Ебола во Македонија?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.416
Поени од реакции
58.389
Прочитав еден наслов од порталите, вели: „Мали шанси за ебола, но се чека потврда“.

Демек, колку сме малери, ни ебола не можеме да фатиме.
 

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Негативен извештај за корумпираноста во Македонија и оп, одма ебола најдоа. Право шител со "бомбастични" наслови со по пет извичници, прашалници и чуда. :pos::pos:
Или е спин или е божја казна, а пошо бог не постои... :pos:
 
Член од
16 јули 2007
Мислења
12.497
Поени од реакции
4.070
Сега за 2-3 дена ќе оди тешка пропаганда, успешно ја решија листеријата, сега на еболата мамата и ебаа, полиции, карантини абе страшно. Се јавува сега еден стар човек на 24 Вести на емисијата на Огнен ( ама една друга девојка ја водеше и кажува, цитирам : Штом е од странска држава и умрел во Македонија нема што друга да е, ЕБОЛА Е. Значи мајко моја .....

Уште кога живееме во држава во која извештај на 5 страни напишан, едните викаат позитивен е, другите негативен што да очекуваш, овој народ и заслужува вака да биде манипулиран.
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.416
Поени од реакции
58.389
Јас сум единствен на темава кој мисли дека немаме капацитет за дистракции од овој тип? Нашата домашна пропаганда не е од софистициран карактер, во основа многу е примитивна, имаш неколку опинион мејкери кои на ТВ ти цртаат што е добро а што е лошо за тебе и те убедуваат да голташ се што ти се сервира. Карантини и паники за дистракција од глупости се премногу Холивуд за нас.
 
Член од
12 мај 2014
Мислења
236
Поени од реакции
422
Тревога на македонските аеродроми! Ноне најавила дека повторно се враќа на македонската музичка сцена после повеќе годишната кариера на брод .!.
 

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
vnimatelno poglednetena TV skitel koga tetkite od infektivna se soblakaat od zashtitnite odela do voziloto za itna pomosh ,i koga reporterkata kriastina gi rasprashuva ,zamisli od tolku shto se strucni ednata bez rakavici na racete si gi vadi zashtitnite navlaki od chevlite ,i shto e ushte postrashno ,otkako se soblekoa nemashe sredstvo da se dezinficiraat ,abe idi begaj se vika toa .....ne mi se veruva deka se do tolku dunsteri .....[DOUBLEPOST=1412957155][/DOUBLEPOST]eh pa i ti so sofistociraniot recnik ,upotrebuvash premnogu elokventnost vo diskusiite ,mnogumina ne te razbiraat ,zatoa mislish deka si samo ti ...distrakcijata im e na mnogumina apsurden poim ,objasni im go ,i normalno simni se nekolku skalila nadolu ,smeni go nacinot na izrazuvanje ,veruvam ke imash poveke sogovornici ....[DOUBLEPOST=1412957285][/DOUBLEPOST]da bide panikata POGOLEMA najnova vest na anal 5 :i bebe vo karantin poradi ebola ....zamisli choeche shto e bolen um lopovski , spin do spin ....[DOUBLEPOST=1412958023][/DOUBLEPOST]a da ne pee noneto duet so daniel kajmakovski ....dvajcata se zvezdi koi gi otkri i gi velicashe sitel ....i preku vakvi proekti na kasa primi talonche nekoj lapa teshki milijardi budzetski pari .....
pa ushte i sinojka ovoj jakata zvezda ja pee himnata pred fudbalskiot natprevar se skratile drugi peaci .....
 
Последно уредено:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.416
Поени од реакции
58.389
@osa , братче, дај бе среди се малку?

Прво, кирилица. После, прашај ги модераториве да ти објаснат како да цитираш член, или како да го тагнеш. Вака случајно видов дека си ми се обратил. Реченица се почнува со голема буква, и не мора баш сите реченици да ги завршиш со пет точки.

Nescafe братучед да не ти е?
 

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
30*4=120, не 1200...

Пишувај малце поразбирливо, може има интересна поента твојот пост, али ни сам не можеш да си разбереш кои лица каква казна добиле и за кое дело, а камоли некој што воопшто не слушнал за такви настани.
osven greshkata so edna nula plus ,znaci namesto 1200 treba da stoi 120 ,druga greshka negledam ,pa prvite 19 se osudeni za shpiunaza ,napishav ,....a dali veruvam deka shpiunirale ?...toa me prashuvash ?..ne ne veruvam ,i ova kako i mnogu drugo e politicki montiran sluchaj .......vtorite 11 shto gi uapsija se od aferata justicija ,onie sudiite i nivnite pomoshnici ,od sudot edinica ,tie shto uspeale da ZASTARAT duri 8000 predmeti ?pa ima nekoj normalen shto ke poveruva deka sudiite od osnoven sud eden go napravile ova krivicno delo za da si gi pomognat prijatelite ????pa ovie sudiive i pomosnicite nivni ,shto narod se duri 8000 prijateli spasile od kazna ,a imaat li ovie 11 lica tolku mnogu prijateli so tolku mnogu prekrshocni prijavi ,i gi otkrile posle 15 meseci ....pa shto pravele organite na progonot celi 15 meseci ????

za kraj ,zhalosno kolku lesno se unishtuvaat lica ,nivnite semejstva ,nivnite deca ,roditeli ,prijateli ,sorabotnici ,...zalosno ...site se obelezani ..koga ke se resocijaliziraat .....i obvinetite no i nivnite chlenovi na semejstvata
 
Z

zlaki

Гостин
sega slusav vesti na kanal5,neverovatno so kakov panicen intenzitet na glasot,gestikulaciite na teloto,prezentirase reporterkata vo vrska so pocinatiot anglicanec.Pa zar nemoze umereno da se soopsti i da izgeda porazumno i pokulturno i popribrano.Pa da se najdat reporteri so podobar poprijaten izgled i lice i glas,ovaa reporterkata kako od niva da ja viknale.Istoto go imam primeteno i kaj drugite televizii koga prenesuvaat vesti cinis kako neboto se simnalo i samo sto ne udaril nekoj asteroid.
 

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Нема везе ...
Починатиот Британец сигурно бил у некаков близок контакт со металци и пошо нели вирусот ебеола се пренесуел преку телесни излачевини сигурно имал или сексуален контакт со такви или па коа се фиксал користел веќе искористени шприц и игла од некој рендом џанки-металец пошо нели металците се сите дрогираши дуваат, шмркаат и се фиксаат таму у парковите и сите се кој сидаш кој има жутица а еве сеа дознааме дека биле и ширачи на вирусот ебеола ... единствена спасивачка опција сите металци у карантин на неопределено време ... ова нека биде прва мерка за заштита на народот ... хајдемо ... :нинџ::X3:
 

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Дечки у реду е, доволно тролавме. Дајте некоја корисна информација ако имате, сите не интересира дали е или не е ебола.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom