Тоа е добро.Анаеробни бактерии се бактерии кои живеат во безвоздушни средини,значи без кислород.Тоа дека не се изолирани значи дека не постојат,т.е. дека нема пронајдено такви бактерии во спермата.Значи ок еPravev mikrobioloski ispituvanja i ne mi najdoa nikakvi bakterii ama me buni pisuva vo spermokulturata deka anaerobni bakterii ne se izolirani maticnata koga gi pregleda rezultatite onaka na brzina vika deka e vo red jas sumnjam deka e vo pravo so ovoj izvestaj anaerobni bakterii ne se izolirani dali nekoj se razbira poveke od ova i ako znae da mi kaze.pozz
blagodaram za odgovorotТоа е добро.Анаеробни бактерии се бактерии кои живеат во безвоздушни средини,значи без кислород.Тоа дека не се изолирани значи дека не постојат,т.е. дека нема пронајдено такви бактерии во спермата.Значи ок е
Ова зависи од многу фактори,имено дали си имала некоја хронична болест???ве молам да ми каже некој дали поради некоја инфекција на вагината може да се случи да касни менструалниот циклус,ја еве веќе десет дена не знам што мие ми касни а и имам бел истечок,а понекогаш и ме чеша.па ке ве молам за помош
Не сака да давам совети или дијагнози, мислам дека е најдобро да посетиш доктор.ве молам да ми каже некој дали поради некоја инфекција на вагината може да се случи да касни менструалниот циклус,ја еве веќе десет дена не знам што мие ми касни а и имам бел истечок,а понекогаш и ме чеша.па ке ве молам за помош
Има ли вцрвенување и ситни плускавички, црвени точкички на главичката и областа под неа (некаде до средината на пенисот)?Имам другар 16 години е сеуште немал односи, и неможи да си ја допре главичката на пенисот, т.е. си ја допира али многу го боли. Од што е тоа дали е поради тоа што немал односи сеуште? Дај кажете од што е и дали ќе му помине да го утешам малку од малку вака се нервира мн. Поз.. и Фала! :smir:
Сигурно не е од тоа што немал односи се уште!Имам другар 16 години е сеуште немал односи, и неможи да си ја допре главичката на пенисот, т.е. си ја допира али многу го боли. Од што е тоа дали е поради тоа што немал односи сеуште? Дај кажете од што е и дали ќе му помине да го утешам малку од малку вака се нервира мн. Поз.. и Фала! :smir:
Немора да значи дека СПИ (или според темава СПБ) се пренесуваат само преку сексуални односи, тоа е најголема грешка на денешнава младина.Сигурно не е од тоа што немал односи се уште!
Ако си го удрил или премногу најверојатно ќе му помине, ако не му помине и ако има промени како - црвенило, отекување најдобро е да оди кај матичниот лекар. Не верувам дека е сексуално пренослива болест штом немал односи, најверојатно е траума и нека не некое време.
Знам како се пренесуваат и како не се пренесуваат.Немора да значи дека СПИ (или според темава СПБ) се пренесуваат само преку сексуални односи, тоа е најголема грешка на денешнава младина.
Може да се пренесе и при допир на 2та полови органи и сл (зависно каков вид на инфекција се работи, нормално)
Еве например срамните вошки се пренесуваат и без сексуални односи