K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    590

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ќе тепа Мејведер ? :icon_mrgr:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
мејведер си тепа комотно, мислам дека 2 рунди беше во предност, многу ми се спие да обрнам повеќе внимание ама мислам дека не беше баш добар оваа борба, паднат ми е некако во форма, а и гледам 37 ги начукал години, го стигнува староста и него, од друга страна Кан победи прилично лесно, можеби требаше финиш али то е то, јака борба :)
се шушка Кан-Пакиао дуел, интересно пошо кан е risiing star само шо брадата му е слаба, лесно може да јаде нокаут, а Пакиао е познат по тој агресивен напад
едвај чекам за следните борби кога ќе се најават :)
fuck the klitchko's and their weak opponents who can't counter a jab based gameplan

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
се очекуваше неговата одлука, го фатија повторно на допинг а тестостерон терапијата ја забранија кај сите спортисте во америка и пошироко, се знаеше дека кога тогаш ќе го фатат а него му требаше за здравјето негово.
интересен лик во последниве 4 години на ММА сцената, сега може во WWE да оди и да се млати таму :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
се очекуваше неговата одлука, го фатија повторно на допинг а тестостерон терапијата ја забранија кај сите спортисте во америка и пошироко, се знаеше дека кога тогаш ќе го фатат а него му требаше за здравјето негово.
интересен лик во последниве 4 години на ММА сцената, сега може во WWE да оди и да се млати таму :)
А и не би се зачудил за некоја година да се врати пак од нигде никаде за некој блокбастер меч

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Дечки дали има некој што тренира Hapkido кај нас ?

red baron

sad but true
Член од
3 ноември 2012
Мислења
960
Поени од реакции
825
На шести септември оваа година Владимир Кличко ќе ги брани титулите во битка со главниот претендент - бугаринот Кубрат Пулев.

Пресконференцијата

Интересно е дека Кличко одбива допинг тест пред средбата на рингот.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
РОНДА И ВАЈДМАН ДОМИНАНТНИ; ОСТАНУВААТ ПОЈАСИТЕ ВО САД

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ронда одлична, Вајдман ме разочара. Мачида далеку од стара форма и пак му пружи јак отпор на Вајдман и да беше малку поинтелигентен може и ќе тепаше.

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Не сум запознаен со овие вештини, но би сакал да се запознаам со најдобрата за самоодбрана.
Што би препорачале ?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Vo zavisnost od godinite, ako si vo dobra fizicka sostojba i da si vaka prilicno elasticen probaj kik boks/thai boks ako si 25+ god probaj jiu jitsu.
Se vo zavisnost sho imas plan da pravis so boreckite vestini.

UncleSam

Будока
Член од
23 јануари 2011
Мислења
269
Поени од реакции
509
Не сум запознаен со овие вештини, но би сакал да се запознаам со најдобрата за самоодбрана.
Што би препорачале ?
Погрешно прашање на погрешно место. Секој ќе ти каже да ја вежбаш неговата вештина/спорт, затоа што нели е „најдобра“. Разгледај што има кај нас, и почни со тоа што највеќе ти се допаѓа и мислиш дека би ти било најкорисно.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Погрешно прашање на погрешно место. Секој ќе ти каже да ја вежбаш неговата вештина/спорт, затоа што нели е „најдобра“. Разгледај што има кај нас, и почни со тоа што највеќе ти се допаѓа и мислиш дека би ти било најкорисно.
Не ми се свиѓаат тие муабети дека секој ќе ти ја предложи "неговата" вештина, што стана со оние искрени одговори на едноставни прашања.
Баш пред некој ден гледав на една тв емисија за џиу џитсу во МК, истиот муабет и таму се правеше.(n)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.382
Поени од реакции
18.525
Не ми се свиѓаат тие муабети дека секој ќе ти ја предложи "неговата" вештина, што стана со оние искрени одговори на едноставни прашања.
Баш пред некој ден гледав на една тв емисија за џиу џитсу во МК, истиот муабет и таму се правеше.(n)
Ја би ти рекол бокс,иако никад не сум тренирал тоа.Од сите тепачки глеани до сеа у живот,освен удари со раце друга вештина не сум видел некој да употреби.за кик бокс,теквондо свен ако не си ептен професионалец нога нема да успееш да удриш,џуи џитсуто се фокусира на земја борење а во реалност така само ќе се наместиш за рогање.
Џудото и каратето се корисни,ако ти звучи интересно тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom