Фан клуб:Вардар!

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
@ziko bt има ли вистина во шпекулациите дека Печале му фрлил око на @RedBlack и решил да го доведе годинава во Пелистер како замена за Радисављевиќ? :icon_mrgr:
@RedBlack беше на проба во КК Гоце Делчев од Штип, но сепак се решиле да го ангажираат Стефан Крстевски пред него :confused: Кардинална грешка на Штипјани според мене...
Da ti kazam kardinalna greska napravija posle vecerva sto ja gleav utakmicata so Sokoli :D

Член од
28 ноември 2011
Мислења
148
Поени од реакции
161
Деца не аздисувајте :drk: , на 7 дена пред сезона овие лудиве лига укиниваат. изгледа ќе сме во 2ра лига север ние. можно е прво коло Вардар против Вардар. изгледа и овие лисици ќе се откажат од прва лига и ќе ги вратат во 2ра па така да ќе ни биде тежок патот за влез во 1 лига. Напомена без разлика кој Вардар да влезе еден да влезе дал Вардар апаве дал Вардар сеедно догодина ќе сме сите еден клуб. Ваквиот развој на настаните како што разбрав е поради тоа што баскет струмица и незнам уште кој, дал марфил прилеп дал друг неразбрав баш се откажале од трета лига и немало тимови таму.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.755
Уште лани имаше предлог да се спојат и двете лиги и онака неможат да се соберат доволно екипи за трета лига. Хаос е ситуацијава во кошаркава, има 6-7 озбилни тимови во прва лига, уште 2-3 што личат на тимови во цела Македонија, другото е се башибозук, кој како сака си пријавува клубови :pos:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.755

НАЈВЕРОЈАТНО, идната недела ќе го одиграме првиот меч во третата лига.
Колово сме слободни, бидејќи Струмичани го откажаа учеството во лигата.
Првиот меч НАЈВЕРОЈАТНО ќе ни биде против Ангели и ќе се игра во новата сала кај основото Невена Георгиевска - Дуња во Кисела Вода.

Ќе има гостување од страна на Комбат.
п.с. конечно после милион години ќе имам прилика еден меч на Вардар (во било кој спорт) да го наречам дека се играл на ДОМАШЕН ТЕРЕН :icon_mrgr:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.755
Официјално, дебито во трета лига Вардар ќе го има утре :)

КК Ангели-КК ВАРДАР сабота (01.11) од 13 и 20 часот во салата Независна Македонија која се наоѓа во училиштето Невена Георгиевска Дуња во Кисела Вода.

Саатницава е бутни ме да кинисам :icon_mrgr:

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Официјално, дебито во трета лига Вардар ќе го има утре :)

КК Ангели-КК ВАРДАР сабота (01.11) од 13 и 20 часот во салата Независна Македонија која се наоѓа во училиштето Невена Георгиевска Дуња во Кисела Вода.

Саатницава е бутни ме да кинисам :icon_mrgr:
Ќе идеш да глеаш? :icon_mrgr:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.755
Изгубивме и во трета лига :giggle:

Ангели-Вардар 69-67 (мислам дека вака заврши)!

Влагаме во сала, ја гледам екипава и сфаќам дека ниеден од играчите не познавам, освен Бранче Андриевски тренерот на Апаве (и во претходните години на Вардар). Другиве беа некои дечки на возраст меѓу 20 и 25 години, којзнае од каде ги собрале. Имаше тук-таму некои што се гледаше дека некогаш во животот тренирале кошарка, другото... :D
Слична ситуација и во составот на Ангели, со тоа што они бар имаа неколку повисоки играчи и само поради тоа го добија мечот.
Плус кај ив познавав двајца, бидејќи се од моја населба и играат баскет во маало :icon_mrgr:
Како почна утакмицата, тоа беше нешто невидено.
За 5 минути резултатот беше 2-2, а секој напад завршуваше со стартни чекори, со дупли, па идат во контра им паѓа топката од раце, којзнае од кога не сум се смеел вака. Врвот беше кога Бранче шутна тројка и толку лошо промаши што од смеење успеав да си ја бапнал главата од бетонот на трибините и уште ми се врти, у пичку материну...

Во Вардар имаше еден поединец кој играше буквално сам денеска.
Од вкупно 67 поени, он даде 35 или 37.
Играше со број 10, и така малце ми личеше на некој кошаркар, ама не ми текнува на кој. Буквално сам играше во Вардар во првиот дел и постигна 26 поени уште во првите 20 минути.
Вардар се одлепи на 2-9, ама после кај нив се разигра веројатно нивниот најдобар играч, имаше брза промена на топката, брзо движење, ама другите во екипата не можеа да ги искористат неговите додавања.
Нема што многу да додадам, али мечот беше тесен со тоа што Вардар водеше во целиот прв дел и на полувреме отидовме со поен предност.
Третата четвртина беше израмнета со тоа што Ангели почнуваа да го удвојуваат нашиот најдобар играч и затоа многу слабо ни одеше реализацијата.
Судењето беше очајно и во голема мера затоа ја загубивме утакмицата.
Не досуди неспортска неколку пати по ред. Колку остри фаули направија, ниедна техничка, потоа еден спречи напад со клизач буквално, исто ништо. Не дека играа остро, туку ненамерно правеа неспортски фаули.
ВО последниот дел дадоа гас и почнаа да не рендаат под кошеви, ќе утнат, пак ќе ја фатат пошто ние немавме центри, и ќе погодат. Судијата очаен, не знаеше што судеше, и во последниот дел во кој се влезе со 48-48, набрзо Ангели отидоа на 62-52 ако не се лажам.
Имаше уште 2 минути до крај и тука почна нашето враќање. Имено нашиве се напиздија откако погодивме за 8 разлика, и судијава не досуди дополнително слободно, па нашиов му се раздра дека не досуди фаул и си доби неспортска :facepalm:
Бранче и тренеров Мирковски (или како и да се вика тренерот на младинците на Вардар) ептен се напиздеа. Бранче додуша требаше да искочи од игра, да оставеше некој друг да игра, сигурно ќе победевме, вака со играч помалце бевме. Ни играше центар, една топка не фати под кош, само еднаш погоди и понатаму пред крајот погоди две слободни.
Во последна четвртина којзнае колку слободни утнавме.
И општо во утакмицата и двете екипи шутнаа по 20-тина слободни и сигурно имаа под 50% учинок :D
Резултатот беше +10 за Ангели на минута и нешто до крај, кога конечно погодивме тројка за -7. Потоа се одбранивме и 10-ката погоди многу јака тројка за -4.
Тука они отидоа во напад, еден нивни играч беше сам пред кош, ама се реши да го сочека нашиот играч, да се бапне во него и да направи лична во напад :vozbud::vozbud::vozbud:
Ние погодивме за два, па они едно слободно и резултатот беше 68-65. Они имаа да изведат напад на 20-тина секунди до крајот, ама им истекоа 5-те секунди за да изведат, па ја земавме топката и во нападот Бранче погоди две слободни за 68-67 :D
Тргнаа во напад на 17 секунди до крај, им направивме лична во која го погодија првото, ама го утнаа вториот шут и ние имавме напад и за победа.
Имавме 5 секунди, ама слабо ја префрливме топката, па истата отиде во аут на секунда до крај и немавме доволно време да дадеме кош...
Утакмицата - ПАРАОЛИМПИЈАДА...

Јас се смеев кога ми викаа дека е рекреативна лигава, ама ова бетер е и од рекреативна, од маало да направиме екипа ќе се прошетаме во лигава.

Комбат беа во досега можеби најголема бројка од 60-тина луѓе :D
Од 80-тина луѓе во сала мислам дека сите беа за Вардар.
Убаво навивање во текот на целиот меч со добар притисок на крајот, ама не доволно за победа. На крај отпоздравија и двата тима, а беше истакната и парола:
ПОДОБРО ВО ТРЕТА ДИВА ЛИГА, ОТКОЛКУ ВО ПРВА ПАРТИСКА!:icon_mrgr:

Штета што е ваков квалитетот на лигава, не знам кој пак би бил будала да оди да гледа ваков "меч"...

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.755
Ти. :icon_mrgr: На следна ќе идеме заедно бе :D
Ќе идеме на гостување во Пробиштип? :D
Ако не се поклопуваат термини со други утакмици на Вардар, може да се отиде на некоја, мада ова ти е буквално како да гледаш баскет некои што играат во маало.
Толку чекори и дупли, како и мавнати банани и украдени топки во животов не сум видел :)

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Ќе идеме на гостување во Пробиштип? :D
Ако не се поклопуваат термини со други утакмици на Вардар, може да се отиде на некоја, мада ова ти е буквално како да гледаш баскет некои што играат во маало.
Толку чекори и дупли, како и мавнати банани и украдени топки во животов не сум видел :)
Мислев на следна дома бе, Пробиштип ми вика :pos:
Што се жалиш и ти, демек фудбалов во прва лига е поарен, да не зборам за втора лига. :icon_mrgr: Некогаш и во маало да ги гледам поинтересно ми е него кога ќе ни дојде некој утепан тим како Металург, Ренова, Силекс..Т.е. кога ќе видиш сите се утепани, па пак идеме :icon_mrgr:

Член од
28 ноември 2011
Мислења
148
Поени од реакции
161
Ќе земеме 3јца нови играчи мора да се обезбеди влез во втора лига бар така ми кажа тренерот наш по натпреваров. инаку реално квалитетот на лигава е оф оф оф...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.755
Абе вчера Струја ни играл плејмејкер :pos:
Знаев дека од некаде ми е познат дечкото, а уствари тоа да ти бил Филип Јанковски ака Струја од тоа јуниор лигите што ги даваа на времето :icon_mrgr:
Колку пропаднал, колку само стартни чекори направи и колку банани испи под кош. Доста себичен беше иако се гледаше дека колку-толку има некои кошаркарски познавања.
Од ланскиот младински тим двајца препознав што играа вчера, Струја и тој некој Дуковски, што не ни влезе во игра.

@InTeR FaN тој што ни беше вчера најдобар, бил некој тренер во помладите категории на МЗТ (бар така велат информациите), па да те прашам дали знаеш за кого може да станува збор. Извесен Маци кој патем бил и член на Фемили. Мене ми личеше на Гечевски малце, ради плавкастата коса :icon_mrgr: :icon_mrgr:

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Инаку игра Вардар истиот лански у втора лига.Зар овој Вардар не е втор тима на Вардар од втора лига ???

Kajgana Shop

На врв Bottom