Духови, сеништа (сенки)...

• Креатор на темата Креатор на темата PANKERKA
  • Време на започнување Време на започнување
Vaka ne veruvam ni jas vo duhovi no pred nekoj den moja drugarka zabeleza na zaednicka slika kaj sto sme kako se gleda lik od covek pozadi nea, ne znam dali e od svetlo nekoe da napomenam deka e vo kola slikana so vga kamera od tel, a ne so blic. Najprvo me fati nekakva jeza, no sega mi e veke smesno.Prv pat mi se slucuva vakvo nesto pa sakav da spodelam so vas :)

Vaka ne veruvam ni jas vo duhovi no pred nekoj den moja drugarka zabeleza na zaednicka slika kaj sto sme kako se gleda lik od covek pozadi nea, ne znam dali e od svetlo nekoe da napomenam deka e vo kola slikana so vga kamera od tel, a ne so blic. Najprvo me fati nekakva jeza, no sega mi e veke smesno.Prv pat mi se slucuva vakvo nesto pa sakav da spodelam so vas :)

Upload на сликата pls

Аре дечко нит знам кој ни шо си, али можам 100% да ја потврдам твојава приказна. Ко бев на настава во природа Дорјан (пред 3-4 години) ми се имат дешено значит истово (сигурно во истиот угостителски обект имаме спијано). Вака, немаше имано струја и сеалиците ќе светнеја по тро па ќе се изгаснеја...хорор...со брачед ми бевме во иста соба...на излегвење одсоба одеднуш ко ни се вдаде тој гласот со шеширот, ни велит времето ви е дојдено, спремајте се. Аре неможевме одместо да се истајме. Сето темница! Стравој! Му се сврте на брачед ми и му велит ти прв ќе дојш со мене на кајчено. Брачед ми почна да плачит, не мојше да се сузејт цела ноќ ни со апчина. Среќа стрико ми беше долу (тој е наставник по ЗПО и класен ми беше), го попрај бушонот, ги светна сеалиците, и тој со шеширот секундарно го снема. Ми се тресеја бузиве ко им кажвев, и не ми веруваја. Не се објасвит ова...:oops:

Кај сте престојувале бе луѓе?
Дајте подетални описи во ЛП, уште задутре одам на лице место и ве информирам!

П.С. Ако ме нема за допис, бар ќе знаете зошто. :D[DOUBLEPOST=1404079971][/DOUBLEPOST]
Аре дечко нит знам кој ни шо си, али можам 100% да ја потврдам твојава приказна. Ко бев на настава во природа Дорјан (пред 3-4 години) ми се имат дешено значит истово (сигурно во истиот угостителски обект имаме спијано). Вака, немаше имано струја и сеалиците ќе светнеја по тро па ќе се изгаснеја...хорор...со брачед ми бевме во иста соба...на излегвење одсоба одеднуш ко ни се вдаде тој гласот со шеширот, ни велит времето ви е дојдено, спремајте се. Аре неможевме одместо да се истајме. Сето темница! Стравој! Му се сврте на брачед ми и му велит ти прв ќе дојш со мене на кајчено. Брачед ми почна да плачит, не мојше да се сузејт цела ноќ ни со апчина. Среќа стрико ми беше долу (тој е наставник по ЗПО и класен ми беше), го попрај бушонот, ги светна сеалиците, и тој со шеширот секундарно го снема. Ми се тресеја бузиве ко им кажвев, и не ми веруваја. Не се објасвит ова...:oops:

Кај сте престојувале бе луѓе?
Дајте подетални описи во ЛП, уште задутре одам на лице место и ве информирам!

П.С. Ако ме нема за допис, бар ќе знаете зошто. :D

abe luge ako sakate da vidite nesto strasno idite na http://youtube.com/watch?v=sF7mh1dgJ2k ne znam dali e montirano ama ja gi napolniv gakite koa go gleav. INACE JA SUM MAN OF SCIENCE KAKO SO VIKA DZEK AMA OVA STVARNO ME ISPLASI.
Abe drugar ne mi go otvara videovo mene. Bas mi e zal so nemozam da go gledam[DOUBLEPOST=1410986885][/DOUBLEPOST]
леее морници ме полазија коа читав................а за клипот да не зборам...........го иамам гледано одамна и после тоа неможев да спијам и кога се враќав од искачање се плашев:toe:...........................АМА АКО АЈ ДАЈТЕ УШЕ НЕКОЈА ПРИКАЗНА
Daj raskazete mi go klipot mn me interesira posto mene ne mi go ptvara[DOUBLEPOST=1410987892][/DOUBLEPOST]
Srcevo mi zastana LE

:nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:
Nek si ebe majkata od umot me mrdna:cuc:[DOUBLEPOST=1410989141][/DOUBLEPOST]
Eve jas scenata od "Godfather" . . . .

U picku mater mi umrel dvojnikot:eek:[DOUBLEPOST=1410989373][/DOUBLEPOST]
првиот случај е изваден од книгата paralelni svet:tapp:
TACNO citana mi e knigata[DOUBLEPOST=1410995191][/DOUBLEPOST]
За ова прв пат слушам, но имам читано дека температурата паѓа под нулата во присуство на духови.

Пред некое време ја читав Паралелен свет на Б.Бенедикт. Има интересни случки.. вистински настани. Добра за оние што се интересираат за ова. Има доста податоци, и лично верувам во овие работи. Доколку ја прочитате книгата ќе сфатите дека не се само приказни, туку дека поголем дел од случките се поткрепени со докази. Наводно авторов долго време ги собирал овие настани и ги истражувал. Има и свои искуства.. Интересно во секој случај.
Ja citav i jas i mn e interesna kako i site negovi knigi. Skoro site gi kupiv

Последно уредено:
погледнети ги сите делови, ќе го постирам само првиот
Првата случај е тешка глупост,потешка здравје... си закачил типот јамка и се глупира (а и мн добро се познава дека глуми) ... Од кога почнале духовите со јамки да дават ... абе ајде...[DOUBLEPOST=1411060491][/DOUBLEPOST]
многу газлеста света петка :-D

Не давај такви придавки кога спомнуваш светица идиоте (n)[DOUBLEPOST=1411065684][/DOUBLEPOST]
Британец снимил момче заболено од лепра - старо 600 години

Британецот Леонард Лов, 44-годишен жител на Лондон, кога пред неколку години го посетувал својот пријател во болница доживеа несекојдневно и силно морничаво искуство. Додека бил во посета, медицинската сестра му споменала невообичаена активност која се случува во подрумот на лондонската болница Витингтон на чие место во 15 век се наоѓала колонија на лепрозни.
943223831_85375.jpg
Лов, инаку вљубеник во приказните за духови ја искористил можноста да погледне во подрумот заедно со персоналот на болницата, го посетил подрумот подигнат во 19 век.
Тоа што го видел го опишува со зборовите: - Поминувавме низ тесни, долги ходници со многу полици на кои има стари документи. Не одевме долго кога забележавме дека нешто во ходникот се движи.
- Нешто лебдеше пред нас и се повеќе ни се приближуваше. Видовме траги на светлост како „скокаат“ секаде околу нас, а тогаш забележав лице на дух кој изгледаше како мало момче.
Појавата успеал и да ја фотографира, но сликите ги објавил после долгата истрага која го доведе до заклучок дека на сликата се работи за десетгодишно момче кое си вика Вилијам, а кој бил лепрозен.
Лов признава дека повеќе не одел во болницата. Иако би сакал да го повтори тоа искуство, го обесхрабрува помислата на болка која во таа прилика ја искусил, а која ја опишува како убод во врат чија болка е толку многу интензивна што едвај може да ги држи очите отворени.
За оваа случка се огласи и потпаролот на болницата Витингтон кој коментира: - Приказните за духовите во болницата се провлекуваат веќе со години и ги имало отсекогаш. Иако не постојат цврсти докази, приказните продолжуваат.http://sitel.com.mk/dnevnik/bizarno...mil-momche-zaboleno-od-lepra-staro-600-godini

ovaa e slikata neli,posto taa so ja imas postaveno ne se gleda[DOUBLEPOST=1411066992][/DOUBLEPOST]
ova sleep paralysic kaj nas go predizvikuva senka so sme ja zakacile za nas inaku senkata moze najdolgo da ostane vo nasiot dom 1-2 dena :D

I mene mi se sluci ova sleep paralysis pred nekoj den ama nemase nikakvi senki , samo nemozev da mrdam niti da viknam.Traese toa nekolku sekundi i posle pocna da mi se pusta glasot i da vikam.Bogami strasno iskustvo e

Attachments

• 2241741271.jpg
    2241741271.jpg
    80,4 KB · Прегледи: 20
Последно уредено:
Првата случај е тешка глупост,потешка здравје... си закачил типот јамка и се глупира (а и мн добро се познава дека глуми) ... Од кога почнале духовите со јамки да дават ... абе ајде...[DOUBLEPOST=1411060491][/DOUBLEPOST]

Не давај такви придавки кога спомнуваш светица идиоте (n)[DOUBLEPOST=1411065684][/DOUBLEPOST]

ovaa e slikata neli,posto taa so ja imas postaveno ne se gleda[DOUBLEPOST=1411066992][/DOUBLEPOST]

I mene mi se sluci ova sleep paralysis pred nekoj den ama nemase nikakvi senki , samo nemozev da mrdam niti da viknam.Traese toa nekolku sekundi i posle pocna da mi se pusta glasot i da vikam.Bogami strasno iskustvo e

da i jas sum bil vo zabluda nema nikakvi senki sto sme gi zakacile toa e samo so nasiot mozok premoreni sme veke nekoe vreme na primer vcera bas gledav za ova najcesto se slucuvalo ako si premoren i ako spies na grb svrten togas ti gi otvaras ocite se gledas no 1 del od mozokot seuste spie zatoa nemozeme da se mrdame ni da zboruvame :D

Дали некогаш сте се обиделе да комуницирате или сте ја имале таа можност да успеете комуницирате со духови ??? Ќе биде уште поинтересно ако некој имал можност да доживее блиска средба со дух и ни ја раскаже ...
Може тоа да е ваше лично искуство или искуство на некој ваш близок ...
Доколку ве интересираа оваа тема и имате нешто да ни раскажете ве молам споделете ги вашите искуства,а доколку не воздржете се од коментари ;)

Дали некогаш сте се обиделе да комуницирате или сте ја имале таа можност да успеете комуницирате со духови ??? Ќе биде уште поинтересно ако некој имал можност да доживее блиска средба со дух и ни ја раскаже ...
Може тоа да е ваше лично искуство или искуство на некој ваш близок ...
Доколку ве интересираа оваа тема и имате нешто да ни раскажете ве молам споделете ги вашите искуства,а доколку не воздржете се од коментари ;)
Духови не постојат, така да тие што комуницирале со духови најверојатно им фали некоја даска...

Најчесто луѓето велат дека не постојат духови или се шегуваат дека се сретнале со дух. Јас познавам и луѓе, поточно тетка Станче од работа која велат дека постјат. Јас лично немам видено дух. Доколку видам мислам дека ќе ми биде страв. :):)

;)

Еве јас како посериозна личност не би тролала на темава, напротив ќе споделам нешо шо ми се десило пред неколку години. Умре тетин ми, лесна му земја, арно ама он беше многу злобен чоек... И сеа после неколку дена идам кај тетка ми и и викам, тето он ваков, он онаков... Подобро, Господ те спасил од него, немој да плачеш... И наеднаш од кујната као шо беа тенџерите на работната маса, како шо седевме у дневната тенџерите пред мене се стркалаа. И јас тишина. Готово!
Значи он контактирал со мене за да прекинам. А јас лично немам повикано духови и да контактирам со некој, пошо ме плаши тоа. И уше едно шо ми се десило после месец дена, исто за овој човек зборев со моите другари... Три пати го слушнавме моето име и тоа сите слушнаа како ме извикува некој. Се зачудиа, не можеа да поверуваат што се случува пошо дошло од тука гласот,како да е некој со нас а ние не го глееаме. После тоа веќе никогаш не го спомнав до сега :)

Јас и Каспер сме најдобри другарчиња :pipi:

Нормално дека не постојат духови незнам кој може да верува во такви срање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom