Исус или исис, кој Пат е Вистинскиот?

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување
Исус не верува сам во себе.

Исус безрезервно (до последна капка крв) верува во Оној Кој е лично во Него!

Ако бог не сакал толку многу, тогаш зошто да страдаме? Затоа шо не сака?

.
Страдањата се консеквенцата која секоја душа мора да ја сноси, поради Богоодделувањето (напуштање на Транседентниот) и сврзувањето (обожавањето) на иманентниот свет.

Кога Совршениот Бог не би ни го дозволил ова искуство и би ја спречил нашата слободна волја, тогаш би ти дал потполно право и би се согласил дека не не’ сака вистински.

Но, Тој вистински не’ љуби и Најмилото, Највредното, Најзначајното одсебе го даде за тебе, за мене, за сите нас, во надеж дека ќе се разбудиме и доброволно ќе Му се вратиме во неговите раширени љубезни раце!

.
012433372-jesus-christ-crucifixion-good-2.jpg

Зошто на добрите луѓе им се случуваат лоши нешта?

Или може овие невиниве шо се убивани од ИСИС не се под негова јурисдикција

.
Човекот самиот од себе неможе да биде вистински добар. Вистинската добрина - како и се’ што е добро и вистинито во иманентниот свет - е пред се’ Милостив дар на Небесниот Отец и Цар!

Што повеќе ќе се разбудиш за Таа Милост БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - толку повеќе ќе веруваш на Вечното Евангелие и ќе бидеш вистински добар, а неверниот и кривоверниот свет ќе те мрази како што Го мразеше Христа и ќе се обиде да ти го направи истото што Му Го стори нему!

Ако Мене Ме гонеа, и вас ќе ве гонат;
ако Моите зборови ги запазеа, и вашите ќе ги запазат.

(Ев.Јован 15:20)
..

Последно уредено:
Шо бе @Let 3 , гледам Спиро те избегава а, шо е работава? o_O:icon_lol:

Шо бе @Let 3 , гледам Спиро те избегава а, шо е работава? o_O:icon_lol:
а шо е разликата ако не ме избегава, реплика во стилот “Вечната мудрост чиста отелотворена во Христа....“
поарно да ме избегава од колку да читам такви реплики

.
Материјалните појави, исто како и нематеријалните појави, апстрактните исто како и конкретните полиња, имаат една Единствена крајна и вистинска основа и цел: Духовната Љубов!

Еве еден видеоразговор на германски, кој пред две три недели - по повод на 60 годишното постоење на церн - беше воден со германскиот астрофизиќар Harald Lesch.

.

.
Бидејќи постои само Еден Вистински и Совршен Пат: Кој е Љубовта БОЖЈА чиста!

Сите останати кои му се противат - повеќе или помалку - се идентични на (и директно или индиректно го овозможуваат) грешниот!

Сфаќаш сега зошто само два споменав?
Сите вистински патишта се влеваат во Совршениот Пат,
во Него Бог е Отецот, а секој секому сестра или брат!

.

.
Убаво вика Харалд: "...Ние сме животни кои бараат смисла и барањето смисла не е економска материја. Целото наше дело во областа на науката е (чиста) потрага по она што порано се нарекувало бог, денес поинаку се нарекува , тоа е потрагата по смисла. Во кој свет живеам, која е мојата улога како човек во овој свет, целата (природна) наука е движење против значењето на католичката црква во средниот век, тие тврдеа дека сѐ можат да објаснат,тогаш се јавија аномилиите на небото и врз основа на тоа се настана ова против-движење на астрономијата, физиката, биологијата.Човекот сакаше да му биде кажувано од одредени луѓе, туку сакаше сам да ја утврди причината... "

Помина времето кога се подлажуваа луѓето со бог. Отиде тоа во аналите на историјата. Паметен, разумен човек не можеш да го убедиш дека сѐ околу него е бог и дека горе на небото е бог и ако не го прифати бог ќе му гори душата. Тие муабети на црквата, лека полека со истражувањето на нештата еродираат, биваат отфрлани, се заменети со факти кои соодветствуваат на појавите.Тоа се муабети кои се тешат сиромашните, очајните, безидејните,оние што си ја имаат мувата на капата, луѓе кои би се фатиле за сламка со надеж дека срујата нема да ги однесе. Но нека му е на секој со своето.

Него Спиро, ти имаш го изодено патот да ни кажеш шо има на другата страна? Имаш некој што го изодел , можеби он ќе сака да сподели со нас? Да знаеме дали е стварно тој патот или некој подлажнува.

Него Спиро, ти имаш го изодено патот да ни кажеш шо има на другата страна? Имаш некој што го изодел , можеби он ќе сака да сподели со нас? Да знаеме дали е стварно тој патот или некој подлажнува.
Heма спиро одено Германија па да ни каже како е од другата страна

.

Пред околу 2000 години, Единствениот Вистински и Совршен БОГ - наместо земја, машко семе, или билокаква поинаква творба - во Исус Го отелотвори Своето вечно Слово, Својата вечна Мудрост, Својата вечна Милост, ... Кое што е Првороденото Божје чедо.

За жал, како тогаш, така денес, широката маса е слепа за тоа Вечно Евангелие и поради таа слепост се случуваат некои работи кои мораат да се случат.

Mене ме интересира за вас личнo, што е поважно и вистинито: Исус или патот на исис (islamic state)?

Поздрав до сите

Јас сум Патот, Вистината и Животот;
никој не доаѓа при Отецот, освен преку Мене.

(Ев. Јован 14:6)

.
Спиро брату, јас да сум ко тебе вака сигурен дека постојат Господ и рајот, одма ја ставам ортомата околу врат, жими госпон. Вечен рај те чека бре чоек, јас не знам што чекаш уште.

Чим имаш опција да бегаш од државава, бегај брат, бегај одма од вукојебинава. Барем ќе се изнаживиш во вечни убајни таму. Ќе се изнаебеш. Рачунај, сите жени што умреле досега, повеќето се во рајот заминати. Можеш да бираш која сакаш.

Заеби ова муслиманиве што кажуваат, демек 72 девици те чекале во рајот... Demo верзија од рајот им нудат нив, пошто исламот не е вистинската религија.

Во рајот го има она што на секој чоек му е најубо, на пример за хомосексуалци, рајот има полно голи набилдани похотни мажи, некој љубител на филмови во рајот го чекаат најновите изданија на филмови сите ДВД рип на 1080р, некој кој си сака скара, во рајот ќе биде опкружен со неограничени количини на ќебапи, вешалици, ребренца, свински врат... љубители на спортски кладилници ќе можат секогаш да добиваат во рајските обложувалници, без разлика што си пополнил - добивката е гарантирана, тој шо сака брзи коли во рајот ќе вози бесни машини со над 1000 кубици, кој сака дебели жени, кој млади моми, кој ракија, злато, пливање......
рајот му ги исполнува на сите неговите најголеми желби, то е нешто како дедо мраз али 365 дена во годината.
Рајска обложувалница... лудило брат. Барса - Леванте, за кец 5.00 коефициент. :drk:

Еј другар , смени го дилерот зашо гледам дека почнал лоша роба да ти дават. :eek:

Спиро брату, јас да сум ко тебе вака сигурен дека постојат Господ и рајот, одма ја ставам ортомата околу врат, жими госпон.

Важи: штом тоа го сториш, јави ни на форумов какви са твојте пост-животни искуства па и ни е да знајме шо да прајме...мислим, да го забрзаме влегувајнето во рајо‘, ти текнуват?...

Важи: штом тоа го сториш, јави ни на форумов какви са твојте пост-животни искуства па и ни е да знајме шо да прајме...мислим, да го забрзаме влегувајнето во рајо‘, ти текнуват?...
Јас не можам тоа да го сторам, не сум сигурен дали навистина постои рај. Како што гледам, Спиро (веројатно и ти) сте цврсто убедени дека рајот постои. Тогаш не знам што чекате уште!? Наместо да се препуштите на вечните убавини, вие овде гниете, во вукојебинава.

Ни тој, ни тој. Патот кон Швицарска е вистинскиот.

Spiros јас стварно сакам да те слушнам на кој начин и викаш леб,млеко и 10 јајца на продавачката во продавница

Јас не можам тоа да го сторам, не сум сигурен дали навистина постои рај. .

Прпа, а?...
Е ми, како инаку ќе дознаеш дали постои или не постои рајо‘?[DOUBLEPOST=1413065408][/DOUBLEPOST]
Како што гледам, Спиро (веројатно и ти) сте цврсто убедени дека рајот постои. Тогаш не знам што чекате уште!? Наместо да се препуштите на вечните убавини, вие овде гниете, во вукојебинава.

Спиро (а и ја‘...) ќе причекам(е) да не‘ повика Севишниот на отчет...не ни се брзат никаде па нека биде волјата Божја а не наша...

За Спиро, а и за мене, сосема е доволно што веруваме дека Рајот навистина постои.

Абе спики, викаш дека лошите нешта што се случуваат се поради гревовите на нашите предци?

Тогаш дали и Исус умрел поради гревовите на неговиот татко?

Абе спики, викаш дека лошите нешта што се случуваат се поради гревовите на нашите предци?

Тогаш дали и Исус умрел поради гревовите на неговиот татко?
Исус и Таткото се едно. А Господ е безгрешен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom