SEO за почетници

• Креатор на темата Креатор на темата templar55
  • Време на започнување Време на започнување
Koga sme vekje kaj toa, dali ima vrska ako vo privte 10 rezultati za odreden keyword izleguvaat oficijalni strani... primer ako barame "italian shoes for ladies" i prvite 10 izleguvaat stranite na brendovi (dolce i gabanna, gucci i sl.)? Znaci so tocen keyword vo title ima mozebi samo 1 sajt, a so tocen domein nema nikoja druga strana. Dali moze ovoj keyword da se rangira ili e mnogu tesko?

@templar55
Дали може еден пост да напишеш со линкови до книги, статии од блогови, туторијали што вредат... што тебе ти помогнале да навлезеш во СЕО на правилен начин, да не лутаме по лажни проекти, книги што ветуваат и чинат многу пари а се ветер и магла...
Го напишав тоа веќе во првиот пост најдоле. Најдобра едукација имате од форуми. За да барате конкретно нешто на еден сајт во овој случај blackhatworld. тогаш во гугл внесете : site:blackhatworld.com seo guide. Книгите кои сум ги читал веќе се стари и нема многу да ви помогнат.[DOUBLEPOST=1413377455][/DOUBLEPOST]
Исто би додал ако може да објасните од искуство за почетниците како да препознаат добар keyword за кој може релативно брзо да рангираат високо (competition analysis).

@templar55 спомна дека не се нафаќа на клучен збор кој има помалце од 30 000 пребарувања, ама ако има доста висока конкуренција дури и со неколку месеци работа нема да се рангира како што треба.

Мислам дека тој дел не го застапивте доволно туку преминавте одма на техничките делови, како да се градат линкови ама ако не се лажам одбирањето на клучниот збор и анализирањето на оние кои ти се конкуренти е најбитниот дел?
Одбирањето на клучниот збор е многу битна работа. Кога ке го одбереш тој збор нормално дека мораш да истражиш конкуренција.
Јас истражувам конкуренција со Long Tail Pro... го има некаде на гугл кракнат само побарајте на гугл : [get] Long Tail Pro
Побарајте некое видео за демонстрација како работи и тоа би било тоа.[DOUBLEPOST=1413377647][/DOUBLEPOST]
Koga sme vekje kaj toa, dali ima vrska ako vo privte 10 rezultati za odreden keyword izleguvaat oficijalni strani... primer ako barame "italian shoes for ladies" i prvite 10 izleguvaat stranite na brendovi (dolce i gabanna, gucci i sl.)? Znaci so tocen keyword vo title ima mozebi samo 1 sajt, a so tocen domein nema nikoja druga strana. Dali moze ovoj keyword da se rangira ili e mnogu tesko?
Кога излегуваат релевантни страни како gucci, d&g тогаш станува збор за сајтови кои најчесто се направени во flesh, кое патем е смрт за seo. Воопшто не се оптимизирани за тој збор и се наоѓаат на прва страна само поради премногу високиот Domain Authority каде при вакви страни може да достинге 70-80 па дури и 90... Тоа е единствената причина. Кога ти би имал сајт со оптимизиран збор, добро SEO и Domain Authority некаде околу 40 тогаш затоа што имаш повеќе ranking factors највероватно ке избиеш над тие сајтови во гугл.
И не се фаќајте сите за амазон затоа што у иднина нема да можете да споделите искуства. Тестирајте и пробувајте други работи исто така.
Имате poker affiliates , forex affiliates , adsense, наплаќајте за банери на ваш сајт, CPA,
Имате милион работи од кои може да направите пари.
Од се што некој бара на интернет може да се направат пари само треба да се мисли малку.

Последно уредено од модератор:
Можеби сте пишале а не го имам приметено, која алатка ја користите за Google, Yahoo, Bing... да го индексираат вашиот сајт?

Можеби сте пишале а не го имам приметено, која алатка ја користите за Google, Yahoo, Bing... да го индексираат вашиот сајт?
Остави сам да се индексира "природно" затоа што така е најдобро. Треба од 3-4 дена. А за индексирање на backlinks GSA Indexer или
One Hour Indexing

Во темава има многу корисни работи, но малку е не организирана.Едно нешто е на втора страна друго е на седма. Денес има десетина страни и е лесно за прелистување, но за една недела сигурно би имала 50 и ќе биде тешко да се најде она што ти треба.
Мој предлог е авторот да го користи првиот пост и да ја надополнува.

А што велите на ова:
Темата да продолжи да се надополнува со основни работи за SEO бидејќи реално ова е основата.
Оние кои што сакаат да добијат премиум совети како да бидат на прва страна на гугл и како лесно да се искачат во SERP да ме контктираат лично и да им бидам личен посредник во Интернет Маркетинг. Пари апсолутно од никој нема да барам, ама ке ми биде платено од компанија за која ке почнете да работите.
Зачленувањето преку мене ке биде по реферал систем и ништо нема да чини.
Гледам дека темата е доста надгледувана деновиве и има луѓе кои што само крадат информации а со ништо не допринесуваат, што ме ужасно нервира.
Оние коишто сакаат премиум и комплетни од а до ш информации од денеска нека ме контактираат. Ако се соберат помалку од 100 луѓе ништо од ова нема да важи и темата ке продолжи да си тече по нормален тек.
Мислам темата и натаму ке постои, и натаму ке биде апдејтирана нон стоп... ама за премиум инфо пишете во инбокс.
Ако од тие 100 луѓе не направам да зимаат барем 1000$ месечно... тоа првенствено ке го сметам за лична загуба.

А што велите на ова:
Темата да продолжи да се надополнува со основни работи за SEO бидејќи реално ова е основата.
Оние кои што сакаат да добијат премиум совети како да бидат на прва страна на гугл и како лесно да се искачат во SERP да ме контктираат лично и да им бидам личен посредник во Интернет Маркетинг. Пари апсолутно од никој нема да барам, ама ке ми биде платено од компанија за која ке почнете да работите.
Зачленувањето преку мене ке биде по реферал систем и ништо нема да чини.
Гледам дека темата е доста надгледувана деновиве и има луѓе кои што само крадат информации а со ништо не допринесуваат, што ме ужасно нервира.
Оние коишто сакаат премиум и комплетни од а до ш информации од денеска нека ме контактираат. Ако се соберат помалку од 100 луѓе ништо од ова нема да важи и темата ке продолжи да си тече по нормален тек.
Мислам темата и натаму ке постои, и натаму ке биде апдејтирана нон стоп... ама за премиум инфо пишете во инбокс.
Ако од тие 100 луѓе не направам да зимаат барем 1000$ месечно... тоа првенствено ке го сметам за лична загуба.
Можност кој не се пропушта!
Би било добро да направиш анкета, да внесат контакт сите заинтересирани.Јас лично би ти помогнал да се формира што поголема група и да се организира истата.

Искрено, ако градиш линкови директно до твојата страна тогаш гради ги сам, бидејќи квалитет на линкови купени од фивер е премногу слаб, скоро никаков. Сега кога би купувал сервиси стрикно би користел од продавачи на blackhatworld ама таму еден пакет може да достигне цена и 500$.
Не плаќај веќе за социјални сигнали затоа што можеш сам да си ги правиш тие работи. На пример со : addmefast.com
И нормално дека е битно се што наведов затоа што ако градиш web 2.0 со иста адреса и со ист username тогаш оставаш многу footprints и лесно можеш да бидеш откриен од гугл а со тоа и пенализиран.
Линкови на твоите артикли на web 2.0 гледај да бидат што погоре во текстот затоа што така имаат поголема моќ.
Но не ги ставај сите линкови горе и миксај ги работиве. Направи се да изгледа природно а не механички и резултати ке има сигурно.

Едениот сервис (тој за social signals) ми е од fiverr, а другиот од blackhatworld. Премногу работи имам читано за СЕО и како што кажав секоја следна ја побива претходната и кажува дека не чини. Секој метод ми е така и не знам на што да верувам. Пробував на еден сајт со секакви работи што ги читав да направам нешто ама ништо не бидна.

Можност кој не се пропушта!
Би било добро да направиш анкета, да внесат контакт сите заинтересирани.Јас лично би ти помогнал да се формира што поголема група и да се организира истата.
Значи да се разбереме, добронамерни совети и натаму ке има.
Целта ми е да направам тим кој што ке раб со мене и секој од тој тим да прави месечно барем 1000$...Да речеме се собрале 100 луѓе кои за извесен период почнале да прават по 1000$ месечно. Тое е генерирање на 100.000 долари месечно од кои 10% одпаѓаат на мене. Ама тие 10% јас не ги зимам од ваш џеб, туку од компанија во која работиме сите заедно.
Ова го потенцирам чисто заради тоа што некој додека го чита ова ке му се роди она македонското "да бе од мене ке лапа 10 000 долари".
Од вас не зимам денар!
Ако има многу членови кои што негодуваат поради ова, слободно нека го прескокнат постов, темата и понатаму ке продолжи. Мене ми е исто а 5 илјади месечно а 10 пак ке преживеам.

Значи да се разбереме, добронамерни совети и натаму ке има.
Целта ми е да направам тим кој што ке раб со мене и секој од тој тим да прави месечно барем 1000$...Да речеме се собрале 100 луѓе кои за извесен период почнале да прават по 1000$ месечно. Тое е генерирање на 100.000 долари месечно од кои 10% одпаѓаат на мене. Ама тие 10% јас не ги зимам од ваш џеб, туку од компанија во која работиме сите заедно.
Ова го потенцирам чисто заради тоа што некој додека го чита ова ке му се роди она македонското "да бе од мене ке лапа 10 000 долари".
Од вас не зимам денар!
Ако има многу членови кои што негодуваат поради ова, слободно нека го прескокнат постов, темата и понатаму ке продолжи. Мене ми е исто а 5 илјади месечно а 10 пак ке преживеам.

+1

Sent from my iPhone using Tapatalk

Шокиран сум колку луѓе работат или имаат некое познавање со CPA/PPD и слично. Добив огромен број на пораки и од многу сум изненаден.
Тимот полека се формира и до сега има пријавено над 27 луѓе.
Сакам да упатам само мал апел до оние кои што имаат намера да се пријават.
Ги молам оние коишто досега ја читале темата и воопшто ништо не им е познато, да си стојат на страна. Не сакам да бидам груб, ама ако незнаеш да направиш wordpress сајт или пак не знаеш да закачиш домеин на твој сервер тогаш стварно не си за тука. Тоа само би им одземало време како на мене така и на останати членови. Оние коишто ке пробаат да манипулираат со мене без пардон ке бидат одбиени. ( лесно ке откријам, не се лажете )
Ги молам исто така да не се обесхрабруваат и во моментов кога ке научат нешто слободно да ни се придружат.
На темата ке одговорам утре после 16 часот, до тогаш ке работам. На сите заинтересирани кои ке ми пратат порака ке им биде одговорено.
Благодарам и се надевам дека од ова ке излезе нешто.

Неколку прашања од мене.
1. Дали е некој заинтересиран со искуство за инвестирање во ПБН. Или некој што веќе има пбн што може да ранкува и јас да платам?
2. Дали некој знае како да накачи epc/cr. Traffic имам од seo, ctr мие 60%(impressions/clicks).EPC моментално мие 0.15-0.20 разочарувачки. Сите француски.
3. И ако може некој tips кои FR offers највеќе конвертираат и кој locking method користите.

Инаку за идеата за фирма мислам дека е лоша. Трошоците многу ќе ви се зголемат, даноци ќе ве изгорат. Подобро е да имте група и од реферали да се зима %. И ништо никој не губи и секогаш ќе има процент повеќе за организаторот.

Позз од мене и со среќа на сите :).

@templar55
Порано работев со ппд , принципот ми беше ставам промо видео / теасер и линк за даунлоад . Е сеа , страната кадешто го аплоадирав контентот за симињање нешто се зезна , ми го снема контенот и баталив. Сеа би сакал пак да почнам , ама некако да продолжам со цпа , како би можел ? преку која страна да идам ? како да се префрлам , бидејќи пред тоа работев пример видеото од youtube во description го имаше даунлоад линкот преку ппд страна и секој кој ќе пополни syrvey јас тоа го монетизирав . Како би идело тоа со ЦПА ?
Исто ме интересира , дали може со СЕО да се билда ФБ страница ? бидејќи и таа како секоја нормална страна го содржи keyword-от :)

EDIT :
Би ти се приклучил кон тимот , но не се работи преку фирма , не би можел да профитираш од мене

Неколку прашања од мене.
1. Дали е некој заинтересиран со искуство за инвестирање во ПБН. Или некој што веќе има пбн што може да ранкува и јас да платам?
2. Дали некој знае како да накачи epc/cr. Traffic имам од seo, ctr мие 60%(impressions/clicks).EPC моментално мие 0.15-0.20 разочарувачки. Сите француски.
3. И ако може некој tips кои FR offers највеќе конвертираат и кој locking method користите.

Инаку за идеата за фирма мислам дека е лоша. Трошоците многу ќе ви се зголемат, даноци ќе ве изгорат. Подобро е да имте група и од реферали да се зима %. И ништо никој не губи и секогаш ќе има процент повеќе за организаторот.

Позз од мене и со среќа на сите :).
јас сум заинтересиран за пбн :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom