Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Здраво, сакам да прашам нешто, во март поднесов документи за БГ происход и остадов дополнителни документи од дедо ми дека е роден во Бугарија. Пред една недела се јавив ми рекоја од ново да одам да ги однесам и да донесам од татко ми извод за да докажам дека дедо ми му е татко. Ги однесов ги проверија и ми рекоја дека се е во ред и дека се добри документите. Дали има некој со сличен случај, да знае за колку време би ми бил готов происходот, ги прашав нив ми рекоја дека и ти не знаат и самите се прашуваа зошто ми ги побарале!? Разговарав со човекот што ми врши преводи ми рече како наводно имало мн фалсификати да ги провереле уште една требало.

Jas koga podnesov dokumenti za bugarski proizhod podnesov so sebe stari dokumenti od.blgarska ekzarhija od blgarski zeleznici po reon i mnogu druzi gi pokazav tamu i taj tamu mi rece deka so tie dokumenti ke dobijam pasos i ke nemam nikakov problem no da dokazam deka toj mi e pra dedo so izvod od tatkomi i dedomi deka mue tatko na dedomi i deka go ovlastiv mojot posreduvac za da dostavuva toj dokumenti da ne odam jas za bugarija non stop za sekakvi sitnici mugi odnesov do strumica site izvodi toj gi dostavi po nekolku dena i mi go odobrija proizhodot za samo dva dena dobiv proizhod, a za bugarskio klub u strumica kolku da kazam so slusnav od mojte posreduvaci isto taka moj drugar sakase da podigne dokumenti od taj.bugarski klub no posrednikov ne mu dozvoli mu kaza cekaj da vidime kako ke se odviva i skoroto rece deka vo bugarija taj bugarski klub ne bil odobran i deka mnogu pari zemal covekot lazejki go narodot a klubot nee odobran i nee priznat u bugarija kako.bugarski klub pa sega videte sami dali ke veruvate ili ne posreduvacot isto taka e od strumica i sigurno poveke znaj od nekoj druzi zatoa sto i klubot isto taka e u strumica se nadevam ke vi koristat mojte info.. :)

mnogu si kontradiktoren. Prvo vikas deka vo 2001 godina ne ti barale dopolnitelen dokument za pasos,a pri krajot na postot kazuvas deka i ti ke vadis.......smeshki:)

Ne pisuvam deka koga vadev dokumenti 2001 ne baraa da dokazuvas bg proizhod tuku otides v DABC potpises deka si bugarin i ti odobruvaa deka imas bg koreni toa napisav

citaj podobro pa komentiraj
e aj sega a ne mi trebase dokumenti za poteklo toa bese 2001 godina kade ne trazea da dokazuvas dali imas nekoj dokument [DOUBLEPOST=1413827164][/DOUBLEPOST]
Да те замолам да ставиш линк на кој може да се бара документ од БПЦ? Јас пробав да барам ама не успеав.

So trojca rabotime da vidime kako ce ispadne rabotava pa ce pise nekoj od niv strpi se malku
eden od niv e dosta uporen sekoja cest mora da uspeeme hmmm[DOUBLEPOST=1413827260][/DOUBLEPOST]
Zdravo,

Koj ima iskustvo do sega neka mi kaze kolku cini prevod i legalizacija na izvod od maticna kniga na rodeni.
Isto me interesira kolkavi se trosocite otkako ke ti go odobrat drzavjanstvoto (za licna karta, maticen broj i pasos).
Fala odnapred :)

Najdi ti proizhod za drugo e lesno

Последно уредено:
Ај некој нека сподели искуство со овие од државниот Архив јас денес им пишав ништо не ми вратија ниту едно океј или нормално е да чекам ?

Znae li nekoj sto znaci prepiskata se namira v sastojanie za koeto ne se predostavja informacija????

Тоа значи дека кандидатот за БГ гражданство го подигнал удостоверението за гражданство кое претходно било одобрено.

Da ne znaes dali od BKK davaat potvrda deka si bugar ako ispees 2-3 narodni pesni i raskazuvas istorija zamenuvajki go zborot Makedonec so Bugar? Seriozno prasuvam.
SERIOZNO ODGOVARAM
Znam kade vodi razgovorov i vo red e vo pravo si do negde te razbiram i ti si eden od onie Patrioti nasi ok.No sto so toa koga pola istocna i centralna makedonija veke imaat bugarski drzavjanstva a i vo skopje ne ti se malku zapadna makedonija ti e znaeme kade pola od mladinava ti otide negde i prasane dali ke ti se vrati preku studentski programi i sto ti ja znam kakvi ti ne samo da otidat imas okolu 50 iljadi koj veke imaat podneseno za dokumenti za BG drzavjanstvo problemot lezi sto se izmenija nekoj nesta vo bugarija pa ima zastoj no veruvam deka ke se pusti koga togas nekoj si se zdebelija so pari i toa dosta dobro si kutat i si teraat e sega kazi mi ti kaj ke bides za ne tolku daleko vreme i koj pesni ke gi pees ili sviris .POZDRAV
imam uste mnogu da pisam ama eve na kratko i na vakvi repliki poveke nema da odgovaram .

Последно уредено:
http://provereno.mk/бугарите-збеснаа-нема-да-служат-војск/

Уште еден доказ за изнесувањето невистини во Македонскиве медиуми во врска со бугарски пасош...
иту кој медиуми? 24вести, курир, тиме.мк.......све без врска, сите статии им се од типот на "проверете која српска пеачка е начекана гола etc....." за овие постариве генерации без навреда, да отвараат само, и веројатноста ти е голема дека и вирус ке накачиш :) така и ова со бугарија, а сите знаат оти бугарија одамна нема редовна војска :)

јас радо би служел за Бугарија ич не му се плашам, него за продадени души-Македонија, ги најместија во конфликтот 2001 цел камион војници да загинат- не им дадоа оружје, и не пуштија еден хелихоптер да лета над конвојот, да ги напраеше попара. За таква држава да служам? -Нема шанси.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom