SHANE
Др.Акула
- Член од
- 30 април 2008
- Мислења
- 1.453
- Поени од реакции
- 853
Balanopostitisot e infekcija na kozickata(prepucij) i glavickata(glansot) od penisot,kaj luge koi nemale cirkumcizija(sunet so vikaat kaj nas-kabriolet ).Najcesto se infekcijski,mehanicki t.e traumatski ili pak kontaktni dermatidi.Najcesto predizvikuvaci se:bacteroides,gardnerella,b hemoliticni streptokoki i candida,vo najgolem procent e candidata t.e mikoticni tip na infekcija.Дали некогаш некој имал проблем со Belanoposthitis?
Lecenje:topicni antibiotici(metronidazol krema) pri utvrdena bakteriska infekcija ili paki antimikotici(clotrimazol krema).Ponekogas upotrebuvaat slabo-potentni steroidni kremi pri kontaktni dermatidi(pomagaat pri cistenjeto na lezijata).Od druga strana e dobro lecenje so higiena t.e povekekratno mienje i susenje na kozickata.
Hirursko odstranuvanje na kozickata(cirkumcizija) mozi da ti ja preporacaat nekoi lekari pri povekekratni balanospostitisi.
Poz:smir:
Oti da se zastitis be drugar,nema valjda da ti go kasa i da ti predizvika rani ? Mlad si,imas imunski sistem kako bruce lee .Ic ne se sekiraj .Dokolku imas analen togas obavezno kondomce ali pri oralen-samo uzivaj .Me interesira,kako moze maskoto da se zastiti koga dava oralen seks na zensko??Citav na net za dental dam ili taka nesto beshe no toa go nema kaj nas....Sakam da znam posto sakam da imam toa so devojka mi prvpat ke ni bide i na dvajcata....
Poz:smir: