Можеби сите да се изјасниме за кого навиваме, така ќе биде по искрен муабетот, само мислам дека повеќето неутралци се од Кумровачката југословенска докажана школа
Види за гурбет не се мисли, ако имаш мака одиш, ти убаво си живееш тука ама не ти се допаѓа што другите се на власт
. Инаку ја не работам да им е подобро на луѓе, туку луѓето да се задоволни од мојата работи
Типично за испрана глава. Сите што сакаме да се иселиме сне од другата партија. ЛОЛ и ти ли чекаш некое место во администрација, па ви наредија вака да пишувате на форуми. Како демек ќе ме устрамиш ако ме пишиш дека сум од партија. Пиши дека сум комуњар, соросоид. Пиши дека сум предавник. Ме заболе левото од десната страна.
Лани кога пробавме да направиме нешто за студентските домови, кога истекоа сликите од Гоце и кога требаше протест да има, ни праќаа луѓе од штабови да ни се закануваат. Пробаа на мене, ама лошо си поминаа, не им можеа на машките ништо па се свртија на женските. Некои партиски горили, им се закануваа на женски. Тоа го можат само луѓе со пореметени умови и измрдани идеали.
За што? Затоа што сакавме да го подобриме стандардот на студентите малку. Да не јадиме секој ден боранија или грав. Ама на пастирот ваш, не му одговараше тоа. Тој сака послушни и лојални граѓани, кои нема да се бунат кога некој ќе ги ебава. Такви сте вие, партиските војничиња, најнискиот слој на општеството, најсенилното и најпатетичното нешто што некогаш се појавило во македонското општество. На исто рамниште сте како и кодошите во турско. За пари или место во администрација ќе си го продадете својот брат или ќе го издадете комшијата дека има дома слика од Тито.
Заради таквите како вас и заради ова општество на кое му ги извртивте моралните и општествените норми, граѓаните или студенти кои согледуваат во како општество треба да живеат, си одат од тука. А тогаш кога студентите кои треба да станат следните ижинери,доктори, информатичари , и слично ќе си заминат и своите соништа ќе ги бркаат низ Европа, тогаш ќе почните да си живеете во вашата мала идила составена од накурчени административци, дилери, мафијаши, крадци, колонизирани работници и необразувани селани кој ја немале таа среќа да се иселат. И се ќе биде така добро се додека Европа не ви прекине да ви дава кредити, е тогаш вашата идила ќе прекине и ќе се вратите во реалноста. Крадците од власта ќе си заминат Чешка или Кипар, а на вас ќе ви остават да се справувате со срањето што тие ви го спремиле. Тешко на вас тогаш, ќе се вратите по селата да копате компири или ќе барате да се пикните кај колонизаторите да работите за месечна помија, оти Македонија со кредити потоа никој нема да ја спасува, ни Германија, ни Европа, ниту Русија, ниту Кина. Ги заболе нив за нас, секако ќе не купат сосе партали.
Во држава која неможе самата да се прехрани бидејќи НЕМА СИСТЕМ ЗА НАВОДНУВАЊЕ во најплодната почва во полињата во Пелагонија, а во Кочанско ориз се произведува како во Турско, државата зема кредити да гради (кради) катни гаражи и барок. Држава со 30% невработени и 60% млади невработени, наместо да ги стимулира домашните фирми, фирмите ги уништуваат со казни од пазарна инспекција. И ти ќе ми кажуваш да ја сакам државата. Јас ја сакам татковината, ама маме да им ебам на власта.