Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 октомври 2014
Мислења
1
Поени од реакции
0
здраво , ми треба помош.
во втора процедура сум за бугарски пасош, го чекам државјанството. Бев на интервју и ги поднесов сите документи ( и документи за бугарско потекло од баба ми и дедо ми) . Јас поднесов преку амбасадата на Бугарија во Скопје што е. Денеска се јавив да видам до кај сум што сум со државјанството ми даде типов едно бројче као онлајн да проверам до каде ми е процедурата ама неможам да се снајдам. На сајтот на министерството за внатрешни работи во Бугарија не ми дава никакви податоци за моето бројче?? Ве молам помогнете ми, што како , кај да барам ???
Фала Ви многу.

Член од
18 септември 2014
Мислења
65
Поени од реакции
31
здраво , ми треба помош.
во втора процедура сум за бугарски пасош, го чекам државјанството. Бев на интервју и ги поднесов сите документи ( и документи за бугарско потекло од баба ми и дедо ми) . Јас поднесов преку амбасадата на Бугарија во Скопје што е. Денеска се јавив да видам до кај сум што сум со државјанството ми даде типов едно бројче као онлајн да проверам до каде ми е процедурата ама неможам да се снајдам. На сајтот на министерството за внатрешни работи во Бугарија не ми дава никакви податоци за моето бројче?? Ве молам помогнете ми, што како , кај да барам ???
Фала Ви многу.
http://www.justice.government.bg/emsg/ tuka ke go vneses broj4eto i ke ti pokaze do kaj si ..

Член од
22 септември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
10
decki ako saka nekoj so iskustvo da mi odgovori na ova. jas sum godina i nekoj mesec vraten na ponovo razgleduvanje, pred samo dve nedeli najdov dokument i eve veke denes sum vo procedura.pa kolku vreme bi cekal dodeka da mi izleze drzavjanstvoto fala:)

Член од
16 јуни 2009
Мислења
91
Поени од реакции
62
Посредувачот преку којтшо бев... ми одговори дека мора да најдам стар бугарски документ... па се консултирав и со уште еден посредувач... го најдов преку интернет.. и незнам колку е веродостоен си има блог типот http://drzavjanstvo.blogspot.com/
Му се јавив и ми кажа дека нема да имам проблем само требало изводи од брат ми кој има бугарски пасош од родителите и да се легализираат во бугарија изводите, и без проблем ке излегло и тоа било доволен доказ за добивање на пасошот ( Како пример ми наведе твоите неможат да имаат едно дете кое има бугарско потекло, едно кое нема... и дека со самото тоа што брат ми има добиено, веќе ја имаат заведено фамилијата како со бугарски корен) Исто така ми кажа дека една од најважните работи било да се запази рокот до кога е напишано да се однесат документи... бидејќи тие ги сваќале како посериозни кандидати.

Мислите дека има вистина во ова?

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Посредувачот преку којтшо бев... ми одговори дека мора да најдам стар бугарски документ... па се консултирав и со уште еден посредувач... го најдов преку интернет.. и незнам колку е веродостоен си има блог типот http://drzavjanstvo.blogspot.com/
Му се јавив и ми кажа дека нема да имам проблем само требало изводи од брат ми кој има бугарски пасош од родителите и да се легализираат во бугарија изводите, и без проблем ке излегло и тоа било доволен доказ за добивање на пасошот ( Како пример ми наведе твоите неможат да имаат едно дете кое има бугарско потекло, едно кое нема... и дека со самото тоа што брат ми има добиено, веќе ја имаат заведено фамилијата како со бугарски корен) Исто така ми кажа дека една од најважните работи било да се запази рокот до кога е напишано да се однесат документи... бидејќи тие ги сваќале како посериозни кандидати.

Мислите дека има вистина во ова?
Od brat ti orginal izvod ti trebaod roditelite nemas potreba

Член од
16 јуни 2009
Мислења
91
Поени од реакции
62
Туку на некој досега му успеало така? Од сите на форумов што ги има на дополнителна... што немаат стар докујмент, туку блиски роднини... имат добиено на тој начин?

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
imam edno prasanje ako se zemis so angliski drzavjanin a ziveete vo Germanija,se dobiva rabotna viza za Germanija i presotj stalen

Член од
11 април 2012
Мислења
4.597
Поени од реакции
5.283
imam edno prasanje ako se zemis so angliski drzavjanin a ziveete vo Germanija,se dobiva rabotna viza za Germanija i presotj stalen
Без разлика со каков државјанин е бракот, дури и македонец да е ако има договор за работа во некоја земја може да ја земе фамилијата со себе (нормално ако платата му го дозволува тоа). Е сеа ако е вработен на определено време ќе добиеш виза за период колку што му е преостанато до истек на договорот, доколу е на неопределено веднаш сигурно нема да добиеш трајна виза туку прво веројатно за 1 година па после тоа ако сте уште заедно и он е во работен однос(или пак ти, а може и двајцата) ќе добиеш за подолго.

Ова што ти го напишав е сигурно за други европски земји и не верувам дека германија е исклучок од правилово, ако знае некој повеќе нека ме поправи

Испратено преку македонски пошти

Член од
28 август 2011
Мислења
30
Поени од реакции
38
Здраво на сите!
Би сакал да ве прашам сите вас (оние кои имале искуство со Југословенска воена книшка) вчера бев за Софија и поднесував за бугарски пасош и со мене ја носев југословенската воена книшка, и таму ми рекоа дека мора да се извади документ од Бг воен архив, арно ама моиве нз точни податоци само( дека има служено 1944- 20месеци во Штип ( под која книга архив се води под Штип не знам) име и презиме на дедоми.... нз други регуртни податоци. Па ако има некој искуство како дошол до тој документ од бг воен архив од велико трново нека пише повеќе информации.... дали може преку интернет некако и слично.... секакви информации ми се добрдојдени па ви благодарам однапред

S

simpleman

Гостин
Има ли некој со уверение од Бугарски културен клуб да му се сменил статусот од дополнителна во задолжителна процедура?

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.012
Поени од реакции
867
Има ли некој со уверение од Бугарски културен клуб да му се сменил статусот од дополнителна во задолжителна процедура?
jas do sega nemam sretnanoto nekoj takov a eve dva meseci kako izdavaat potvrdi od tamo. samo mi mirisa deka pak e nekoja ujdurma.

S

simpleman

Гостин
jas do sega nemam sretnanoto nekoj takov a eve dva meseci kako izdavaat potvrdi od tamo. samo mi mirisa deka pak e nekoja ujdurma.
Ујдурма не е,туку проблемот е што од министерство официјално уште не го бараат документот од клубот т.е службениот министер и заменик ја наставија административно работата на претходниците не се зафаќаат со промени.Но како и да е ние го јадеме подебелиот крај и ако продолжи ова вака ќе ни се смени статусот некаде 2030...........МАЛЕРИ ЖИВИ :)

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
Без разлика со каков државјанин е бракот, дури и македонец да е ако има договор за работа во некоја земја може да ја земе фамилијата со себе (нормално ако платата му го дозволува тоа). Е сеа ако е вработен на определено време ќе добиеш виза за период колку што му е преостанато до истек на договорот, доколу е на неопределено веднаш сигурно нема да добиеш трајна виза туку прво веројатно за 1 година па после тоа ако сте уште заедно и он е во работен однос(или пак ти, а може и двајцата) ќе добиеш за подолго.

Ова што ти го напишав е сигурно за други европски земји и не верувам дека германија е исклучок од правилово, ако знае некој повеќе нека ме поправи

Испратено преку македонски пошти
ti blagodaram

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Pocnale na onie od 2012 koi bea vrateni na dop proverka da gi odbivaat pisuva Prepiskata e prekratena

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom