Зошто алкохолот е легален?

• Креатор на темата Креатор на темата sneui
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам зошто е легален ама споредбава твоја со екстази и лсд ти е малку глупа. Побрзо и полошо ќе забегаш од дроги отколку од алкохол. И да , бегајте од хемијава , лоша е стварно. Посебно во Македонија каде ти даваат мешани секакви срања и глупости , ретко ретко скоро немогуче да добијаш нешто поквалитетно, освен ако имаш добар извор...Но и на тие фаци немојш да им вервиш, така да , заеби вакви работи. Како и да е , понастрана од хемијава ,измешана со 300 глупости ,е од то ќе забегаш уште повеќе.
Пивкај си алкохол по некоја чашка и се ќе е океј :) Не си го мами умот со хемииве.

Моја логика: Кога ќе се вратам дома после напорен ден на работа, сакам да се напијам две чаши вино и да се опуштам пред тв.Некако не се осеќам фит за хорс или асид.
Тоа што има алкохоличари во светот воопшто не ме допира.

На ЛСД и на екстаза, не е изводливо, не е замисливо, надвор од овој свет е насилство кон друг човек.

Ова се значи релаксирачки, љубовни дроги. Да го голтаме тоа наместо витамини, сите ќе се сакаме така.

Не знам зошто е легален ама споредбава твоја со екстази и лсд ти е малку глупа. Побрзо и полошо ќе забегаш од дроги отколку од алкохол. И да , бегајте од хемијава , лоша е стварно. Посебно во Македонија каде ти даваат мешани секакви срања и глупости , ретко ретко скоро немогуче да добијаш нешто поквалитетно, освен ако имаш добар извор...Но и на тие фаци немојш да им вервиш, така да , заеби вакви работи. Како и да е , понастрана од хемијава ,измешана со 300 глупости ,е од то ќе забегаш уште повеќе.
Не малку, многу е глупа. Бегајте деца од дрогите, бегајте од таа хемија, пуста да остане, може да полудите или недај боже да умрете. Незнаете што се нема во тие екстази...drugs are bad....[DOUBLEPOST=1414897676][/DOUBLEPOST]
Ова се значи релаксирачки, љубовни дроги. Да го голтаме тоа наместо витамини, сите ќе се сакаме така.
Никако, подалеку од дрогите...drugs are bad....пијте си витамини, кажаа на телевизија, а еве и у весник пишува дека биле здрави и за спортисти...

Не малку, многу е глупа. Бегајте деца од дрогите, бегајте од таа хемија, пуста да остане, може да полудите или недај боже да умрете. Незнаете што се нема во тие екстази...drugs are bad....[DOUBLEPOST=1414897676][/DOUBLEPOST]
Никако, подалеку од дрогите...drugs are bad....пијте си витамини, кажаа на телевизија, а еве и у весник пишува дека биле здрави и за спортисти...
Јас си го кажав своето мислење , така? Како сакаш бе другар , твој избор. Верувај , не пишам онака колку ради реда , запознаен сум со работиве. Заеби ти не е штетно , помалку е , исто е . Двете се штетни ако гледаме така. Али оваа хемијава е стварно многу многу по опасна.

зошто да не е ? премногу луге пијат, индустријата е огромна и лесно се произведува

Моја логика: Кога ќе се вратам дома после напорен ден на работа, сакам да се напијам две чаши вино и да се опуштам пред тв.Некако не се осеќам фит за хорс или асид.
Тоа што има алкохоличари во светот воопшто не ме допира.
Се разбира, виното опушта, здраво е, легално, добро за срцето, како викаа старите баби на село, обравчињата сине румени ќе ти ги направи...каков хорс или недај боже асид, тоа се ѓаолски работи, отрови, ако земеш еднаш готово, ќе се навлечеш сигурно и ти нема спас, ќе се предозираш и ќе умреш....drugs are bad....[DOUBLEPOST=1414898142][/DOUBLEPOST]
Јас си го кажав своето мислење , така? Како сакаш бе другар , твој избор. Верувај , не пишам онака колку ради реда , запознаен сум со работиве. Заеби ти не е штетно , помалку е , исто е . Двете се штетни ако гледаме така. Али оваа хемијава е стварно многу многу по опасна.
Алкохолот не е хемија? Знаеш дека ЛСД природно се создава на ергот, габа која расте на оризот? Инаку знам дека дрогите се многу, многу, многу поопасни, зарем е можно да не се, кога ете сите велат дека се....drugs are bad....

Последно уредено:
Се разбира, виното опушта, здраво е, легално, добро за срцето, како викаа старите баби на село, обравчињата сине румени ќе ти ги направи...каков хорс или недај боже асид, тоа се ѓаолски работи, отрови, ако земеш еднаш готово, ќе се навлечеш сигурно и ти нема спас, ќе се предозираш и ќе умреш....drugs are bad....[DOUBLEPOST=1414898142][/DOUBLEPOST]
Алкохолот не е хемија? Знаеш дека ЛСД приородно се создава на ергот, габа која расте на оризот? Инаку знам дека дрогите се многу, многу, многу поопасни, зарем е можно да не се, кога ете сите велат дека се....drugs are bad....

Едноставно човече, повеќе луѓе преферираат вино пред спиење, него пукање во вена.

Алкохолот не е хемија? Знаеш дека ЛСД природно се создава на ергот, габа која расте на оризот? Инаку знам дека дрогите се многу, многу, многу поопасни, зарем е можно да не се, кога ете сите велат дека се....drugs are bad....
Хемија , синтетика , срање измешано со 300 други глупости... Играј табла бе другар , немам ништо против. Само пази , дури не е касно :)

Едноставно човече, повеќе луѓе преферираат вино пред спиење, него пукање во вена.
Знам бе никој неќе игли, се плашат од нив....drugs are bad...
Хемија , синтетика , срање измешано со 300 други глупости... Играј табла бе другар , немам ништо против. Само пази , дури не е касно :)
После ова што го прочитав на темава давам чесен пионирски збор дека само алкохол ќе пијам, ова другиве срања никако, ни у сон. Не сум будала да умрам млад кога можам да си умрам здрав и стар од природна смрт...drugs are bad....

@sneui
Џони, мислам стварно еј... 7 страни темава, само за бомбони и алкохол да се праело муабет. Јас на пример, не знам зошто травата е забранета!? Абе златна билка, од бога дадена.
Да била штетна травата, немало госпо да ни ја даде. Тоа е божја волја. А ние одиме против божја волја, ја забрануваме. Каков алкохол, какви глупости. Земеш трава тука, да пафнеш, да пораснеш.

@sneui
Џони, мислам стварно еј... 7 страни темава, само за бомбони и алкохол да се праело муабет. Јас на пример, не знам зошто травата е забранета!? Абе златна билка, од бога дадена.
Да била штетна травата, немало госпо да ни ја даде. Тоа е божја волја. А ние одиме против божја волја, ја забрануваме. Каков алкохол, какви глупости. Земеш трава тука, да пафнеш, да пораснеш.

Ајде сега вака да се разбериме дур сум под дејство на алкохол(тогаш сум потолерантен).
Како прво ти мешаш пиење на алкохол со алкохоличари, пиење на алкохол пред/после/со јадење(зависит кој алкохол) е ЗДРАВО за твојот организам, додека конзумирање на трева/екстаза/LSD НЕ Е ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ ЗДРАВО.

>Скоро сите што искачаат за викенди конзумираат алкохол на секое искачање. Ретко кој искача трезен. Сите тие се зависници од алкохол. Журки и да сакаш за екстази нема секоја недела. Ретко кој конзумира повеќе од еднаш месечно екстази.

Значит овде заклучуваме дека ти очигледно никогаш си немал контакт со човек што е зависен од алкохол тој човек се нарекува алкохоличар, алкохоличар е чоек шо сабајле со кафе пиет алкохол, под дејство на алкохол е цел ден додека не легнит да спиет, ако пиеш 2 дена во неделата НЕ СИ алкохоличар и не си ЗАВИСЕН.
Сега да претпоставиме дека имаш 12-18 години затоа што уште не сваќаш дека сите "излегуваат" за викенди затоа што "така рекол царот", сакет да ебет/бидет ебани или едноставно е "шема".Излегуваат на места каде што има многу гласна музика, така што немаш шанса да комуницираш со некоја личност, сега следува најинтересното :"никој при нормална психичка состојба не може да седи во преполна просторија со екстремно гласна музика цели 2-3-4-5-6 сати,
затоа луѓето бараат начин на кој можат да манипулираат со нивниот "ум" НАЈДОСТАПЕН и НАЈЕВТИН начин е алкохолот, истиот му дава лажна самодоверба со која можат секој викенд да издржат по 2-3-4-5 сати во загушлива/одвратна просторија.
Сега заклучуваме дека доколку имаш пробано екстаза и дека доколку си свесен дека имаш опција : или да пиеш 2 саати пред да излезиш за викенд и да пиеш дури си излезен или да мавниш 1 чавче ракија и 1 екстаза и да си поминиш дури подобро.Со ова заклучуваме дека екстазата е позависна, исто така заклучуваме дека од овој момент на местото на алкохол ке конзумираме екстази(во зависност од твојот начин на живот 1 или 2 пати неделно или секој ден)
Исто така знаеме дека доколку сме конзумирале екстази многу е поголем бројот на проблеми и тепачки во нашето друштво и во нашиот живот.

>Почиста дрога од ЛСД здравје, нема.

Овде заклучуваме дека си многу неинтелегентен, ни даваш линк од википедија за LSD и болдираш 2 реченици кој укажуваат дека не е дрога од која настанува зависност и не предизвикува голема штета на мозокот, а во меѓувреме игнорираш цели 9 поглавја/chapters на истата страна кои окажуваат дека е очигледно многу штетна дрога.

>Инаку на ЛСД се сеќаваш на се. Интересно, мое искуство два пати со претерано пиење на алкохол заврши со комплетно заборавање на се што се дешавало ноќта. Зошто тогаш на ЛСД не се губи меморијата а на алкохол се губи.

Ова е многу интересен дел, јас имам само еден познаник кој има конзумрано L S D човек со кој сум го поминал цело детство а денес се сеќава на мене и на таткоми само како личности од неговото минато, не памети случки.Јас баш би сакал да контактирам со интелектуален човек шо конзумирал чист изработен L S D штета шо уште немам запознаено таков.

На крај доаѓаме до заклучок дека фраерот во гимназијата те ограбил и наместо трева ти дал магдонос мешан со тутун, наместо екстаза ти дал парацетамол или наместо кокаин ти издробил витамин C, доаѓаме до закучок дека секој нормален и ментално пореметен кој имал контакт со алкохоличар, корисник на екстази или LSD сваќа дека ти тресиш глупости кој се прилично уникатни.
Единствено нешто шо се согласувам со тебе е дека хероин и кокаин се ставаат во група на "тешки дроги".
Извини за граматички грешки Македонски не ми е мајчин.

Последно уредено од модератор:
Ајде сега вака да се разбериме дур сум под дејство на алкохол(тогаш сум потолерантен).
Како прво ти мешаш пиење на алкохол со алкохоличари, пиење на алкохол пред/после/со јадење(зависит кој алкохол) е ЗДРАВО за твојот организам, додека конзумирање на трева/екстаза/LSD НЕ Е ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ ЗДРАВО.

>Скоро сите што искачаат за викенди конзумираат алкохол на секое искачање. Ретко кој искача трезен. Сите тие се зависници од алкохол. Журки и да сакаш за екстази нема секоја недела. Ретко кој конзумира повеќе од еднаш месечно екстази.

Значит овде заклучуваме дека ти очигледно никогаш си немал контакт со човек што е зависен од алкохол тој човек се нарекува алкохоличар, алкохоличар е чоек шо сабајле со кафе сабајле пиет алкохол, под дејство на алкохол е цел ден додека не легнит да спиет, ако пиеш 2 дена во неделата НЕ СИ алкохоличар и не си ЗАВИСЕН.
Овде заклучуваме дека имаш 12-18 години затоа што уште не сваќаш дека сите "излегуваат" за викенди затоа што "така рекол царот" или едноставно е "шема".Излегуваат на места каде што има многу гласна музика, така што немаш шанса да комуницираш со некоја личност, сега следува најинтересното :"никој при нормална психичка состојба не може да седи во преполна просторија со екстремно гласна музика цели 2-3-4-5-6 сати,
затоа луѓето бараат начин на кој можат да манипулираат со нивниот "ум" НАЈДОСТАПЕН и НАЈЕВТИН начин е алкохолот, истиот му дава лажна самодоверба со која можат секој викенд да издржат по 2-3-4-5 сати во загушлива/одвратна просторија.
Сега заклучуваме дека доколку имаш пробано екстаза и дека доколку си свесен дека имаш опција : или да пиеш 2 саати пред да излезиш за викенд и да пиеш дури си излезен или да мавниш 1 чавче ракија и 1 екстаза и да си поминиш дури подобро.Со ова заклучуваме дека екстазата е позависна, исто така заклучуваме дека од овој момент на местото на алкохол ке конзумираме екстази(во зависност од твојот начин на живот 1 или 2 пати неделно или секој ден)
Исто така знаеме дека доколку сме конзумирале екстази многу е поголем бројот на проблеми и тепачки во нашето друштво и во нашиот живот.

>Почиста дрога од ЛСД здравје, нема.

Овде заклучуваме дека си многу неинтелегентен, ни даваш линк од википедија за LSD и болдираш 2 реченици кој укажуваат дека не е дрога од која настанува зависност и не предизвикува голема штета на мозокот, а во меѓувреме игнорираш цели 9 поглавја/chapters на истата страна кои окажуваат дека е очигледно многу штетна дрога.

>Инаку на ЛСД се сеќаваш на се. Интересно, мое искуство два пати со претерано пиење на алкохол заврши со комплетно заборавање на се што се дешавало ноќта. Зошто тогаш на ЛСД не се губи меморијата а на алкохол се губи.

Ова е многу интересен дел, јас имам само еден познаник кој има конзумрано L S D човек со кој сум го поминал цело детство а денес се сеќава на мене и на таткоми само како личности од неговото минато, не памети случки.Јас баш би сакал да контактирам со интелектуален човек шо конзумирал чист изработен L S D штета шо уште немам запознаено таков.

На крај доаѓаме до заклучок дека фраерот во гимназијата те ограбил и наместо трева ти дал магдонос мешан со тутун, а наместо екстаза ти издробил парацетамол, доаѓаме до закучок дека секој нормален и ментално пореметен кој имал контакт со алкохоличар, корисник на екстази или LSD сваќа дека ти тресиш глупости кој се прилично уникатни.
Единствено нешто шо се согласувам со тебе е дека хероин и кокаин се ставаат во група на "тешки дроги".
Извини за граматички решки Македонски не ми е мајчин.
Заклучоциве ти се урнебес, како дојде до нив јас незнам, веројатно алкохолизиран :)
Еве ги четирите хемиски(преку невротрансмитери) ефекти на алкохолот:
1. Релаксира, како механизмот на бензодиазепамите, што му доаѓа исто како да си лапнал едно дијазепамче.
2. Енергизира, преку допаминот, слично како кокаинот(се разбира лачењето на допаманиот е во помала количина). Зголемено лачење на серотонин, слично како прозак(антидепресив) да си лапнал.
3. Ги вклучува на одредено ниво истите механизми како хероинот(самодоверба - you can take on the world)
4. Анестезира како барбитуратите, ако земеш премногу не се сеќаваш на ништо, може да настане прекин на дишењето и смрт.
Го имаш видеото доле десно http://www.bbc.com/news/uk-11660210
Значи ти доаѓа како четири типа на дрога да си лапнал кога се пијанчиш :ROFLMAO:

Alkoholot vo umereni kolicini ne e steten. Odredeni drogi seuste se koristat u medicinata vo lekovi. Iako sum cital deka Marihuanata moze da pomogne pri lekuvanje za rak i Diabetes, nema nikakva sansa da se legalizira. Zasto? Zatoa sto poveketo mladi toa ke go zloupotrebuvaat, i poradi sto mnogu kompanii za lekarstva ke se zatvorat. Kako na primer kompanijata Novonordisk za insulin ima ogromno vrabotuvanje ako se zatvori togas mnogu semejstva ke ostanat na ulica.
Posto neli marihuanata bi mozela da go lekuva diabetesot. Poradi vakvi pricini nema sansi da se legalizira.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom