taka e ima nekjТие точни ваши информации се од променлива категорија,информацииите ти биле од шалтер,коо наводно тие од шалтер решаваат?!...Што ке каже шефот одозгора тоа ке биде,можеби е тоа така денес,но пагаат влади,заедно со нивните политики,не им ширите негативна енергија на лугево тука,факт е дека е запрена работава сега,се чека на новата влада да реши(дали позитивно или негативно) така да спокојство.за неколку месеци ке знаеме што ке биде
Некој посредувач на форумот да има? Сакам да почнам постапка за бг пасош па ми треба посредувач.
Доколку има некој слободно нека ми пише ПП
prvo pocekaj da ima vlada pa posle podnesuvaj i praj sto imas naumeno za sega sofija nisto ne raboti od tie instituciiНекој посредувач на форумот да има? Сакам да почнам постапка за бг пасош па ми треба посредувач.
како што те разбрав ти си врнат на проверка така? Не спомна дали таткоти има бг државјанство или е вратен и он на проверка?Гледам дека темата е доста активна па да прашам.Интервјуто го поминав бр.510/2013. Проверив со протоколот и бројчето ми беше испаднато па ме фати како и сите други дополнителна проверка.Прашањето ми беше кога ќе се формира кога ќе се среди воа се околку владава кога се предадени документите колку време е потребно до закажување за сликање.Јас изводот ќе го доставам од мојот татко и со тоа многу побрзо ќе го земам целата постапка ќе се забрза.Причината е шо и кај него е стопирано..Не сум доволно информиран ако можа малце инфо
ИмАш бг корени? Од каде си? И дали сакаш директно за во Софија или? Пиши ако може ќе помогнемеНекој посредувач на форумот да има? Сакам да почнам постапка за бг пасош па ми треба посредувач.
Се е променливо , па можда и тоа ке се смене, али сега за сега сакале или не , тоа е вистината ....Тие точни ваши информации се од променлива категорија,информацииите ти биле од шалтер,коо наводно тие од шалтер решаваат?!...Што ке каже шефот одозгора тоа ке биде,можеби е тоа така денес,но пагаат влади,заедно со нивните политики,не им ширите негативна енергија на лугево тука,факт е дека е запрена работава сега,се чека на новата влада да реши(дали позитивно или негативно) така да спокојство.за неколку месеци ке знаеме што ке биде
Znaci po toa sto gi gledav od nekna protoklite od 2013 imaat uste nekoj si 6000 brojcina ostanato.Toa deka 95% se vrateni na dopolnitelna ne drze voda.Utre ke se potrudam I ke prebrojam kolku se vrateni kolku odbieni.Inaku uma I mnogu brojcinja od 14000+na koj im e dadeno drzavjanstvo.Dve nedeli nemaat izbaceno nisto sto znaci naredni ke bidat sigurno 1 cel protokol sto se vrateni na dopolnitelna od ostatokot broevi I uste 5-6za odobreni ili obratno.Seto ova so formiranjeto na vladata I deka oni ne rabotat mi nema logika.Site tie institucii si rabotat nezavisno od vladata.Inaku ako Bojko ne formira vlada I se otkaze od mandatot pred da ima drugi izbori sansa se dava na opozicijata moze ona ima sansi spored zakon da formira vlada.Vo sekoj slucaj ne e dobro za nas.Veke izgubiv nadez I trpenie. Imame tesko zatisje pred bura.Nadevam se na pozitiven kraj kao nekoj veciti optimist ali rabotata ne ke da e na arno.уште една недела помина без протокол, али немора да значи ништо тоа, ако има некој што ги проверува бројките подетално, ке запримети оти од понеделникот максимум имаја бројки кога одиш во трсење до број 9400 вратено 95% све на проверка........тоа е една работа што е лоша, а добрата е што гледам имаат стигнато до 9800, така да тие што чекате 10000+ предвидвање према мене од другава недела кај да сте тука сте негде
Не знам како ги гледаш протоколите,треба да ги гледаш тие што завршуваат на буквата А.Тие се броевите од Македонци и Молдавци кои биле на дополнителна и се одобрени.Другите не се наши,тие се дел нивни или во кои има и наши но на кои двајцата или барем едниот од родителите има б.државјанство.и за нив процедурата е поинаква.Ke se iznacekame i na krajot pa ke svirime.[DOUBLEPOST=1414799795][/DOUBLEPOST]
Znaci po toa sto gi gledav od nekna protoklite od 2013 imaat uste nekoj si 6000 brojcina ostanato.Toa deka 95% se vrateni na dopolnitelna ne drze voda.Utre ke se potrudam I ke prebrojam kolku se vrateni kolku odbieni.Inaku uma I mnogu brojcinja od 14000+na koj im e dadeno drzavjanstvo.Dve nedeli nemaat izbaceno nisto sto znaci naredni ke bidat sigurno 1 cel protokol sto se vrateni na dopolnitelna od ostatokot broevi I uste 5-6za odobreni ili obratno.Seto ova so formiranjeto na vladata I deka oni ne rabotat mi nema logika.Site tie institucii si rabotat nezavisno od vladata.Inaku ako Bojko ne formira vlada I se otkaze od mandatot pred da ima drugi izbori sansa se dava na opozicijata moze ona ima sansi spored zakon da formira vlada.Vo sekoj slucaj ne e dobro za nas.Veke izgubiv nadez I trpenie. Imame tesko zatisje pred bura.Nadevam se na pozitiven kraj kao nekoj veciti optimist ali rabotata ne ke da e na arno.