Xibalba
Corona Australis
- Член од
- 24 јануари 2012
- Мислења
- 6.091
- Поени од реакции
- 11.496
Од мене предлогодбра ли име за фирмата или да ти даваме предлози?
Run-Lie Company Unlimited
Од мене предлогодбра ли име за фирмата или да ти даваме предлози?
Ти изгледа стварно мислиш дека не е лошо и за тебе како побарувач? Епа вака, ако досега ти земал 100 денари да ти смени штек, сега ќе треба да му дадеш плус 50 да плати пензиско, плус 30 да плати здравствено, плус уште 30 за фирмарини и даноци, плус 100 за превоз оти нели ќе треба службено возило да користи, и плус ќе ти наплати и за лиценцата уште 20 денари што ја платил. Мајсторот ќе е ист, квалитетот ист, лиценците ќе ги земаат туку-така за големи парички, буџетот полн владата задоволна. А ти наместо 100ден ќе платиш 340 денари и ќе имаш документ, небаре штек е далновод па има филозофија. Сето ова ќе ги натера и тие што не знаат да научат да сменат штек, фасонка, сифон или што и да било, при што ризикот е поголем отколку нелиценциран мајстор ама сепак мајстор со искуство. Секоја разлика во цените на услугата потроувачот ќе ја плати, мајсторот ќе си има пак исто пари за него само што во буџетот ќе одат двапати повеќе, секако од твоите пари.Секој ден по некоја ваква вест излегува, кој знае што закони се донесени на брза рака.
Инаку ова не е лошо за оној што побарува...пошто знае дека ќе му сработи некој со лиценца.
Ама од друга страна пак, има мал милион народ што преку ден работи молерај, навечер вози такси, за викенди мести струја. Тие луѓе крпат, и шо треба сега они да си купат 3-4 лиценци???
Сега највеќе ќар ќе имаат тие што ќе отворат Youtube канал со наслов "ПОПРАВИ САМ".Ти изгледа стварно мислиш дека не е лошо и за тебе како побарувач? Епа вака, ако досега ти земал 100 денари да ти смени штек, сега ќе треба да му дадеш плус 50 да плати пензиско, плус 30 да плати здравствено, плус уште 30 за фирмарини и даноци, плус 100 за превоз оти нели ќе треба службено возило да користи, и плус ќе ти наплати и за лиценцата уште 20 денари што ја платил. Мајсторот ќе е ист, квалитетот ист, лиценците ќе ги земаат туку-така за големи парички, буџетот полн владата задоволна. А ти наместо 100ден ќе платиш 340 денари и ќе имаш документ, небаре штек е далновод па има филозофија. Сето ова ќе ги натера и тие што не знаат да научат да сменат штек, фасонка, сифон или што и да било, при што ризикот е поголем отколку нелиценциран мајстор ама сепак мајстор со искуство. Секоја разлика во цените на услугата потроувачот ќе ја плати, мајсторот ќе си има пак исто пари за него само што во буџетот ќе одат двапати повеќе, секако од твоите пари.
9000е + пиратерија или само формат му прајш?А јас што им форматирам компјутери на тетки, вујни, стрини, братучеди и остала информатички необразована фамилија, и јас ли треба да платам 9000 евра?
Ако досега не си наплаќал гадно си се заебал.А јас што им форматирам компјутери на тетки, вујни, стрини, братучеди и остала информатички необразована фамилија, и јас ли треба да платам 9000 евра?
Форматирање без лиценца - 1500 евраА јас што им форматирам компјутери на тетки, вујни, стрини, братучеди и остала информатички необразована фамилија, и јас ли треба да платам 9000 евра?
Јас би рекол дека во кодот на државава има црв, малвер, кој од внатре го јаде и ебе системот.Државава е направена како оперативен систем со unexpected error, don't send, не можеш ни во explorer да влезеш.
Тоа колку да се донесат, не ни му е мислена, колку до пара да допрат. Абе несалам работа. Се ,,европско'', а платите бетер од оние кинезине.Секој ден по некоја ваква вест излегува, кој знае што закони се донесени на брза рака.
Инаку ова не е лошо за оној што побарува...пошто знае дека ќе му сработи некој со лиценца.
Ама од друга страна пак, има мал милион народ што преку ден работи молерај, навечер вози такси, за викенди мести струја. Тие луѓе крпат, и шо треба сега они да си купат 3-4 лиценци???
А од каде знаете дека тој некој мајстор што ке ви дојде дома знае што прави? По кажување, некој многу го пофалил. Утре ако ви падне плочата од куќата над глава пошто мајсторот неубаво ја врзал кој ке биди крив? Ако ви откажи кочницата пошто некој пријател ви сменал гуртни за едно пиво кој ке биди крив. Ако ви се запали инсталацијата дома или ве отепа струјата пошто некој приучен ви ја врзвал струјата кој ке биди крив?
А и одсега па натаму да не се карате со комшиите пошто само тие смеат да ви притрчаат во помош. Значи ке си одржувате добрососедски односи .