- Член од
- 16 октомври 2014
- Мислења
- 11
- Поени од реакции
- 0
Дали има решение за телефоните што не може да се префрлаат апликации на SD картичка?
ZTE Blade l2Кој телефон?
Nema be druze mi pojavuva samo move to integral storage i phone storage a sd card nema...[DOUBLEPOST=1413453807][/DOUBLEPOST]Мора да може. Settings - Apps и оди во downloaded. Која апликација не можеш да ја префрлиш? Ако е некоја од "вградените", ќе мора со рутирање.
sto e ova?[DOUBLEPOST=1413453899][/DOUBLEPOST]Root + link2sd Plus
i ne e od vgradenite aplikaccii igra e od 2gb real racing 3Мора да може. Settings - Apps и оди во downloaded. Која апликација не можеш да ја префрлиш? Ако е некоја од "вградените", ќе мора со рутирање.
aj ako ne ti e problem vidiAko imas android 4.4 KitKat toj po default ne dozvoluva prefrluvanje na sd
Pishi na gugl android 4.4 sd copying ke ti izvadi nesto (od mob sum ne mozam da baram)
http://www.instructables.com/id/How-to-bypass-Android-44-KitKat-external-SD-write-/abe problemot e ne moze na SD inache vo internal i phone storage mozam imam 3gb tamu vkupno i taka...[DOUBLEPOST=1413490185][/DOUBLEPOST]
aj ako ne ti e problem vidi
hahahahahahah ne e opasno da mu se prai root?
широк поим е опасно да ти експлодира в раце телефонот сигурно нема. Да заебиш негде секогаш постои шанса ма да ако внимателно ги пазиш чекорите дури и ако си почетник не би требало да имаш проблем.hahahahahahah ne e opasno da mu se prai root?
hahahahahahah
Zaebi ti ova root kje mi otide garancijata jbg takov e telefonot!широк поим е опасно да ти експлодира в раце телефонот сигурно нема. Да заебиш негде секогаш постои шанса ма да ако внимателно ги пазиш чекорите дури и ако си почетник не би требало да имаш проблем.
Е сега прашање е колку многу сакаш да ја користиш сд картицата, пошто и вака ќе ти работи телефонот