Ајде сега вака да се разбериме дур сум под дејство на алкохол(тогаш сум потолерантен).
Како прво ти мешаш пиење на алкохол со алкохоличари, пиење на алкохол пред/после/со јадење(зависит кој алкохол) е ЗДРАВО за твојот организам, додека конзумирање на трева/екстаза/LSD НЕ Е ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ ЗДРАВО.
>Скоро сите што искачаат за викенди конзумираат алкохол на секое искачање. Ретко кој искача трезен. Сите тие се зависници од алкохол. Журки и да сакаш за екстази нема секоја недела. Ретко кој конзумира повеќе од еднаш месечно екстази.
Значит овде заклучуваме дека ти очигледно никогаш си немал контакт со човек што е зависен од алкохол тој човек се нарекува алкохоличар, алкохоличар е чоек шо сабајле со кафе сабајле пиет алкохол, под дејство на алкохол е цел ден додека не легнит да спиет, ако пиеш 2 дена во неделата НЕ СИ алкохоличар и не си ЗАВИСЕН.
Овде заклучуваме дека имаш 12-18 години затоа што уште не сваќаш дека сите "излегуваат" за викенди затоа што "така рекол царот" или едноставно е "шема".Излегуваат на места каде што има многу гласна музика, така што немаш шанса да комуницираш со некоја личност, сега следува најинтересното :"никој при нормална психичка состојба не може да седи во преполна просторија со екстремно гласна музика цели 2-3-4-5-6 сати,
затоа луѓето бараат начин на кој можат да манипулираат со нивниот "ум" НАЈДОСТАПЕН и НАЈЕВТИН начин е алкохолот, истиот му дава лажна самодоверба со која можат секој викенд да издржат по 2-3-4-5 сати во загушлива/одвратна просторија.
Сега заклучуваме дека доколку имаш пробано екстаза и дека доколку си свесен дека имаш опција : или да пиеш 2 саати пред да излезиш за викенд и да пиеш дури си излезен или да мавниш 1 чавче ракија и 1 екстаза и да си поминиш дури подобро.Со ова заклучуваме дека екстазата е позависна, исто така заклучуваме дека од овој момент на местото на алкохол ке конзумираме екстази(во зависност од твојот начин на живот 1 или 2 пати неделно или секој ден)
Исто така знаеме дека доколку сме конзумирале екстази многу е поголем бројот на проблеми и тепачки во нашето друштво и во нашиот живот.
>Почиста дрога од ЛСД здравје, нема.
Овде заклучуваме дека си многу неинтелегентен, ни даваш линк од википедија за LSD и болдираш 2 реченици кој укажуваат дека не е дрога од која настанува зависност и не предизвикува голема штета на мозокот, а во меѓувреме игнорираш цели 9 поглавја/chapters на истата страна кои окажуваат дека е очигледно многу штетна дрога.
>Инаку на ЛСД се сеќаваш на се. Интересно, мое искуство два пати со претерано пиење на алкохол заврши со комплетно заборавање на се што се дешавало ноќта. Зошто тогаш на ЛСД не се губи меморијата а на алкохол се губи.
Ова е многу интересен дел, јас имам само еден познаник кој има конзумрано L S D човек со кој сум го поминал цело детство а денес се сеќава на мене и на таткоми само како личности од неговото минато, не памети случки.Јас баш би сакал да контактирам со интелектуален човек шо конзумирал чист изработен L S D штета шо уште немам запознаено таков.
На крај доаѓаме до заклучок дека фраерот во гимназијата те ограбил и наместо трева ти дал магдонос мешан со тутун, а наместо екстаза ти издробил парацетамол, доаѓаме до закучок дека секој нормален и ментално пореметен кој имал контакт со алкохоличар, корисник на екстази или LSD сваќа дека ти тресиш глупости кој се прилично уникатни.
Единствено нешто шо се согласувам со тебе е дека хероин и кокаин се ставаат во група на "тешки дроги".
Извини за граматички решки Македонски не ми е мајчин.