Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 мај 2014
Мислења
55
Поени од реакции
67
Politika e kurva.....nisto nema da se znae do pon.ftornik.i posle toa ke objavat so koj imaat koalicirano i nisto cudno da koaliciraat so nekoja druga partija....ke vidime od ponedelnik....

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Некој посредувач на форумот да има? Сакам да почнам постапка за бг пасош па ми треба посредувач.
Доколку има некој слободно нека ми пише ПП

Член од
3 април 2014
Мислења
64
Поени од реакции
41
Тие точни ваши информации се од променлива категорија,информацииите ти биле од шалтер,коо наводно тие од шалтер решаваат?!...Што ке каже шефот одозгора тоа ке биде,можеби е тоа така денес,но пагаат влади,заедно со нивните политики,не им ширите негативна енергија на лугево тука,факт е дека е запрена работава сега,се чека на новата влада да реши(дали позитивно или негативно) така да спокојство.за неколку месеци ке знаеме што ке биде
taka e ima nekj
Некој посредувач на форумот да има? Сакам да почнам постапка за бг пасош па ми треба посредувач.
prvo pocekaj da ima vlada pa posle podnesuvaj i praj sto imas naumeno za sega sofija nisto ne raboti od tie institucii

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
уште една недела помина без протокол, али немора да значи ништо тоа, ако има некој што ги проверува бројките подетално, ке запримети оти од понеделникот максимум имаја бројки кога одиш во трсење до број 9400 вратено 95% све на проверка........тоа е една работа што е лоша, а добрата е што гледам имаат стигнато до 9800, така да тие што чекате 10000+ предвидвање према мене од другава недела кај да сте тука сте негде :)

Член од
13 септември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
33
Гледам дека темата е доста активна па да прашам.Интервјуто го поминав бр.510/2013. Проверив со протоколот и бројчето ми беше испаднато па ме фати како и сите други дополнителна проверка.Прашањето ми беше кога ќе се формира кога ќе се среди воа се околку владава кога се предадени документите колку време е потребно до закажување за сликање.Јас изводот ќе го доставам од мојот татко и со тоа многу побрзо ќе го земам целата постапка ќе се забрза.Причината е шо и кај него е стопирано..Не сум доволно информиран ако можа малце инфо

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
Гледам дека темата е доста активна па да прашам.Интервјуто го поминав бр.510/2013. Проверив со протоколот и бројчето ми беше испаднато па ме фати како и сите други дополнителна проверка.Прашањето ми беше кога ќе се формира кога ќе се среди воа се околку владава кога се предадени документите колку време е потребно до закажување за сликање.Јас изводот ќе го доставам од мојот татко и со тоа многу побрзо ќе го земам целата постапка ќе се забрза.Причината е шо и кај него е стопирано..Не сум доволно информиран ако можа малце инфо
како што те разбрав ти си врнат на проверка така? Не спомна дали таткоти има бг државјанство или е вратен и он на проверка?

Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
ИмАш бг корени? Од каде си? И дали сакаш директно за во Софија или? Пиши ако може ќе помогнеме

Член од
13 септември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
33
Нема и он е вратен на проверка,мислам проверуваше му испадна бројчето во протоколи однесе документи на бугарски јазик од близок роднина и тука се закочи работата...јас проверував и барав теми за ваа процедура и некаде кај март април годинава требаше да однесам документи само ми рекоа првен неговиот да испаднел

Член од
18 септември 2014
Мислења
65
Поени од реакции
31
Тие точни ваши информации се од променлива категорија,информацииите ти биле од шалтер,коо наводно тие од шалтер решаваат?!...Што ке каже шефот одозгора тоа ке биде,можеби е тоа така денес,но пагаат влади,заедно со нивните политики,не им ширите негативна енергија на лугево тука,факт е дека е запрена работава сега,се чека на новата влада да реши(дали позитивно или негативно) така да спокојство.за неколку месеци ке знаеме што ке биде
Се е променливо , па можда и тоа ке се смене, али сега за сега сакале или не , тоа е вистината ....

Член од
31 октомври 2014
Мислења
41
Поени од реакции
10
jas cekam od 2007 godina,,,, od 2012 godina mie vo dopolnitelna postapka od koga podnesov naknadno za neosuduvan dokument..... uste cekam nema nisto stoj dopolnitelna postapka.... dali ke treba da nosam dokument deka imam poteklo bugarsko.... so stariot zakon od 2007 koga podnesov nemase takvo nesto....????????????????????

Член од
16 август 2014
Мислења
13
Поени од реакции
16
Баш прееска влегов на фб во профилот од Бојко и гледав интервју кај што вика до среда ако не се направи влада ќе има пак избори...упм

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Ke se iznacekame i na krajot pa ke svirime.[DOUBLEPOST=1414799795][/DOUBLEPOST]
уште една недела помина без протокол, али немора да значи ништо тоа, ако има некој што ги проверува бројките подетално, ке запримети оти од понеделникот максимум имаја бројки кога одиш во трсење до број 9400 вратено 95% све на проверка........тоа е една работа што е лоша, а добрата е што гледам имаат стигнато до 9800, така да тие што чекате 10000+ предвидвање према мене од другава недела кај да сте тука сте негде :)
Znaci po toa sto gi gledav od nekna protoklite od 2013 imaat uste nekoj si 6000 brojcina ostanato.Toa deka 95% se vrateni na dopolnitelna ne drze voda.Utre ke se potrudam I ke prebrojam kolku se vrateni kolku odbieni.Inaku uma I mnogu brojcinja od 14000+na koj im e dadeno drzavjanstvo.Dve nedeli nemaat izbaceno nisto sto znaci naredni ke bidat sigurno 1 cel protokol sto se vrateni na dopolnitelna od ostatokot broevi I uste 5-6za odobreni ili obratno.Seto ova so formiranjeto na vladata I deka oni ne rabotat mi nema logika.Site tie institucii si rabotat nezavisno od vladata.Inaku ako Bojko ne formira vlada I se otkaze od mandatot pred da ima drugi izbori sansa se dava na opozicijata moze ona ima sansi spored zakon da formira vlada.Vo sekoj slucaj ne e dobro za nas.Veke izgubiv nadez I trpenie. Imame tesko zatisje pred bura.Nadevam se na pozitiven kraj kao nekoj veciti optimist ali rabotata ne ke da e na arno.

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
се е ова тактика на партиите пред формирање на новата влада. за тоа кој да лапне повеќе министерски места. еднаш борисов се откажа од формирање влада.не го гледате тој филм повторно:) се ке се среди....

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
"За правосудие се врти името на Божидар Лукарски (СДС)./Реформски блок
ГЕРБ сакaат, ако дадена партија добие министерство, кадрите во целиот политички тим да се нејзини и да носи одговорност за целиот ресор, кажаа запознати. Дел од реформаторите не биле согласни на таква структура."

Ако Реформски блок го добие правосудието, комплетно, со министер и кадри, и имаат целосна одговорност, којзнае како ќе се постават во однос на прашањето со пасошите.
Во минатата влада на ГЕРБ, ресорот го водеше Божидар Димитров, кој ја истурка целата работа со олеснувањето на процедурата. Колку сега Каракачанов може да притиска,
само со подршка, а не и со учество во владата, за промена на политиката, е прашање. Кој е ставот на Борисов, и тоа е прашање.
На кладилница, златна копачка, типувам на кец, олеснување, коеф. 1.60, под услов да заигра Краси.:)

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Ke se iznacekame i na krajot pa ke svirime.[DOUBLEPOST=1414799795][/DOUBLEPOST]
Znaci po toa sto gi gledav od nekna protoklite od 2013 imaat uste nekoj si 6000 brojcina ostanato.Toa deka 95% se vrateni na dopolnitelna ne drze voda.Utre ke se potrudam I ke prebrojam kolku se vrateni kolku odbieni.Inaku uma I mnogu brojcinja od 14000+na koj im e dadeno drzavjanstvo.Dve nedeli nemaat izbaceno nisto sto znaci naredni ke bidat sigurno 1 cel protokol sto se vrateni na dopolnitelna od ostatokot broevi I uste 5-6za odobreni ili obratno.Seto ova so formiranjeto na vladata I deka oni ne rabotat mi nema logika.Site tie institucii si rabotat nezavisno od vladata.Inaku ako Bojko ne formira vlada I se otkaze od mandatot pred da ima drugi izbori sansa se dava na opozicijata moze ona ima sansi spored zakon da formira vlada.Vo sekoj slucaj ne e dobro za nas.Veke izgubiv nadez I trpenie. Imame tesko zatisje pred bura.Nadevam se na pozitiven kraj kao nekoj veciti optimist ali rabotata ne ke da e na arno.
Не знам како ги гледаш протоколите,треба да ги гледаш тие што завршуваат на буквата А.Тие се броевите од Македонци и Молдавци кои биле на дополнителна и се одобрени.Другите не се наши,тие се дел нивни или во кои има и наши но на кои двајцата или барем едниот од родителите има б.државјанство.и за нив процедурата е поинаква.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom