- Член од
- 24 јуни 2011
- Мислења
- 522
- Поени од реакции
- 462
Кампања за здрава храна и 500 000 евра за реклами и билборди.... да не беше тажно ќе беше смешно, секој коментар е излишен.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
eh koga bi znaela kako ..nesakam da te odbijam ,ama iskreno neznam bash nishto od tie IT veshtini ,a poentata ne mi ja otkrivash ?Ја знаеш песнана Gangham Style од Psy? Би требало да ја знаеш. Ај ако не ти е тешко, кај што пишува Gangham Style смени нека стои "Напред ВМРО". А јас за тоа време ќе сменам ова што ми рече.
Си седиш дома, си гребеш од паштетата и мачкаш на тоа вчерашниот леб, кога слушаш од пуштениот телевизор како Дејан Лилиќ вели дека тоа не е здраво. Сфаќаш дека не се храниш правилно, стануваш и одиш си купуваш лосос и морски плодови. Што не ви е јасно?
Си седиш дома, си гребеш од паштетата и мачкаш на тоа вчерашниот леб, кога слушаш од пуштениот телевизор како Дејан Лилиќ вели дека тоа не е здраво. Сфаќаш дека не се храниш правилно, стануваш и одиш си купуваш лосос и морски плодови. Што не ви е јасно?
Не е проблем, ако сакаш можам да те научам како да менуваш имиња на YouTube видеа. Пр. името на песната Gangham Style да го мениш во Напред ВМРО, или па, кога ќе кликнат на PSY - Gangham Style да им се пушта химната од ВМРО.eh koga bi znaela kako ..nesakam da te odbijam ,ama iskreno neznam bash nishto od tie IT veshtini ,a poentata ne mi ja otkrivash ?
samo shto gi spomnav ,eve go prviotВо напредните развиени држави пристапот кон оваа проблематика и мошне активен и многу пари се вложуваат во ова. Факт е дека со намалувањето на цигарите голем дел од идните предизвици во здравството ќе се предизвикани од нездрава исхрана и недоволна телесна активност.
Реклама како реклама, е еден дел или камче во мозаикот, но треба многу повеќе да се вложи во оваа проблематика и на дополнителни начини. Треба да се ангажира соодветно стручен медицински кадар ака сестри кои дел од своето работно време на заинтересираните граѓани ќе им се на располагање да им кажат, советуваат на каков начин со какви модификации на животен стил може да го подобрат звоето здравје, како да пробаат да избегнат некои чести болести предизвикани од нездрав живот. Накратко е тоа, плус треба вложувања во детални студии врз основа на кои ќе се планираат идни чекори.
Се надевам се ова е веќе во тек бидејќи кост бенефитот е огромен, за разлика од други проекти вложувањето во поздрав живот на населението не е промашена инвестиција туку доста добра инвестиција.