама има подобра од неа за ништо не работење,еве оваа - http://moonbit.co.in/?ref=faa511921083 Единствено што треба да направиш е еднаш неделно,во недела да притисниш - claim your reward. И тоа е тоа,јас обично вадам по околу 90 до 100 илјади satoshi неделно.Не е многу,но,како што рече и ти,ништо не правиш,само гледај реферијали да бериш,оти земаш од реферијалите околу 25% од нивната заработка.

И јас работам скоро 2 години, само чисто информативно ме интересира кој шо услуги нуди, нема да ви ја земам работата ако споделите шо работите :D јас пример работам со Adobe After Effects
Јас кажав неколку пати па сега да не испадне дека терам некого да го работи истото :-) Пишувам текстови. Веројатно има по 50 нови гигови секој ден што ја нудат истата работа. Единствена грешка (барем за мене) е што акаунтот го направив со македонско знаменце пошто 90% од тие што пишуваат на фајвер не се од америка а повеќето од нив имаат ставено американско знаме...ама нема везе барем не лажам од кај сум :-)

Јас кажав неколку пати па сега да не испадне дека терам некого да го работи истото :) Пишувам текстови. Веројатно има по 50 нови гигови секој ден што ја нудат истата работа. Единствена грешка (барем за мене) е што акаунтот го направив со македонско знаменце пошто 90% од тие што пишуваат на фајвер не се од америка а повеќето од нив имаат ставено американско знаме...ама нема везе барем не лажам од кај сум :)
Мислам дека не менва многу знаменцето ако си добар во то шо го работиш :)

Мислам дека не менва многу знаменцето ако си добар во то шо го работиш :)
Па ова е специфично. Ако имаш некој што нуди пишување текст на англиски и едниот е од америка а другиот од македонија кој ќе го избереш попрво? Мада веќе рејтингот ми е голем па немам гајле.

Ovie 2 strani gi napustiv od pred nekoe vreme...za 0,015 na den ...:( Yes da se stari i etalbirani , kako i gtplanet i sl.ama ednostavno ne se isplati...dodeka ojoo e isto taka star i etabliran i me isplaka redovno a dava 0,15 samo od klikovi, plus minute stuff i sl. NA sekoe novo logirnaje dava po nekoja nova reklama , moze da otidat i preku 80 na den i ima preku 6 milioni clenovi...mene mi e omilen i zatoa mu pravam reklama cesto :cuc: http://wad.ojooo.com/register.php?ref=kralmortal[DOUBLEPOST=1414857074][/DOUBLEPOST]Ima i novi so ne taka golemi reklami po 0,1 i sl...ovoj e nov a ima i dosta payment proofs na forumot, davase (mislam se uste) premium membership za novite clenovi, plus mekoj dolar na balansot. Ima 4 reklami od 0,01 i 12 od 0,002 Za Premium nivo
http://www.ptcrewards.com/?ref=kralmortal[DOUBLEPOST=1414857597][/DOUBLEPOST]I za kraj 3d , za nekoja nedela prefrli 22 k clenovi, samata skripta govori deka se raboti za ambiciozen sajt. http://www.3dclix.com/?ref=kralmortal
Sakav da kazam ne se site novi sajtovi scum :D
Да мала е заработката но со добра стратегија (а тоа е добивање на реферали) може многу солидна сума да се добие! А за ojooo знам дека е добра и јас мислам исто но во последно сите се жалат дека не исплаќа на време. Ти се има случено тебе?

Само да го надополнам твојот пост,за коинпро,многу малку дава.Разбирам ништо не работиш на неа ама има подобра од неа за ништо не работење,еве оваа - http://moonbit.co.in/?ref=faa511921083 Единствено што треба да направиш е еднаш неделно,во недела да притисниш - claim your reward. И тоа е тоа,јас обично вадам по околу 90 до 100 илјади satoshi неделно.Не е многу,но,како што рече и ти,ништо не правиш,само гледај реферијали да бериш,оти земаш од реферијалите околу 25% од нивната заработка.

Aaaa, знам, си кликам кога можам, ама си ветив дека со ниткоини нема да се замарам, не вредат

А за фајвер, имам гигови за се и сешто, преводи, дата ентри, виртуал асистент, нешто ситно програмирање, подучување...
И не, не се согласувам со членот што пишал да прифаќаш било што. 5 дена да си го мачиш мозокот за 4 долари - не иде. Подобро реклами ќе кликам барем мозокот ми е одморен.

Aaaa, знам, си кликам кога можам, ама си ветив дека со ниткоини нема да се замарам, не вредат

А за фајвер, имам гигови за се и сешто, преводи, дата ентри, виртуал асистент, нешто ситно програмирање, подучување...
И не, не се согласувам со членот што пишал да прифаќаш било што. 5 дена да си го мачиш мозокот за 4 долари - не иде. Подобро реклами ќе кликам барем мозокот ми е одморен.
Jesika rabit, ti si cura neli??

Еј не реков 5 дена:-) Мојот принцип е 5 долари (т.е.4 долари толку добиваш од фајвер после нивната провизија) за максимум два саати работа (на почеток).

Еј не реков 5 дена:) Мојот принцип е 5 долари (т.е.4 долари толку добиваш од фајвер после нивната провизија) за максимум два саати работа (на почеток).
Така се согласувам, ама јас на првиот гиг изгубив цел ден, вториот беше договорот да биде за побрзо, поедноставно, ама после се предомисли дечкото и на крај пак излезе цел ден, плус 5 пати бараше исправки. Затоа третиот пат го одбив, нема да црнчам за 4 долари. Сега ми е супер, па ќе видиме :)

Така се согласувам, ама јас на првиот гиг изгубив цел ден, вториот беше договорот да биде за побрзо, поедноставно, ама после се предомисли дечкото и на крај пак излезе цел ден, плус 5 пати бараше исправки. Затоа третиот пат го одбив, нема да црнчам за 4 долари. Сега ми е супер, па ќе видиме :)
Не не цел ден е лудост. Има секакви луѓе ама 90% се љубезни и полни со разбирање :-)

Шо е ова финтата со GlobAllShare, гледам сите нудат реферали со тоа заработувале, има некој тука да каже шо е финтата и дали стварно има исплати ?

Jas mislam deka ova najdobriot nacin za zarabotka na internet, potrebna e samo mala reinvesticija, ona shto ke go zarabotite da go vlozite povtorno napravete dovolen broj na BAP poeni i potoa samo uzivajte gledajki kako raste vashiot BALANS! Procitajte go blogot za podetalni innformacii http://bestptcsites22.blogspot.com/…/earn-money-with-paidve… Ke vi bidat od korist i slednive videa http://youtu.be/jAoIC8EAFKw
https://www.youtube.com/watch?v=BxZCCNi2JRs
BUJRUM••► Ref Link: https://www.paidverts.com/ref/dojcino23

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom