GG - емисија за игри

• Креатор на темата Креатор на темата skullmonkey
  • Време на започнување Време на започнување

Кога не сте во брза, кратете ги 5-те минути дур спамаат за награда кога е за на јутуб. :)

И јас стриктно како офлајн гејмер, отековте со wow. :D Друго све одлично, еве едино ако морам уште нешто филмчињата и трејлерите од игрите ми се тапа квалитет.
Не само јас, и женска ми ве свиѓа. :D Односно највеќе skull, ама штознае она, денес ја имаше честа после ~200 часа Dark Souls 2 да ми ја одинсталира она а не ни ракоплескаше, не па друг сличен церемонијален чин.

Тоа е. Живот.

Продолжете така дечки, следен пат ќе гледам лајв да ве фатам. Ми се свиѓаат и грешките од гејмерскиот сленг при изговарање и слично. Шмек дава.

(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)

Не е лошо ако можете да ставите некое музиче да иде у позадина. Тука има бесплатна музика да немате проблеми со авторски права на јутуб.
Овие мочани наши телевизии ги има еден куп Сител 2, 3, 5+, Алфа... не ли можеа да ви дадат едно студио и термин у 3 сат сабајле ако треба, за емисија која ќе биде гледана од младинава па и од постари... Ебати глупаците.
Иначе одлична емисија, без замерки на било каква грешка бидејќи се гледа дека се трудите со минимален буџет да направите нешто. Само продолжете така.

Вчера беше новата епизода на GG. Тие што ја пропуштија можат да ја ѕирнат овде - http://goo.gl/5XBzW5

Во неа дискутиравме за Shadow of Mordor (03:05). Како играта е првиот саглам претставник на Lord of the rings трилогијата. Од инди наслови ги подбравме Ethan Carter (23:30) и Pix The Cat (33:42). Два наслови кои доаѓаат од две мали студија кои носат потенцијал да станат доста играни игри. Од тука преидовме на Unity Engine (39:00), софтвер за правење игри. Огромниот потенцијал и распространетост доведе да стане прв избор на девелоперите во моментов. Од тука направивме поголем осврт на Warlods of Draenor (56:40). излегувањето на новиот печ и освртот на експанзијата која треба да излеза на 13ти Ноември како и обемот на целата тематика го фативме од корен. Среќа што имавме саат да гледаме инаку ќе муабетевме уште.

Доделивме две книги од Game_On. Diablo II: The order и World of Warcraft: Wolfheart. Книгите отидоа во бибилиотеката на Zdanger, нека ги изљушти од читање.

Од спортските активности фативме DotA и LoL сцена, финалето кое следи и други партии. Скокнете на 1:38:55 минута за да видите од прва рака.

Последната - хардвер- тема беше конзолата Retron 5 (1:49:09). Концепт за играње на игрите од старите конзоли - Нинтендо, Супернинтенто, Гејмбој, Сега Мега Драјв... и уште еден не ми текнува кој систем ;D

Советуваме да играте Shadow of Mordor , Borderlands и Evil within (кои најверојатно следната епизода ќе ги фатиме).

Прашањето на епизодата е: Која е вашата прва конзола или конфигурација на PC. Сите што сакаат да учествуваат во дискусијата нека пишат на @ggtvmk со хаштаг #prvakonzolailipc

Сега во моментот сакаме да направиме стабилен репертоар со кој ќе добиеме Subscribe копче на Twitch. Кога тоа ќе се случи ќе можат сите да си изберат резолуција и квалитет на слика и сецкање и проблеми од таков тип ќе се намалат.

Најавивме и стримање во off денови за неколку недели.

Кои се вашите мислења и сугестии за оваа епизода?

И се разбира не заборавајте да не најдете на:
Facebook: https://www.facebook.com/pages/GGMK/639273346083330?ref=hl
Twitter: https://twitter.com/ggtvmk
Steam: http://steamcommunity.com/groups/ggtvmk

Дечки, со оглед на целата ситуација, презадоволен сум и пресреќен што ете успеавте да го направите првиот чекор во оваа наша Македонија. Емисија која беше и повеќе од потребна. Сигурен сум дека доколку продолжите со ваков терк и желба оваа емисија ќе прерасне во редовна програма на некоја од нашите телевизии.

Како и да е, мене вака ми е супер сега за сега, глупо е да се бара од самиот почеток да иде GG на ТВ. Вака се почнува, вака гејмингот живее, вака треба и да остане до некое догледно време.

Пак ќе речам, стварно од се срце ве подржувам и веќе со нетрпение ја очекувам третата епизода. Да не биде дека само збориме, стварно доколку би можел, финансиски веднаш би помогнал безрезервно и со најголема желба тие да се искористат во вашите цели.

За тие што можат и сакаат, се надевам дека тоа веќе го направиле. Поздрав @skullmonkey до тебе и твојата екипа!

gg.

Само јас ли не сакам емисијава да се префрли на некоја од нашиве телевизии?

На твич имаш слобода на говор, зезанции, нема реклами, може да се гледа од мобилен/таблет/лаптоп/РС/ТВ било каде, било кога со било кој :)

На ТВ (можеби ќе има повеќе пари од реклами, не се разбирам во тие работи) ама ќе има РЕКЛАМИ меѓу емисија, ќе има некои глупи закони, ќе има да ти ТИИИИИИИТ компанијата за игри... и квалитетот ќе биде тапа...

Twitch is the shit!

Се согласувам со -={K-O-R-U-N}=- не ви треба ова на тв.
На телевизија може да има некоја gaming news емисија (кратка до 30 минути два дена во неделата) ама тоа нема да го видиме затоа уживајте во GG на твич.

Бидна и третата епизодка од GG!
View: https://www.youtube.com/watch?v=sQfFIq1Gp0s

Овој пат повторно пробавме да закочиме околу 90та минута но повторно не успеавме ;D
Едноставно муабетите се без крај!

Зборувавме за Borderlands: The pre Sequel и во принцип имавме убави мислења но голем дел од оригиналниот фјум на франшизата не беше присутен. Благодарение на www.twitch.tv/umren доделивме и два клуча за играта. Најбрзите прсти успеаа да ги лапнат.

Ја подбравме и The Evil Within, хорор игра од креаторот на Resident Evil, Шинџи Мијаками. Ја препорачувам јас лично за сите што сакаат во друштво да си поминат јако... за останатите коментари видете го видеото.

Хардверашки ја подбравме “циглата“ на Gigabyte - BRIX. Уште една проба да се смали форм факторот на гејмерските машини... разговараме за тоа дали е успешно направено. Го спомнавме новиот iPad Air 2 и iMac 5K. Со оглед на тоа што се релативно нови и ги немаме фачнато во раце, поголемиот дел од дискусијата беа впечатоци од интернет.

Тука имаме giveaway-от, а клучниот збор беше danko, а добитникот беше Cochulito1 (кој е скапаница дека не не следеше ;DDD... до тој момент).

Тука влагаме во мојот омилен дел, Македонска инди сцена. Тука фативме 5 студија. Кои игри и студија ги обработивме можете да проверите тука.

Иако имавме уште 2 теми, го лапнавме времето дубоко и моравме да ги ампутираме... за жал. Темите беа Bayonetta 2 i Project Spark. Има шанса некоја од овие да влезе во следната но отом потом... ;D

Резултати од утакмиците од e-Sport сцената ги поминавме брзо.

До крајот дадовме уште еден клуч за Borderlands.

GG прашалникот е тука. Пишете ваш одговор во коментарите под видеото ;D

И афкорс, пишете тука како ја примивте оваа епизода на GG? :D

Поздрав,
GGorast

вечер на шо тема ќе се збори?

od fb

Вечерва на програмата:
Со четвртото издание на GG правиме јубилеен еден месец прикажување. Бројките се неверојатни и Ви благодариме за тоа од дното на нашите сорс кодови. Во GG S01E04 ќе разговараме за Lords Of the Fallen и Beyond Earth. Имаме анбоксинг на конзола и разговараме за новите Nexus-и. Играта на епизодата не ви ја откриваме, ќе мора сами да дојдете и да видите.

Имаме giveaways од Game_On, SONY и Jugoton. Се хајпаме за лансирањето на WoW:WoD и ред други работи...

Се разбира и имаме ново прашање за вас.

Се гледаме вечер во 22:00 часот наhttp://www.twitch.tv/ggtvmk

Предходните беа подобри вечерашнава незнам бар за мене не остави впечаток.

Топ си беше вечерва емисијата....само ништо за Metin 2 не кажаа
2169924-kappa_zpsa712bedf.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom