UEFA Евро 2016 (квалификации)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Според постапкиве кои се поведоа мислам дека поголеми шанси за службена победа има Србија него ли Албанија.Нема врз основа на што Албанија да добие 0-3 службено и не знам од каде се толку сигурни дека веќе ги имаат тие 3 бодови,а гледам по нетов сигурни се и во дисквалификација на Србија.Немири на трибини,навивачи на терен и фрлање на бакљи на терен мислам дека не се прекршоци кои доведуваат до службена победа на Албанија.За ласерот нејќам ни да правам муабет.Едино лошата организација може да доведе до такво нешто.Ако изгубат на таа основа тогаш може и да се повикаат на службениот пораз од Италија каде исто имаше лоша организација а сепак они изгубија.
Што се однесува на Албанциве тоа што не се појавиле на терен може да донесе службен пораз али Албанциве ќе се правдаат на тоа што беа нападнати од навивачи и редари,а за знамето сигурно земаат некаква казна.
Факт е дека и едниве и другиве ќе имаат парични казни,и за Србите сигурно утакмици пред празни трибини.Е сеа утакмицава ништо чудно да биде одиграна на неутрален терен или евентуално преигрување во последно коло доколку бодовите од утакмицата зависат за пласман на ЕП.Србија и Албанија не се којзнае каков фактор во УЕФА така да мислам дека горе доле еднакви ќе бидат казните.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.852
Поени од реакции
67.348
Преигрување пред празни трибини е пак мала победа за Албанија, особено ако вториот меч се игра пред публика.

Нема да ме чуди да ги дисквалификуваат 2-те репрезентации на година-две.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Строгите закони на УЕФА не носат до следниве заклучоци.

1. Се случува инцидент. После одредено време, делегатот заклучува дека може да продолжи натпреварот, и неговата е последна. (налик досуден контраверзен пенал, тоа е тоа). Едните излегуваат на центарот, другите не. КРАЈ. - Тие што не излегле губат служебно 3:0.

2. Влегува публика на терен и прави неред. Апсолутна вина на организаторот. Огромни парични казни за организаторот, суспензија на теренот без публика и играње надвор на одреден број километри од тоа место. Овие се работите што го очекуваат ФСС.

3. УЕФА издава забрана за гостински навивачи од безбедносни причини. На стадионот има гостински навивачи. Се случува инцидент предизвикан од гостинските навивачи. Строги праични казни за ФС на Албанија,

Но, бидејќи тука има многу поголема позадина, нетрпеливост и омраза, очекувам "соломонско" решение на УЕФА, продолжување на натпреварот пред празни трибини, и толку.
За тоа говорат и реакциите од европјаните дека Србија одлично се справила со инцидентот и случките после него.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.575
дркајте вие сите заедно, али на крај дрвово ќе го собере медот:
„По натпреварот против Данска чув дека имало проблеми во Белград, но потоа ги видов снимките и останав навистина шокиран. Мора ваквите работи да се искоренат од фудбалот и се надевам дека УЕФА ќе реагира на вистинскиот начин и ќе го среди проблемот“, вели Роналдо

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.200
Поени од реакции
46.440
Ja mislam deka eden siguren epilog e deka albania ne ja dobiva sluzbeno ko sto sakaat, od prosta pricina sto uefa so pokrenatata postapka go potvrdi toa sto veke se pisuvae tuka vcera, deka nivnata naredba bila mecot da prodolzi, sto znaci toa bilo ignorirano od albancite, a toa sto isto ne im ide u prilog e sto ete ako bezbednosta im bila tolku vazna, srbite im garantirale i praznenje na stadionot no i toa ne bilo dovolno ...
Znaci oni posle Se, zaklucile deka mecot treba da se doigra, tuka mislam deka se gubi osnovata za sluzbeni bodovi za albancite, primer vo genoa ne bese toa slucaj tuku oni zaklucija deka nema uslovi mecot da se igra i toa bese toa.

Albancite ocigledno odele na najlesnata varijanta, sluzbeni bodovi a zaboravile deka etkinson mecot go prekina koga albanskite fudbaleri go napadnaa srbinot koj sakase da go trgne znameto pa etkinson da dade znak mecot da prodolzi. Mecot togas se prekina, a ne otkako vletaa navivaci na teren, tuku koga ja spukaa igracite ( po prvicna albanska provokacija, i po prvicen napad na igraci od Albanija vrz srpski fudbaler ) albancite da izigraa pametno tuka, ke se vratea pred polni tribini i ke cekaa najmal incident, nesto sto uefa go spomnala vcera, deka bilo kakov drug incident i sudijata ke bide primoran da sviri predvreme kraj i taka ke imaa osnova da baraat sluzbena pobeda.

Drug mnogu bidten detal sekako e nivnat provokacija koja prethodno so denovi bila planirana, a ne deka vratile na provokacii od tribini i slicno, sto za UEFA, po tezina, e ubedlivo najtezok incident od vcera so ogled na sodrzinata na znameto. Bar od dosegasnite iskustva, oni za rasizam i za vakvi nacizoidni ispadi mame ebavale, a ova e na gostinski teren, nov level na provociranje so dron, duri i so crven tepih da gi precekale, da ne gi rugale od tribini, oni pak ova ke go isterale.

ja eve po 100ti pat kazuvam, uefa treba da izigra tuka pametno za da ne pottikne dopolnitelni tenzii, kazni i za ednite i drugite, podednakvi, do kraj na evro ciklus pred prazni tribini, debeli paricni kazni, a mecot da se preigra, za da onie na teren ne izgubat nisto, i na kraj ete nekako fudbalot da pobedi, bidejki realno vo vakvi situacii igracite se najosteteni, ni krivi ni duzni go jadat.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Против Србија се води постапка по 5 точки, а против Албанија по 2. За Албанија е проблем што не сакале да се вратат да доиграат во ситуација кога делегатот проценил дека има услови, а тоа е службени 3 - 0 за противникот. Од друга страна пак Србија има кривица за лоша организација и тешко дека ќе добие службено. Или ќе се доигра натпреварот во друг термин или пак некој ќе добие службено со тоа што ако Србија добие сигурно ќе го суспендираат теренот, а може и на некому да му се одземат бодови..
Според точкиве по кои се врши дисциплинска постапка, реално гледано Србија има предност со тоа што би требало да ја добие утакмицата со службени 3-0 бидејќи Албанците одбиле секакво доигрување а после и преигрување на утакмицата.
Лошата организација дојде до израз по инцидентот кога ЛИЛА (бем ти име фудбалерско) и Џака се пуштија да се тепаат со Митровиќ за знамето. Подоцна влетаа и дел од навивачите и редарите.
Албанците изведоа тешка политичка провокација, ако е реална УЕФА треба да го јадат повеќе од србите.

Ја мислам дека на крај сепак Србија ќе ја добие утакмицата со службени 3-0, притоа остатокот од квалификациите дома да ги игра пред празни трибини и дебела парична казна.
За другиве доволна е казната од губење на утакмицата и истотака дебела парична казна.

Во Тирана ќе се игра пред празни трибини секако.

B

Beck's

Гостин
Ja mislam deka eden siguren epilog e deka albania ne ja dobiva sluzbeno ko sto sakaat, od prosta pricina sto uefa so pokrenatata postapka go potvrdi toa sto veke se pisuvae tuka vcera, deka nivnata naredba bila mecot da prodolzi, sto znaci toa bilo ignorirano od albancite, a toa sto isto ne im ide u prilog e sto ete ako bezbednosta im bila tolku vazna, srbite im garantirale i praznenje na stadionot no i toa ne bilo dovolno ...
Znaci oni posle Se, zaklucile deka mecot treba da se doigra, tuka mislam deka se gubi osnovata za sluzbeni bodovi za albancite, primer vo genoa ne bese toa slucaj tuku oni zaklucija deka nema uslovi mecot da se igra i toa bese toa.

Albancite ocigledno odele na najlesnata varijanta, sluzbeni bodovi a zaboravile deka etkinson mecot go prekina koga albanskite fudbaleri go napadnaa srbinot koj sakase da go trgne znameto pa etkinson da dade znak mecot da prodolzi. Mecot togas se prekina, a ne otkako vletaa navivaci na teren, tuku koga ja spukaa igracite ( po prvicna albanska provokacija, i po prvicen napad na igraci od Albanija vrz srpski fudbaler ) albancite da izigraa pametno tuka, ke se vratea pred polni tribini i ke cekaa najmal incident, nesto sto uefa go spomnala vcera, deka bilo kakov drug incident i sudijata ke bide primoran da sviri predvreme kraj i taka ke imaa osnova da baraat sluzbena pobeda.

Drug mnogu bidten detal sekako e nivnat provokacija koja prethodno so denovi bila planirana, a ne deka vratile na provokacii od tribini i slicno, sto za UEFA, po tezina, e ubedlivo najtezok incident od vcera so ogled na sodrzinata na znameto. Bar od dosegasnite iskustva, oni za rasizam i za vakvi nacizoidni ispadi mame ebavale, a ova e na gostinski teren, nov level na provociranje so dron, duri i so crven tepih da gi precekale, da ne gi rugale od tribini, oni pak ova ke go isterale.

ja eve po 100ti pat kazuvam, uefa treba da izigra tuka pametno za da ne pottikne dopolnitelni tenzii, kazni i za ednite i drugite, podednakvi, do kraj na evro ciklus pred prazni tribini, debeli paricni kazni, a mecot da se preigra, za da onie na teren ne izgubat nisto, i na kraj ete nekako fudbalot da pobedi, bidejki realno vo vakvi situacii igracite se najosteteni, ni krivi ni duzni go jadat.
Да бе на секој натпревар ќе влеземе од трибини ќе тепаме гостински фудбалери и после натпреварот може да продолжи без присуство на публика.

За муабетов со рацизмот колку си контрадикторен, УЕФА биле многу сериозни во врска со ова, ќе го јаделе Албанците а србите цел натпревар со рацистички извици.
Делегатот уште вчера изјави дека немало услови за продолжување на натпреварот.
Србија ко организатор не сакаше гостински навивачи, тоа и се случи. Е сеа истиве ги криват Албанските навивачи, логикава само србите и вие на форумот може да ја разберете. Почекај со коментариве до четврток барем, се губиш. Смири се, анализирај и ќе сфатиш колку глупи муабети вртиш.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.200
Поени од реакции
46.440
Да бе на секој натпревар ќе влеземе од трибини ќе тепаме гостински фудбалери и после натпреварот може да продолжи без присуство на публика.
За муабетов со рацизмот колку си контрадикторен, УЕФА биле многу сериозни во врска со ова, ќе го јаделе Албанците а србите цел натпревар со рацистички извици.
Србија ко организатор не сакаше гостински навивачи, тоа и се случи. Е сеа истиве ги криват Албанските навивачи, логикава само србите и вие на форумот може да ја разберете. Почекај со коментариве до четврток барем, се губиш. Смири се, анализирај и ќе сфатиш колку глупи муабети вртиш.
koi glupi muabeti be zoki ...
sto ima na slikive, creva izvadeni od utrobi ? nekolku modrinki a znaejki gi vasite nacini na glumenje zrtvi, prasanje e kolku istite se dobieni dole na teren, nejse toa, imase TEPACKA pomegu igraci dole, predizvikana od albanski igraci a toa e nepobiten fakt, a ne glupost, toa sto vletaa posle navivaci sekako ke znaci kazna za organizatorot i od toa nema beganje.

Istoto vazi i za skandiranjata, ama za toa nema sluzbeni poeni ko sto barate vie, mecot ne e prekinat radi skandiranja, prekinat e radi incident predizvikan od albancite, paket 2 u edno, i vadenje na zname so nacizoidna sodrzina na gostinski teren, so dron, odnapred isplanirana akcija koja nema nikakva vrska so toa sto se desavalo na tribini, i potoa otkako se cekalo toa zname da se trgne, albancite napagaat igrac na srbija, tuka nastanuva prekinot ... klucno vo celava situacija.

sto ima ja da ti analiziram dopolnitelno, sve ti e pretoceno na tacna, UEFA potvrdija samite, oficijalno, mecot trebal da se doigra, toa bilo nivnoto resenie vcera, toa bilo preneseno i od samiot delegat do dvata tabora, toa i etkinson mu go prenel na ivanovic odnosno na kapitenite na dvata tima, mecot ne e doigran radi albancite i toa e toa, ja ne gledam tuka osnova da dobijat oni sluzbeni bodovi, nitu pak sakam nekoj od niv sluzbeno da ja dobie.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Повредите на носовите не се во тек на натпревар а не за време на тепачката?За првиов е во хаосот направен.УЕФА ќе тргне од фактот дека први започнаа Албанците.Зошто беше нападнат играчот што го зема знамето?Да не почна да го пали?И самиот знаеш дека ако знамето беше предадено на делгатите ништо нема да се случи.Али на Албанциве им успеа да ја пренесат кривицата на другата страна дури и на ризик да бидат нападнати од навивачи.Ако се тргнеше само знамето без проблемо Албанците ќе јадеа само казна а вака од ништо добија нешто.Одлично смислено сценарио во секој случај.

B

Beck's

Гостин
Неколку модринки бе :pos: Ја предлагам поише модринки, крв, убоди со нож по можност за да син и пријателите се слагаат да се прекине натпревар.

Еве недела играме со Вардар, според логикава ваша ќе им нанесеме неколку модринки и после ќе идеме на кафе сите гледачи а на теренот може да се продолжи со игра.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.852
Поени од реакции
67.348

Србија ко организатор не сакаше гостински навивачи, тоа и се случи.
Е сеа истиве ги криват Албанските навивачи, логикава само србите и вие на форумот може да ја разберете. Почекај со коментариве до четврток барем, се губиш. Смири се, анализирај и ќе сфатиш колку глупи муабети вртиш.
Аууу, како безобразно лажеш... Па уште и на други кажуваш како треба.

УЕФА нареди да нема гостински навивачи, не Белград.
Делегатот сакал да го продолжи натпреварот, Албанските играчи не сакале да излезат пред празни трибини.

The furore over the politically-charged incident grew on Wednesday amid claim and counter-claim, as Uefa confirmed that it had opened disciplinary proceedings against both teams. Serbia were formally charged with setting off fireworks, crowd disturbance, a pitch invasion, “insufficient organisation” and the use of a laser pen.

Albania were charged with refusing to play and the “display of an illicit banner”.

TIRANA, Albania (AP) — The Albanian football federation says its fans will not be traveling with their national team for Tuesday's European Championship qualifier in Serbia following a request from Belgrade.

Albania draws strong support from neighboring Kosovo, formerly a province of Serbia with an ethnic Albanian majority population that declared independence in 2008. Belgrade has not recognized the independence.

After a recommendation letter from UEFA, federation spokesman Tritan Kokona says arrangements would not be made for away fans — an action to be reciprocated by Serbia next year.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Неколку модринки бе :pos: Ја предлагам поише модринки, крв, убоди со нож по можност за да син и пријателите се слагаат да се прекине натпревар.

Еве недела играме со Вардар, според логикава ваша ќе им нанесеме неколку модринки и после ќе идеме на кафе сите гледачи а на теренот може да се продолжи со игра.
Нели во Тетово беше голманот на Вардар со камен погоден?Мислам дека било на крај али дали мислиш дека ако се случило тоа во 50та минута утакмицата ќе се прекинела?
Сва среќа сеа УЕФА одлучува а не ФФМ.

Последно уредено:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.200
Поени од реакции
46.440

pa da, fudbal e ova, ne balet, igraci ne mozat da odat posle utakmica, ima ostri startovi, dueli, modrici pod difolt si dobivaat igracive, ti mi prais ko bas toa da e slucaj, krvista, ubodi od noz, otvoreni rani.
Dobro sto gi spomna Vardar, pa vie pred nekoja nedela udrivte u glava golman na vardar pa nikomu nisto, simbolicno go jadevte, sea ovde mi glumis ludilo ko da gi crevosale ovie, klasicna kontradiktornost cisto kolku da si go isteras svoeto.

ne negiram deka gi shljakale, videa ima aman, ama poentata moja pogore e druga, deka nema osnova albania da dobie sluzbeno bodovi, niti pak srbija treba da gi dobie, vo vakva situacija kaznata mora da e 50-50 ako uefa ne sakaat dopolnitelni tenzii, neznam tuka sto ne ti e jasno.

Kajgana Shop

На врв Bottom